Keystone logo
European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

European Centre for Career Education

pengenalan

Kita semua mengalami ketakutan dan kebimbangan pada permulaan kerjaya kita. Perkara besar yang tidak diketahui dalam dunia kerja adalah menakutkan dan menakutkan. Tetapi ia tidak semestinya.

European Centre for Career Education diasaskan untuk tujuan tunggal membina jambatan antara tamat pengajian dan langkah pertama kerjaya anda. Kami telah menyempurnakan program yang tertumpu pada kemahiran lembut dan keras dalam subjek, pengalaman rangkaian dan latihan amali anda. 3 minggu kuliah, bengkel dan acara dengan profesional berpengalaman, 4 minggu latihan amali terjamin dan satu minggu untuk anda melakukan perjalanan.


Dengan pengalaman enam tahun, 500+ syarikat rakan kongsi, 3 naungan, komuniti universiti yang semakin berkembang, dan lebih daripada 1200 kerjaya dirangsang, kami percaya kami berada di landasan yang betul.

Program Musim Panas

ECCEDU ditubuhkan untuk menyediakan penyelesaian jangka panjang kepada kecenderungan teori pendidikan universiti dan perundingan kerjaya. Kami merapatkan jurang antara pengetahuan akademik pelajar dan pengalaman hidup sebenar, membina universiti-universiti bertingkat teori menyediakan.

Kami percaya bahawa gabungan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal adalah prasyarat penting untuk pelajar berjaya dalam bidang masa depan mereka. Program musim panas kami selama dua bulan tertumpu pada Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa, Teknologi Maklumat, Seni Bina & Reka Bentuk, Kelestarian dan Kejuruteraan. Program ini terdiri daripada tiga minggu kursus praktikal intensif dan empat minggu latihan di salah satu daripada lebih 500 syarikat antarabangsa di sekitar Kawasan Schengen.

Kuliah dan Pensyarah

Setiap musim panas, selama tiga minggu, kami mengajar pelajar kami topik praktikal yang jarang sampai ke kurikulum akademik. Topik ini dipilih dengan teliti untuk memastikan ia kekal relevan dan diliputi oleh profesional aktif yang dianggap pakar dalam bidang mereka. Antara penceramah kami ialah Radek Špicar (Presiden, Institut Aspen), Leoš Dvořák (Ketua Pendigitalan, Valeo), Václav Nekvapil (Rakan Kongsi Urusan, Perhubungan Kerajaan CEC), Klára Sommerová (Pengasas bersama dan pemimpin, (S)právně), Miroslav Černý (Penyelaras Jabatan Harta Intelek, ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (Pengurus, Operasi TA Global di Red Hat), Pavlína Louženská (Pakar Strategi Perniagaan dan Inovasi, 2FRESH Prague) dan ramai lagi.

131377_WM68.jpg

Magang oleh ECCEDU

Program ECCEDU bukan hanya mengenai menghabiskan masa di dalam kelas; sebaliknya. Selepas tiga minggu kursus praktikal intensif, pelajar kami berpeluang untuk menggunakan dan meningkatkan pengetahuan mereka yang baru diperoleh dengan menjalani latihan selama empat minggu di salah satu syarikat peringkat teratas yang beroperasi di sektor mereka.Kami bekerjasama dengan syarikat seperti Siemens, UniCredit Bank, Lego dan Coca-Cola; firma guaman seperti DLA Piper, dan Linklaters; dan studio seperti Jestico+, Whiles Architecture dan Chapman Taylor Architects, serta ramai lagi, untuk memberikan pengalaman, kemahiran dan pengetahuan yang berharga.

Semua rakan kongsi kami sedar tentang jurang yang besar antara pendidikan tradisional dan situasi kehidupan sebenar; oleh itu, mereka dengan senang hati bersetuju untuk mengambil bahagian dalam menyediakan pelajar kami untuk menjadi pemimpin masa depan yang berjaya dan pakar yang diiktiraf dalam bidang masing-masing.

131376_WM75.jpg

Biasiswa dan Pembiayaan

JumlahTarikh Akhir Permohonan
One full scholarship every year because we care about giving a chance to those who can not afford our programs.2,000 EURFebruary 29, 2024
Social scholarship offers up to 50% off the program fee for eligible applicants. 500 EURFebruary 29, 2024

Kehidupan Kampus & Kemudahan


Secara tradisinya, Program Musim Panas kami dibuka dengan malam gala alu-aluan untuk pelajar ECCEDU. Acara ini memberi peluang untuk bertemu orang yang memberi inspirasi, seperti pengasas, peguam, pengurus korporat atau arkitek. Pelbagai aktiviti pembinaan pasukan dianjurkan melalui bahagian syarahan program, seperti barbeku, permainan melarikan diri, permainan laser atau bersiar-siar dan membeli-belah untuk produk tempatan; dan perjalanan di sekitar republik Czech (Kutná Hora, Český Krumlov) dan ke luar negara (Vienna, Berlin). Sijil ECCEDU disediakan pada akhir setiap program semasa majlis penganugerahan tidak rasmi, biasanya dalam bentuk pesta barbeku. Di samping itu, syarikat latihan memberikan surat cadangan atau sijil latihan.

Lokasi

 • Prague

  Prague, Republik Czech

 • Dubai

  Dubai, Emiriah Arab Bersatu

 • Bucharest

  Bucharest, Romania

  • 7th Avenue

   7th Avenue, Amerika Syarikat

  Soalan