Keystone logo
exMedia

exMedia

exMedia

pengenalan

exMedia adalah kumpulan akademik yang berkongsi keyakinan bahawa: - projek estetik eksperimen dan penyelidikan sosio-teknikal membawa kepada satu - perkembangan ufuk ilmiah dan kreatif yang berkesan menangani - keadaan manusia kewujudan pada abad ke-21.

exMedia mengintegrasikan reka bentuk, pengekodan, bunyi dan animasi.

exMedia menghubungkan refleksi dengan pendekatan eksperimen berdasarkan soalan-soalan asas yang dibangkitkan oleh individu dan masyarakat.

exMedia kelihatan untuk pelajar motivasi diri dapat mengambil risiko seni dan terbuka kepada yang tidak diketahui.

exMedia berfungsi pada syarat-syarat suatu budaya berorientasikan teknologi dan menangani masa depan termasuk perspektif post-media.

exMedia terlibat dengan bidang-bidang berikut: Budaya Maker, Space Hybrid, Kognitif dan Design Transformasi, Pengajian Sound, Coding Experimental, Politik rangkaian dan mesin, Experimental 2D / 3D Animasi dan Auteur Permainan.

Dalam program pasca siswazah kami, kami bekerjasama dengan pelajar dan rakan-rakan dari pelbagai latar belakang seperti seni bina, urbanisme, reka bentuk, bunyi, sains komputer, animasi, permainan, seni, teori dan aktiviti sosial. persekitaran kajian yang projectbased mencabar pelajar untuk diri memulakan penyelidikan individu dan membina subjek-subjek yang kompleks dan mungkin lagi yang belum diterokai dan profil.

Kami menjalankan bunyi khusus dan / 3D makmal animasi 2D untuk memastikan penerokaan bersemangat dan percubaan untuk imaginasi dan bakat pelajar pendahuluan ini. Kami juga bekerjasama dengan alatan yang disediakan secara meluas seperti mikropengawal electonic, lasercutter, gerakan menangkap, pesawat, pengimbas 3D / pencetak, mesin CNC pengilangan.

exMediaini alumni berurusan merentasi rupa bumi yang luas bidang kreatif. prospek Profesional akan mendapati kedua-dua dalam bidang kerja yang bebas dan korporat, di agensi-agensi serta dalam penyelidikan atau memulakan up.

exMedia menawarkan peluang yang sukar ditandingi mengalami kebebasan yang menyeronokkan daripada akademi seni tanpa tertakluk kepada kaedah-kaedah ganas pasaran seni.

Lokasi

  • Cologne

    Peter-Welter-Platz 2 , D-50676, Cologne

Soalan