Keystone logo
ESME

ESME

ESME

pengenalan

ESME : Semangat Inovasi Tanpa Sempadan

Ditubuhkan pada tahun 1905, ESME ialah sekolah swasta bukan untung di bawah penyeliaan Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi lama melatih jurutera dengan asas yang luas dan maju yang membolehkan mereka bergerak ke mana-mana aspek pasaran kerja kejuruteraan tanpa kesukaran.

Sekolah kejuruteraan yang diiktiraf

Ahli konsortium Sekolah Perancis terbaik dalam Kejuruteraan dan Perniagaan «Grandes Ecoles», ESME juga merupakan penandatangan Piagam Erasmus untuk Pendidikan Tinggi dan ahli rangkaian «n+i», rangkaian antarabangsa Sekolah Kejuruteraan.

ESME adalah untuk melatih jurutera melalui penyelidikan terkini. Kami berusaha untuk menyumbang kepada kemajuan pengetahuan saintifik dan meluaskan pengajaran kami melalui perkongsian industri dan antarabangsa.

71902_71901_rsz_axellericci_coreedusud.jpg

Kehidupan pelajar di Perancis

Rekreasi juga memainkan peranannya di ESME dengan banyak kelab pelajar yang terdiri daripada sukan kepada muzik dan wain. Pelbagai aktiviti sosial yang dianjurkan di dalam sekolah mewakili acara yang sangat baik untuk mengalami cara hidup Perancis dan bertemu rakan baru.

Di samping itu, rangkaian alumni dan hubungan rangkaian sekolah dalam industri meningkatkan peluang antarabangsa untuk latihan dan karier di luar negara.

Penyelidikan Fundamental

ESME menyediakan peluang kepada semua pelajar untuk terlibat secara rapat dalam penyelidikan termaju. Sesungguhnya, kakitangan fakulti antara disiplin peringkat tinggi komited untuk penyelidikan gunaan melalui hubungan industri dan asas, serta penyelidikan akademik dalam penyelidikan asas kami. Bidang penyelidikan meliputi julat besar subjek daripada sistem tenaga kepada pengimejan perubatan atau sains forensik, contohnya.

Perkongsian termasuk kumpulan antarabangsa dan syarikat baru, serta institusi negara yang berprestij seperti INSERM (Institut Penyelidikan Kesihatan dan Perubatan Kebangsaan) atau CNRS (Institut Penyelidikan Saintifik Negara). Pelajar dikaitkan dengan aktiviti penyelidikan ini melalui latihan dan projek. Kebanyakan pelajar Sarjana menjalankan projek R&D dengan kerjasama syarikat atau institut penyelidikan, di bawah penyeliaan ahli fakulti.

Lokasi

  • Paris

    ESME 34 Rue de Fleurus, 75006, Paris

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan