Diploma Pakar dalam Seni Pastry Perancis
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Yssingeaux, Perancis
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
2 bulan
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
EUR 12,680 / per course *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
* harga bersih. Kadar burung awal yang ada. Hubungi kami untuk maklumat lanjut: [email protected]
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Direka untuk profesional pastri yang ingin mempercepatkan kerjaya mereka, program yang sangat terfokus, dua bulan ini diilhamkan oleh ahli falsafah chef Alain Ducasse di sekitar menghasilkan berkualiti tinggi dan pendekatan semula jadi dan mampan untuk seni pastri.
Anda akan menghabiskan 90% masa anda dalam bengkel praktikal, yang diajarkan oleh Meilleurs Ouvriers de France dan Juara Dunia dalam bidang pastri. Anda akan memperoleh dan menguasai kemahiran dan teknik pastry yang canggih, sambil juga menemui kue-kue moden dan ikonik, pencuci mulut semulajadi dan sihat, pastri artistik serta ais krim dan sorbet. Kursus reka bentuk dan fotografi, bersama-sama dengan lawatan syarikat, juga termasuk dalam program ini.
Tempoh: 2 bulan
Peluang pekerjaan dan kerjaya:
- Chef pastri eksekutif
- Pastry chef / Pastry chef instructor
- Pengurus pengeluaran pastri
- Usahawan / Perunding
- Penulis dan pengkritik makanan
Struktur program:
- Teknik Lanjutan Pastry Arts - 2 minggu
- Ais Krim & Sorbet - 1 minggu
- Viennoiserie - 1 minggu
- Pencuci mulut Semulajadi & Sihat - 1 minggu
- Coklat & Confectionary - 1 minggu
- Karya Artistik - 2 minggu
Tarikh mula: 1 Mac 2021/31 Mei 2021/05 Julai 2021