Keystone logo
© The University of Fredericton
Durham College

Durham College

Durham College

pengenalan

DC sekilas

Memilih kolej mana yang akan dihadiri adalah satu keputusan yang besar dan kami benar-benar berharap anda dapat menikmatinya dengan kami. Sama ada anda memulakan pendidikan pasca menengah untuk pertama kalinya atau kembali untuk mengemaskini kemahiran anda, kami berharap dapat membantu anda setiap langkah!


Pendidikan berkualiti tinggi

Matlamat kami adalah untuk menyediakan anda untuk mencari pekerjaan yang menggembirakan. Terima kasih kepada fakulti pakar kami dengan pengalaman industri yang luas dan sumber pendidikan yang terkemuka, alumni kami pergi ke kerjaya yang berjaya dalam bidang pilihan mereka.

Kami juga menawarkan pelbagai diploma kepada pilihan ijazah melalui perjanjian dengan universiti di Ontario dan di seluruh dunia, membolehkan anda:

 • Mengejar ijazah universiti dalam masa kurang dari jumlah masa tradisional;
 • Dapatkan ijazah anda tanpa perlu mengulang kursus pilihan kerana program Pathway memberi kredit untuk kajian kolej yang boleh digunakan untuk kredit universiti.

Pelajar yang kurang upaya yang akan mencari penginapan akademik harus membuat temu janji dengan Pusat Akses dan Sokongan secepat mungkin.


Persekitaran kampus yang selamat dan bertenaga

Durham College Oshawa dan Whitby Durham College terletak dalam suasana yang selamat dan selamat yang menawarkan kehidupan negara dan kota yang terbaik termasuk:

 • Akses kepada pelbagai jenis belanja;
 • Pilihan sukan dan hiburan;
 • Bandar Toronto hanya jarak yang singkat.

Sudah tentu, anda tidak perlu meninggalkan kampus untuk mempunyai pengalaman pelajar yang menyeronokkan dan bermanfaat. Kami mempunyai semua yang anda perlukan untuk pengalaman pelajar yang mengimbangi kajian mencabar dengan aktiviti yang menyeronokkan dan menarik di luar bilik darjah di kampus.


Kehidupan seorang pelajar

Kekalkan tempat tinggal: Rekreasi dan Kesejahteraan Kampus kami mempunyai 28,000 kaki persegi. gimnasium triple, 10,000-sq.-ft. pusat kecergasan, dua gelanggang skuasy, pelbagai padang golf dalaman, trek berjalan / joging tertutup yang menghadap gim dan banyak lagi.

Kekal sihat: Pusat Kesihatan menyampaikan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang menggalakkan kesihatan pelajar secara profesional dan sulit.

Nikmatilah makanan yang hebat: Terdapat banyak pilihan makan yang terdapat di kampus termasuk Tim Hortons, Extreme Pita dan Cafeteria Marketplace, dan Bistro '67 - restoran yang diilhamkan mengajar yang terletak di dalam Pusat Makanan di kampus Whitby Durham College , untuk menamakan beberapa.

Bersenang-senang dengan rakan-rakan: Banyak tempat dan aktiviti di kampus boleh didapati untuk anda bertemu, belajar atau berehat dengan rakan sekelas anda. Sekiranya anda lebih suka aktiviti yang dianjurkan, anda akan diwakili oleh Persatuan Pelajar anda yang bertanggungjawab untuk acara sosial dan aktiviti sepanjang tahun akademik dan menjadi rumah kepada lebih daripada 70 kelab pelajar.

Kajian di kampus: Kami menawarkan pelbagai bidang untuk mengkaji sama ada anda berada di antara kelas atau hanya memerlukan tempat yang tenang untuk menumpukan perhatian. Perpustakaan Kampus kami menyediakan suasana yang hangat dan menarik bagi pembelajaran individu dan kerjasama dan sambungan Internet tanpa wayar yang terdapat di seluruh kampus untuk memastikan anda bersambung dengan sumber penting. Kami juga menawarkan Learning Commons yang canggih dengan 200 buah komputer dan sambungan Internet tanpa wayar.


Perjalanan mudah

Kampus Oshawa dan Whitby kami ialah:

 • Mudah diakses oleh transit awam;
 • Dilayani oleh Transit Rantau Durham serta bas GO Transit;
 • Sebagai sebahagian daripada yuran pelajar anda, anda akan menerima Pas Transit Universal (U-Pass), yang sah semasa tahun akademik.

U-Pass menawarkan pelajar sepenuh masa:

 • Akses yang tidak terhad pada tahun akademik ke perkhidmatan bas Transit Durham Daerah di Wilayah Durham dan sambungan ke perkhidmatan GO Transit;
 • Mengurangkan tambang Transit GO di luar Wilayah Durham.

Jika anda ingin memandu ke kampus, Durham College menyediakan kemudahan tempat letak kereta yang selamat untuk pelajar, fakulti, kakitangan dan pelawat.


Hidup yang berpatutan di dalam dan di luar kampus

Di Durham College , kami menawarkan yang terbaik dari kedua-dua dunia apabila datang ke kediaman - semua keselesaan rumah dalam pengalaman komuniti kampus yang unik.

Rumah kediaman kami menawarkan:

 • Kemudahan;
 • Satu peluang untuk membuat persahabatan yang hebat;
 • Peluang untuk berhubung dengan semua kehidupan kampus yang ditawarkan;
 • Penginapan untuk 1,360 pelajar di kediaman Simcoe dan South Village kami;
 • Tempat yang dijamin di kediaman untuk pelajar tahun pertama jika anda memenuhi tarikh akhir untuk menerima tawaran kemasukan dan memohon kepada kediaman. Nota: Pelajar yang mendaftar pada program permulaan Januari boleh memohon kepada kediaman dan akan diluluskan berdasarkan ketersediaan bilik.

Jika anda lebih memilih untuk hidup di luar kampus, pelbagai perumahan yang mampu dimiliki juga boleh didapati, dari bilik tunggal hingga pangsapuri, rumah bandar dan banyak lagi!Liam Anderson / Peksel

107949_pexels-photo-1458318.jpeg

Kebolehcapaian

Durham College adalah organisasi berasaskan nilai, komited untuk akses yang sama, kepelbagaian, menghormati dan memberikan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti. Untuk tujuan ini, kami berusaha untuk memupuk persekitaran yang boleh diakses di seluruh organisasi kami.

Analisis berterusan terhadap keperluan aksesibiliti kami telah menghasilkan pembangunan perkongsian dalam institusi dan masyarakat. Perkongsian terus dibangunkan untuk perancangan bebas penghalang; kepakaran aksesibiliti melalui inisiatif penyelidikan; dan menyokong penentuan nasib sendiri individu yang kurang upaya.

Komitmen Durham College terhadap kecemerlangan perkhidmatan pelanggan termasuk memberi tumpuan kepada memenuhi keperluan pelanggan kami yang kurang upaya. Dengan komitmen itu, laman web ini telah direka untuk memberikan maklumat mengenai aksesibiliti di Durham College termasuk:

 • Bagaimana memberi maklum balas mengenai kebolehcapaian institusi kami;
 • Perubahan kepada dan / atau pembatalan perkhidmatan kami;
 • Sumber untuk mengakses penginapan hilang upaya; dan
 • Inisiatif kebolehaksesan kami.


Format Alternatif

Tambahan pula, Durham College akan berkomunikasi dengan orang kurang upaya dengan cara yang mengambil kira ketidakupayaan mereka. Oleh itu, mengikut AODA, dokumen-dokumen kolej boleh didapati dalam format pengganti atas permintaan. Durham College boleh didapati dalam format elektronik di laman web kami http://www.durhamcollege.ca/about-us/corporate-links/governance/policies/.

Jika anda memerlukan dokumen dalam format pengganti, sila hantar permintaan anda ke jabatan atau pejabat sekolah yang sesuai. Anda juga boleh menghubungi pejabat aksesibiliti melalui telefon di sambungan 905-721-2000 3042 atau e-mel kepada kami di [email protected] untuk maklumat tentang cara mengakses dokumen dalam format alternatif.

Kami menggalakkan anda untuk melawat laman web ini secara teratur untuk mendapatkan sumber yang berguna dan maklumat terkini.Baim Hanif / Unsplash

silhouette of people standing on hill

Lokasi

 • Oshawa

  2000 Simcoe St. N., L1G 0C5, Oshawa

 • Whitby

  1610 Champlain Avenue, L1N 6A7, Whitby

  Soalan