Keystone logo
EUROPEAN AVIATION SCHOOL OF BARCELONA

EUROPEAN AVIATION SCHOOL OF BARCELONA

EUROPEAN AVIATION SCHOOL OF BARCELONA

pengenalan

Sekolah Penerbangan E-ATO-288

Sebagai sebahagian daripada krew kapal komersial adalah profesion masa depan yang akan membolehkan anda untuk benar-benar menikmati kerja anda. Anda boleh melatih di sekolah kami di Barcelona di mana kami akan menyediakan anda dan membimbing anda ke arah matlamat anda.

Mengapa EAS Barcelona ?

1-Armada

Di EAS Barcelona , kami mengetahui pentingnya sentiasa mengikuti kemajuan teknologi dalam penerbangan. Atas sebab ini kita sentiasa ingin mempunyai teknologi terkini dan bahan terbaru. Armada pesawat kami adalah benar-benar baru dan telah diperoleh terus dari pengilang. EAS Barcelona juga memilih teknologi kokpit terkini yang digunakan dalam semua pesawat moden syarikat penerbangan global, dengan perwakilan data penerbangan pada skrin besar yang menawarkan lebih banyak maklumat dan penafsiran parameter yang lebih baik. Inilah yang disebut "Cockpit Kaca". Kami percaya bahawa kedua-dua keselamatan dan kualiti adalah sangat penting, dan oleh itu kami mempunyai pesawat baru dengan semua teknologi terkini. Ia jauh dari tidak mencukupi, tetapi malangnya, terdapat kecenderungan kerap yang menyebabkan purata umur pesawat yang digunakan untuk latihan di Sepanyol menjadi 20 tahun, dan, akibatnya, tidak mempunyai perkembangan terkini dalam sektor di mana teknologi kemajuan adalah sangat penting. Pesawat yang digunakan ialah TECNAM 2002 untuk latihan asas dan TECNAM 2006 untuk latihan lanjutan dan IFR.
Berkenaan dengan simulator penerbangan, EAS Barcelona mempunyai dua - satu-satunya di Sepanyol yang akan digunakan untuk semua fasa penerbangan - yang hanya menggunakan teknologi terbaru dan terkini.
Sijil Simulator pertama FNPTII didasarkan pada satah yang sama yang digunakan dalam amalan TECNAM 2006 dan yang kedua adalah dalam pesawat yang paling digunakan di dunia: AIRBUS 320.

2-Latihan di Barcelona

Ibu pejabat EAS adalah di bandar Barcelona, ​​di mana semua kuliah diadakan dan simulator penerbangan dibangunkan. Lokasi sekolah memberikan keselesaan yang besar kepada pelajar yang melihat sejauh kurang dari seratus meter dari stesen keretapi utama, metro dan perhentian bas untuk perjalanan antar negara, perjalanan jarak jauh, atau untuk perjalanan ke dan dari kampung-kampung terpencil utama. Nilai kebudayaan, masa lapang, dan perkhidmatan bandar Barcelona merupakan bonus tambahan yang hebat untuk pelajar. Barcelona adalah bandar kosmopolitan, dengan sikap yang menarik, terbuka dan suasana yang hebat. Dengan hampir dua juta penduduk, ia menjadi salah satu ibu kota Eropah yang besar. Persembahan komersil dan gastronomi yang besar menjadikan suasana yang tidak tertandingi. Tambahkan ke arsitekturnya dari pelbagai zaman - dari tinggalan arsitektur Rom di Gothic Quarter hingga ke kebanyakan gedung modernis yang menakjubkan yang direka oleh arkitek yang hebat (seperti Antoni Gaudí, yang selalu dipilih), susunan bandarnya dan bangunan kontemporari , dan rayuan budaya dan seni tidak dapat dinafikan. Lokasi geografi Barcelona juga istimewa - dibuka ke laut, dengan pelabuhan khas dan pantai yang hebat, dan memanjang ke gunung, ke dalam gunung Collserola, di mana anda boleh menikmati senaman luaran dan pemandangan yang menakjubkan.

3-Pengalaman dalam Latihan

EAS Barcelona timbul dari inisiatif pasukan yang sangat khusus dan berpengalaman dengan tujuan menawarkan latihan penerbangan di peringkat tertinggi. Pasukan pengurusan EAS Barcelona mempunyai lebih dari dua puluh tahun pengalaman dalam latihan dan pembentukan juruterbang dan krew kabin (atendan penerbangan), setelah mengendalikan armada latihan pesawat terbesar di Eropah. Kami juga mempunyai lebih daripada 150,000 jam arahan penerbangan dan telah melatih dan melatih lebih daripada 1,000 juruterbang dan 200 anak kapal kabin. Semua kakitangan yang terdiri daripada EAS Barcelona adalah pakar dan berpengalaman dalam bidang latihan penerbangan, khususnya dalam pelaksanaan dan operasi, dan sangat berkolaborasi, bekerja bersama untuk secara positif dan berkesan menyelesaikan semua kerjanya.

4 Kemudahan

Ibu pejabat pentadbiran dan alamat surat am EAS Barcelona terletak di Jalan Rektor Triadó, bersebelahan dengan Stesen Sants. Semua kelas teoretikal dan latihan simulasi penerbangan dijalankan di lokasi ini. Mesyuarat individu antara pelajar dan pihak yang terlibat yang terlibat dalam latihan pelajar, berkaitan dengan kemajuan mereka, pengesahan kecekapan pengajaran, menangani dan menyelesaikan masalah (jika perlu) dan penilaian berkala juga akan berlaku di lokasi ini. Sesi penerbangan selesai di Lapangan Terbang Sabadell, di mana EAS Barcelona mempunyai pejabat sendiri dan pelacak penerbangan, zon penyediaan penerbangan, dan ruang persendirian untuk kedua-dua pelajar dan pengajar. EAS Barcelona memenuhi keperluan semua pelajarnya dengan pelbagai cara:

 • Fasa latihan simulasi teori dan penerbangan di pusat bandar besar (iaitu Barcelona, ​​Sants): Lokasi dan tata letak bandar menyediakan pelajar dengan akses harian yang cepat dan mudah. Sebaliknya, perusahaan pendidikan lain yang jauh (yang TIDAK EAS Barcelona ) memaksa pelajar membuang banyak masa perjalanan.
 • Bilik darjah dilengkapi dengan teknologi terkini, IT, dan perisian komputer, tetapi juga dilengkapi untuk penggunaan lebih banyak sistem "tradisional". Maksudnya - penggunaan teknologi canggih adalah sangat penting dalam proses pembelajaran, tetapi penggunaan eksklusif teknologi tersebut boleh menghasilkan kekurangan.
 • Bilik Radiotelegraphy (RT): Pelajar boleh melengkapkan simulasi penerbangan mereka dari kabin masing-masing, di dalam ruang udara bersama dengan armada pesawat instruksional lain, yang semuanya mewakili pesawat sebenar dengan jujur. Di dalam bilik lain, pengajar atau pengawal menguruskan ruang penerbangan (dan penerbangan) pelajar perintis yang bercita-cita dengan cara yang sama bahawa penerbangan sebenar dikawal di ruang udara sebenar (di mana sahaja di dunia).
 • Perpustakaan: Melihat teknologi maklumat semasa membolehkan menyimpan beribu-ribu buku digital dalam bentuk tablet, perpustakaan adalah tempat yang diam, menyediakan pelajar dengan keselesaan dan ruang yang cukup untuk membaca, menulis, lakaran, bayangkan dan Di atas semua, diamalkan semua yang telah mereka pelajari sepanjang tempoh kursus.
 • Bilik Mesyuarat Swasta: Sungguh asas bahawa pelajar menerima, dengan cara biasa, dan terutama sekali yang diingini, orientasi, penilaian, dan penyelesaian kepada apa-apa konsultasi atau kebimbangan yang mungkin timbul berkenaan latihan teoretikal mereka. Menggunakan bilik mesyuarat peribadi kami, yang terletak di bangunan yang sama dengan bilik darjah, perundingan atau kebimbangan yang disebutkan di atas boleh dipenuhi dan dikendalikan dengan segera.
 • Kemudahan untuk fasa penerbangan (ruang untuk taklimat, penyediaan dan analisis penemuan, bersama-sama dengan penghantaran penerbangan) di bangunan perkhidmatan Lapangan Terbang Sabadell: Pelajar mesti dapat mengatur dan mengatur semua perkhidmatan pra dan pasca penerbangan dengan berkesan; sama dengan kedua-dua sekolah penerbangan itu sendiri dan yang digunakan oleh pengendali lapangan terbang dalam kawalan lalu lintas udara, dengan serta-merta dan dalam terma terbaik, untuk kedua-dua kualiti dan keselesaan. Inilah bagaimana dunia profesional berfungsi, dan juga bagaimana keputusan terbaik dicapai - beroperasi kerana pendidikan mereka.

4-Misi dan Visi Kita

EAS Barcelona bercita-cita menjadi institusi latihan dengan pelajar yang berpuas hati, yang pelajarnya dapat memperoleh hasil terbaik dalam latihan mereka. EAS Barcelona berhasrat menjadi syarikat latihan penerbangan terkemuka di Eropah yang sinonim dengan latihan berkualiti. Kualiti perkataan tidak hanya bunyi bagus, walaupun penyalahgunaan sebanyak individu publisiti lapar tidak terkira banyaknya atau organisasi. Tidak juga kualiti hanya ungkapan yang digunakan dengan niat memuji diri sendiri untuk kerja yang dilakukan dalam usaha untuk bergerak satu langkah lebih dekat ke kecemerlangan. Mungkin kecemerlangan utamanya tidak wujud, tetapi ada pasti tahap pengesahan untuk menandakan tahap kualiti yang berbeza. Kualiti dapat dibuktikan dengan hasil yang memuaskan. Dengan cara ini, tujuan EAS Barcelona ialah para pelajarnya menyelesaikan latihan mereka dengan hasil yang terbaik, disertai dengan pelbagai kemahiran: bukan hanya dengan kemampuan mereka yang dipelajari, tetapi juga dengan penghakiman yang baik, pengetahuan ilmiah, dan kebolehan pekerjaan. Pasukan EAS Barcelona telah mencapai tahap ini selama beberapa tahun. Kesemua juruterbang dan krew kabin mereka yang telah berkembang melalui latihan rasmi mereka dan terbang hari ini berbuat demikian dengan kejayaan besar, dalam banyak syarikat penerbangan nasional dan antarabangsa. Untuk bercakap tentang kualiti bercakap, lebih konkrit, keselamatan dan keselamatan. Satu tidak wujud tanpa yang lain. Perkara keselamatan meresap setiap aktiviti yang dijalankan di EAS Barcelona . Kepada EAS Barcelona , syarat-syarat keselamatan global, yang menjadi lebih dan lebih cita-cita dan ketat dengan masa, dan dengan itu, lebih menuntut, bukan halangan yang tidak menyenangkan, atau kesukaran yang harus diatasi. Sebaliknya, mereka adalah peluang untuk penambahbaikan berterusan. Suatu asas untuk tindakan, dan, secara asasnya, tujuan keseluruhan kami. Ciri-ciri EAS Barcelona adalah hujah pertama yang tidak dapat dipersoalkan sebagai pengiktirafan terhadap kualiti dan keselamatan (pada tahap tertinggi) sebagai faktor tak terpisahkan dan penting. Tidak semestinya cara kita bertindak (atau bagaimana kita mahu bertindak), tetapi mencapai matlamat seseorang dalam hal ini dan semua bidang adalah sebahagian dari DNA EAS Barcelona sendiri. Hanya dengan memperluas kepentingan kualiti dan keselamatan kepada semua orang yang terlibat dalam EAS Barcelona di setiap peringkat - sama ada mereka pengajar, penganjur atau pengarah - bahawa tahap mutu dan keselamatan yang diinginkan sekarang ini dapat dicapai.

Lokasi

 • Barcelona

  Rector Triadó 94 Entresuelo, 08014, Barcelona

  • Barcelona

   Sabadell airport Carr. de Bellaterra, s/n, 08205, Barcelona

   Soalan