Keystone logo

European University Cyprus

A logo

pengenalan

European University Cyprus secara aktif terlibat dengan rakan kongsi tempatan, serantau dan global untuk menggalakkan peluang untuk perkongsian penyelidikan strategik jangka panjang dan program pengajian inovatif.

Selamat datang ke European University Cyprus , sebuah universiti yang memegang tempat yang sangat istimewa di Cyprus dan di rantau Eropah Tenggara. Ia merupakan institusi yang inovatif yang ditakrifkan oleh integrasi dinamik program pendidikan lanjutan, penyelidikan perintis, dan penglibatan yang luas dengan komuniti, industri, dan masyarakat. Selain itu, pembelajaran dan pengajaran yang luar biasa yang menggalakkan dan meningkatkan kebolehpasaran, serta infrastruktur canggih, menyumbang kepada objektif keseluruhan bahawa European University Cyprus dikenali secara nasional dan antarabangsa sebagai salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka. Itulah sebabnya European University Cyprus membentuk bahagian penting dari segi sosial dan ekonomi rantau Eropah Tenggara. Dengan mengintegrasikan pengajaran dan penyelidikan serta pembelajaran pengalaman dalam kurikulum dan kerja lapangan praktikal, Model Akademik kami menjadikan persekitaran pendidikan pelajar yang dipertingkatkan sebagai bahagian teras dalam operasi kami. Akibatnya, para pelajar kami memperoleh pengetahuan tempat kerja yang sungguh berharga dan kesedaran sivik.

Fakulti berkualiti tinggi kami - dengan pengalaman antarabangsa yang ilmiah - komited untuk mengambil bahagian dan menyumbang kepada masyarakat berasaskan pengetahuan. Di samping itu, European University Cyprus secara konsisten merupakan salah satu yang paling inovatif termasuk wilayah universiti-universiti di Southeastern Europe dengan komitmen yang berterusan untuk menyediakan asas baru dalam amalan pembelajaran pembangunan atau / dan jalur profesional yang dipupuk oleh persekitaran akademik perintis kami. Dalam iklim ekonomi hari ini, lebih penting lagi bagi pelajar untuk memohon universiti status tinggi iaitu pilihan No1 untuk sinergi atau kerjasama dengan syarikat atau organisasi berprestij. Microsoft, sebagai contoh, memilih European University Cyprus untuk bekerjasama, melancarkan dan mengendalikan "Pusat Inovasi Microsoft" (MIC). Ia adalah satu-satunya MIC di Cyprus dan antara 100 Pusat Inovasi Microsoft (MICs) di seluruh dunia yang mewujudkan rangkaian kemudahan teknologi canggih untuk kerjasama dalam penyelesaian penyelidikan, teknologi dan perisian inovatif, yang melibatkan gabungan kerajaan, akademik, dan peserta industri.

European University Cyprus adalah salah satu universiti terkemuka di peringkat antarabangsa untuk menarik pelajar dari seluruh dunia. Banyak prospek pelajar kami belajar di luar negara dan menggabungkan pengalaman akademik antarabangsa ke dalam pendidikan universiti mereka memperkaya pengalaman pelajar di European University Cyprus . Di European University Cyprus , kami berhasrat untuk membuat pendidikan tinggi yang berkualiti dapat diakses dan berpatutan agar lebih ramai pelajar dapat mengejar impian mereka. Ini misi yang kami percaya akan membantu menjadikan dunia tempat yang lebih baik.

VISI

Menjadi universiti terkemuka di rantau ini, menawarkan kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan, dan sokongan pelajar

MISI

Mendidik pelajar kami untuk berjaya dan memenuhi kerjaya Memahami dan memenuhi keperluan masyarakat kita. Buat pengetahuan melalui penyelidikan dan inovasi

VALUES

  • Komited ke kecemerlangan
  • Penumpuan pelanggan
  • Berorientasikan orang
  • Inovatif
  • Bertanggungjawab
  • Bertanggungjawab secara sosial

Lokasi

  • European University Cyprus 6, Diogenis Str., Engomi, P.O. Box: 22006, 1516, Nicosia

Soalan