Keystone logo
ESLSCA Business School

ESLSCA Business School

ESLSCA Business School

pengenalan

"Pengurus latihan terbuka kepada dunia, ESLSCA Business School Paris sentiasa menyasarkan untuk melengkapkan pelajarnya dengan pengetahuan am yang kukuh dan menjadikan mereka dapat menyesuaikan diri dengan cepat dengan peranan masa depan mereka sebagai eksekutif dan pentadbir perniagaan.

Dengan tegas memberi tumpuan kepada keberkesanan pembelajaran, ESLSCA Business School Paris telah membangunkan aktivitinya selama lebih daripada 70 tahun untuk menjadi pusat kecemerlangan akademik, khususnya dalam bidang Kewangan, Pengurusan dan Pemasaran. Program Sarjana Muda atau MBA khusus, sepenuh masa atau belajar kerja, sekolah ini menawarkan banyak kursus yang boleh dipilih oleh pelajar.

Menekankan pedagogi yang seimbang antara teori asas dan pengalaman praktikal, ESLSCA Business School Paris telah menubuhkan progresif terbina dalam pemerolehan pengetahuan dan kemahiran. Sebagai tambahan kepada kursus ini, dan bergantung pada program, terdapat banyak inovasi seperti kerja dalam format Makmal, yang memungkinkan untuk memperoleh pengalaman kolaboratif, Aktiviti penyelidikan yang memulakan metodologi eksploitasi maklumat, atau pautan konkrit dengan syarikat rakan kongsi yang membangunkan semangat inisiatif dan memberikan konfrontasi langsung dengan realiti perniagaan.

ESLSCA Business School Paris sentiasa mendengar dunia ekonomi dan perkembangannya. Ia ingin memenuhi permintaan khalayak yang berbeza, pelajar tetapi juga graduan muda dan eksekutif perniagaan yang ingin meningkatkan kemahiran mereka atau mengorientasikan semula kerjaya mereka. Ini juga bermakna bahawa program sentiasa mencari padanan terbaik dengan keperluan pasaran buruh. Aliran pengguna, inovasi teknologi, perubahan geopolitik, penggunaan baharu digital... Ini semua adalah petunjuk yang mendapat gema dalam ajaran sekolah.

ESLSCA Business School Paris boleh bergantung pada kepakaran dan kemantapan kumpulan antarabangsa Planeta Formation et Universités, yang menyediakan latihan kepada lebih 100,000 pelajar setiap tahun melalui pertubuhan yang terletak di lebih 15 negara di seluruh dunia. Sokongan ini menjamin kekayaan budaya yang hebat, yang membentuk pelajar wawasan terbuka tentang persekitaran yang mengelilingi mereka dan di mana mereka mendapat tempat mereka.

Terbuka secara meluas kepada Antarabangsa dan disediakan di tengah-tengah Paris, sebuah bandar dunia yang masih menarik seperti biasa, program ESLSCA Business School Paris menyumbang kepada latihan pemimpin masa depan, yang mesti dapat memahami dunia untuk menjadi pelakonnya. berkesan."

Xavier Auzanneau- Pengarah Urusan

Mengapa memilih ESLSCA?

5 sebab untuk datang dan belajar di ESLSCA:

1. Latihan selaras dengan pasaran buruh

Kursus latihan kami telah difikirkan dan dibina dengan kerjasama pemain pasaran buruh. Fakulti kami terdiri daripada penyelidik-guru tetapi juga penceramah pakar dari dunia profesional. Melakukan pengajian anda di ESLSCA Business School Paris akan membolehkan anda memasuki kehidupan bekerja dengan kemahiran operasi yang dicari oleh syarikat besar.

2. Pedagogi yang dibuat khusus

ESLSCA Business School Paris menawarkan pembinaan pendidikan yang tidak pernah berlaku sebelum ini "Sistem Pembelajaran ESLSCA". Berdasarkan tiga tunjang penting, kaedah ini membolehkan pelajar mengikuti jalan kecemerlangan, berkat pedagogi positif serta pelbagai alat pendidikan dan digital. Kejuruteraan pedagogi ini membolehkan pelajar membina kerjaya profesionalnya sepanjang kursusnya.

3. Kampus moden

Di ESLSCA Business School Paris, anda akan berkembang dalam premis baharu kami seluas lebih daripada 8000m2. Sekolah kami terletak di kampus perniagaan di tengah-tengah arondisemen ke-19 Paris, tidak jauh dari Parc de la Villette.

4. Kuasa antarabangsa

Lebih daripada 50 warganegara kini diwakili dalam kalangan pelajar ESLSCA Business School Paris. Di samping itu, pelajar mempunyai kemungkinan untuk pergi ke pertukaran di luar negara. Sekolah kami adalah ahli AACSB, EFMD, CREPUQ dan EDUNIVERSAL.

5. Rangkaian lebih 15,000 alumni

ESLSCA Business School Paris boleh mengharapkan kekuatan rangkaiannya berkat persatuan bekas pelajar sekolah itu yang kini mempunyai lebih 15,000 ahli yang tersebar di seluruh dunia. Misi utama Persatuan Alumni ESLSCA adalah untuk menghidupkan komuniti graduan dan membolehkan pelajar mengembangkan rangkaian mereka dan memanfaatkan peluang kerjaya.

Perangkaan

 • 70 tahun pengalaman
 • 15,000 alumni di seluruh dunia
 • 5000 tawaran kerja dan amali untuk pelajar
 • 50 universiti rakan kongsi
 • + 100,000 pelajar
 • 9,800 syarikat rakan kongsi
 • 15 negara di mana rangkaian itu ditubuhkan
 • 114 kewarganegaraan

  Kedudukan

  Pengiktirafan syarikat, yang menyokong projek pendidikan ESLSCA Business School Paris, guru perwakilan, menyediakan banyak latihan dan mengalu-alukan graduan dalam keadaan terbaik. Hasil tinjauan mengenai gaji lulusan muda majalah EXPANSION (April 2010) sekali lagi tahun ini menguntungkan ESLSCA Business School Paris, yang menduduki tempat ke-28 daripada 40 sekolah terkelas.

  Akreditasi

  Lokasi

  • ESLSCA Paris Business School 11 Rue de Cambrai, 75019, Paris

  Soalan