Keystone logo
Dialogo - study in Brazil

Dialogo - study in Brazil

Dialogo - study in Brazil

pengenalan

Dialogo Brasil adalah salah sebuah sekolah pertama pertukaran pendidikan di Brazil. Ditubuhkan pada tahun 1989 di Salvador da Bahia, Ia adalah rujukan dalam pengajaran dan latihan pembudayaan Portugis untuk warga asing. Tailor membuat program untuk individu, syarikat, universiti dan institusi di seluruh dunia. Itulah 26 tahun pengalaman dan kualiti dalam pengajaran budaya Portugis dan Brazil. Sekolah ini terletak di 3 pantai terbaik of the World, Pantai Porto da Barra, Dalam kejiranan Barra, yang dipilih pada tahun 2007 oleh British akhbar The Guardian.

Ia terdiri daripada satu besar dan cantik 2 cerita-rumah dengan: - Sembilan bilik darjah berhawa dingin disediakan dengan-bunyi- peralatan audio - dapur untuk kelas kemahiran memasak - Saloom untuk menari Samba, kelas Capoeira dan yoga - kawasan hijau luar besar untuk chating dan merokok - internet percuma dan WiFi, kopi dan teh

Metodologi Kursus Dialogo Ciri-ciri yang kuat daripada program Dialogo Brasil adalah banyak bercakap dalam latihan dalam kelas dan juga integrasi aktiviti kebudayaan, mengikuti prinsip-prinsip pendekatan komunikatif untuk Intercultural dan pengajaran bahasa. Kelas diajar dalam bahasa Portugis dan ia disediakan dengan teliti untuk setiap peringkat. Dengan cara yang baik, permainan, muzik, video dan bahan bantu mengajar yang lain digunakan untuk membangunkan kemahiran dalam mendengar dan bertutur, yang menyediakan pelajar untuk melaksanakan tugas yang berbeza dalam situasi kehidupan sebenar.

Sekolah ini telah membangunkan modul pengajaran untuk semua peringkat: "Falo Português I, II dan III". Modul ini meliputi keadaan, struktur tatabahasa dan perbendaharaan kata perlu kepada warganegara asing yang berada di Brazil.

Mengapa Salvador da Bahia? Salvador juga dikenali sebagai modal Brazil kebahagiaan kerana parti luar popular banyak, termasuk karnival jalanan. Bandar ini mempunyai karnival terbesar dari seluruh Dunia. Modal penjajah pertama Brazil, bandar ini adalah salah satu yang tertua di Amerika.

Lokasi

  • Salvador

    Diálogo Brasil, Rua Dr. João Pondé, 240 Porto da Barra, Bahia, 40140-810, Salvador

Soalan