Keystone logo

ESRA - École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle

A logo

pengenalan

ESRA adalah Sekolah Filem Perancis yang diwujudkan pada tahun 1972, merupakan satu-satunya sekolah swasta yang diterbitkan oleh kerajaan Perancis untuk mengeluarkan dan menyampaikan gelaran Negeri (Sarjana Perancis). ESRA mencampurkan arahan teoretikal dan praktikal sama-sama dalam satu program yang membuktikan kecekapannya sepanjang tahun. 6000 alumni kini bekerja di bidang Cinema and Television. Sejak tahun 2007, ESRA telah menawarkan pelajar pascasiswazah untuk tahun keempat pengajian di New York City, di mana mereka mengambil program selama 12 minggu dan menembak filem pendek, dengan kerjasama sekolah rakan kongsi New York. Program musim panas kami menawarkan pelajar-pelajar yang layak dari seluruh dunia peluang untuk terlibat dalam kerja-kerja akademik yang mencabar di syarikat rakan-rakan yang berkongsi kebolehan luar biasa dan cinta pembelajaran mereka. Semua fakulti di ESRA diiktiraf sebagai guru dan profesional yang bekerja. Tumpuan kami adalah pada akademik dan pembelajaran yang ketat tetapi juga pengalaman sosial yang membawa pelajar antarabangsa bersama-sama.

ESRA : Sekolah Pengajian Penciptaan Audiovisual

Program tiga tahun di pawagam dan audiovisual: Mengarahkan Filem, Mengarahkan TV, Mengarahkan Siri TV, Pengeluaran, Penyuntingan, dan Imej (Sinematografi).

ISTS: Teknikal Sekolah Siswazah Bawah

Program tiga tahun untuk karier dalam Bunyi: studio bunyi, bunyi untuk skrin, Acara langsung dan Radio.

SUP'INFOGRAPH: Sekolah menengah untuk filem Animasi 3D.

Program tiga tahun untuk karier dalam filem animasi 3d: Mengarahkan dan animasi, pencahayaan dan rendering, dan pasca pengeluaran. NEW YORK: Siswazah ESRA , ISTS, dan pelajar SUP'INFOGRAPH boleh memilih untuk mengikuti pilihan tahun ke-4 di New York City. Program ini mengandungi kursus, pengeluaran dan latihan dalam teori dan praktikal. Juga, pelajar 1 dan 2 tahun boleh mengikuti program musim panas di New York City pada bulan Julai.

Pendidikan Berterusan:

Di Paris, Nice, Rennes, dan Bruxelles, ESRA Pendidikan ESRA menawarkan kepada semua orang dewasa mencari perubahan kerjaya, program dari satu minggu hingga lapan bulan dalam bidang yang berbeza: Mengarahkan audiovisual, juruteknik Audiovisual, juruteknik suara, menembak HD, fotografi digital, perisian pensijilan (Apple dan pusat bersertifikat gemar).

ESRA

ESRA Menawarkan program pengenalan untuk pelajar sekolah menengah Perancis dari 5 hari ke bulan dalam Skrip, analisis filem, Bunyi, pengarah dan pengeditan. Mereka berlangsung pada bulan Februari, April, dan Julai di setiap sekolah: Paris, Nice, Rennes, Bruxelles dan juga di Cannes semasa Festival Filem Antarabangsa pada bulan Mei.

PROGRAM ANTARABANGSA ESRA

Sejak 2016 ESRA International menawarkan program pembuatan filem selama setahun untuk pelajar asing dalam bahasa Inggeris di Paris. Juga sejak 2016 ESRA menawarkan program musim panas 2 hingga 4 minggu untuk pelajar asing dalam Filmmaking dalam Bahasa Inggeris di Paris, Nice dan Bruxelles.

ESRA - DHEC: PROGRAM GRADUATE

Sejak 2008, ESRA menawarkan dua program siswazah dalam Skrip / Pengarah dan Pengeluaran / Pembahagian di Paris.

Lokasi

  • ESRA PARIS 135 avenue Félix Faure, 75015, Paris

  • ESRA CÔTE D'AZUR 9, quai des Deux Emmanuel, 06 300, Nice

  • 1 rue Xavier Grall, 35700, Rennes

  • ESRA BRUXELLES 34, Rue du Beau Site , 1 000, Brussels

Soalan