Keystone logo

Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology

A logo

pengenalan

Selamat datang ke TEI Eastern Macedonia and Thrace (ΤΕΙ ΑΜΘ)

The TEI Timur Macedonia dan Thrace (ΤΕΙ ΑΜΘ) ditubuhkan pada tahun 1976 di bawah nama TEI Kavala ini. The bentuk sekarang adalah hasil daripada pembaharuan institusi dan perubahan. Pertama dibuka sebagai Pusat Pendidikan Teknikal (KATE), setahun selepas Pusat Latihan Teknikal (Katee) dan pada tahun 1983 sebagai Institut Teknologi Pendidikan (TEI). 2001 Technological Educational Institute (TEI) dan sejak 2007 sebagai Institusi Pengajian Tinggi (IPT).

Pada mulanya (1976-1983), yang KATE / Katee mempunyai enam jabatan, yang dikenali hari ini sebagai Jabatan purba TEI. Pada tahun 1985 diasaskan Annex pertama TEI dalam Drama di mana beliau menetap Jabatan Perhutanan dan Pengurusan Alam Sekitar Asli, tetapi yang telah dilancarkan pada tahun 1986. Pada tahun yang sama mengasaskan dan Pentadbiran Perniagaan, yang menyertai Ekonomi dan Pengurusan Sekolah (GFS).

Semasa 1999-2007 4 lagi jabatan telah ditambah kepada TEI AMTH, yang dikenali sebagai Pembesaran Jabatan. Dengan operasi kedua Jabatan Drama, yang Senibina Landskap (2003), telah ditubuhkan dan ke-3 Fakulti TEI AMTH dinamakan Sekolah Teknologi Pertanian (STEG).

Pada tahun 2009 ia telah ditubuhkan Jabatan Drama ketiga, Jabatan enologi, yang bukan milik STEG tetapi beroperasi sebagai jabatan bebas sehingga menginstitusikan Pengajian Teknologi Pertanian dan Teknologi Makanan dan Pemakanan di mana sains tergolong.

Bangunan semasa TEI Timur Macedonia dan Thrace adalah sebuah bangunan cardioid dengan bidang pandangan yang hebat untuk teluk Kavala. Pembinaannya bermula pada tahun 1983 dan akhirnya menyerah kalah pada 1995. Kompleks (kampus) terletak di kawasan seluas 132,000 m2 dengan penutup 36,000 m2, di mana 11,000 m2 bilik darjah, 11.000 m2 bengkel (TOL and Repair), 11.000 m2 tiga asrama kapasiti 450 katil dan 3000 m2 adalah bangunan daripada Perpustakaan.

ΤΕΙ ΑΜΘ dikendalikan enam Program Siswazah berasingan (PSP). Kecuali Jabatan terbaru TEI Timur Macedonia dan Thrace, Enologi dan Landscape Architecture, yang mana akan berlaku pengeluaran Presiden Dikri (PD) semua jabatan-jabatan lain mempunyai hak pekerjaan berkanun.

The ΤΕΙ ΑΜΘ adalah dalam sepuluh teratas antara 16 TEI dan 28 di kalangan 82 universiti dan kolej di negara ini. Dalam ranking dunia adalah pada separuh pertama (kedudukan 5264) 12,000 universiti terbaik di dunia. Pengukuran (metodologi) adalah selaras dengan penunjuk Cybermetrics Lab, khususnya yang berkaitan dengan pengeluaran dan penerbitan akademik pengetahuan saintifik.

Proses pendidikan di ΤΕΙ ΑΜΘ dijalankan oleh ahli-ahli fakulti pengajaran (kekal) yang secara hierarki dibahagikan kepada 4 kelas: a) Profesor b) Profesor Madya, c) Penolong Profesor dan d) Pensyarah. Ahli-ahli OP yang dibantu dalam kerja mereka dengan Makmal Associates saintifik dan (sementara), dari juruteknik makmal dan pentadbir.

Yang ΤΕΙ ΑΜΘ memberi kepentingan terutamanya yang besar kepada penyelidikan dan inovasi. Tujuannya adalah untuk mewujudkan prosedur yang ketat kecemerlangan penyelidikan di semua peringkat fungsi akademik. Untuk tujuan ini yang TEI AMTH menerbitkan dua jurnal dalam bahasa Inggeris.

AN alat institusi penting yang menghubungkan kakitangan akademik penyelidikan ΤΕΙ ΑΜΘ dan inovasi adalah East Macedonia and Thrace Pusat Penyelidikan Teknologi (TRC-AMG). Pusat ini telah ditubuhkan pada tahun 2004 dan merupakan entiti swasta (entiti swasta), dan beroperasi dalam tujuh sektor: a) Sinaran b) bahan api, c) Marmar, d) Perancangan Produk baru, e) Marketing f) Komputer dan g) Alam Sekitar.

Lokasi

  • St. Lucas, Kavala, 654 04, Greece Online

Soalan