Keystone logo
École nationale d’aérotechnique

École nationale d’aérotechnique

École nationale d’aérotechnique

pengenalan

Sebuah sekolah khusus dalam bidang aeroteknik

The École nationale d'aérotechnique (ÉNA), sebuah sekolah gabungan di Édouard-Montpetit CEGEP, dianggap sebagai kolej teknikal kolej terbesar dalam aeronautik di dunia. ÉNA mempunyai kemudahan unik dengan 37 pesawat dan 35 makmal khusus dan menawarkan program teknikal eksklusif di Quebec untuk Penyelenggaraan Pesawat Udara, Avionik dan Kejuruteraan Aeroangkasa diiktiraf oleh Pengangkutan Kanada.

Éna boleh menampung hampir 1,300 pelajar dalam pendidikan tetap setiap tahun dan beberapa ratus juruteknik dalam pendidikan berterusan. Meskipun bilangan pelajar yang dilatih setiap tahun di Sekolah, industri kini sedang mengalami kekurangan Prospek pekerjaan dan prospek pekerjaan graduan kita adalah sangat baik.

ÉNA juga merupakan salah satu daripada beberapa sekolah yang diberi kuasa oleh Pertahanan Negara Kanada untuk melatih tentera dalam bidang penyelenggaraan pesawat.

Di samping menyediakan latihan seimbang antara teori dan amalan, ÉNA menawarkan peluang kepada pelajarnya untuk mendaftar di Program Kerja / Belajar dan untuk mengakses penempatan kerja di rumah atau di luar negara. luar.


Kesetaraan latihan

Penciptaan Majlis Antarabangsa untuk Latihan Aeroangkasa (CIFA) telah membolehkan ENA memastikan pengaruh antarabangsanya. Organisasi ini bertujuan untuk mewujudkan kesetaraan latihan yang memenuhi piawaian Eropah, Amerika dan Kanada.

Lokasi

  • Saint-Hubert

    5555, place de la Savane, J3Y 8Y9, Saint-Hubert

Soalan