Keystone logo
© TESS
FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

pengenalan

FERRANDI Paris ialah sekolah hospitaliti, ahli Conférence des grandes écoles (CGE, yang melatih golongan elit dalam gastronomi dan hospitaliti untuk menjadi pelakon pembaharuan di Perancis dan luar negara. FERRANDI Paris telah diwujudkan 100 tahun yang lalu, sebagai sebuah pertubuhan pendidikan tinggi ( EESC) milik CCI Paris Ile-de-France Education.

Sekolah ini mempunyai beberapa generasi cef terkenal dan pengurus kulinari dan perhotelan , yang terkenal dengan karya kulinari yang terkenal dan bakat inovasi.

Diiktiraf dengan tahap kecemerlangannya di semua tempat dan pada setiap masa, sekolah ini menawarkan kursus latihan yang tertumpu kepada penguasaan asas, keupayaan untuk berinovasi, memperoleh kemahiran pengurusan dan keusahawanan, dan berlatih dalam situasi kehidupan sebenar:

Lebih daripada sebuah sekolah, FERRANDI Paris ialah ruang penemuan, inspirasi dan pertukaran yang menggabungkan masakan, pengurusan, seni, sains, teknologi dan inovasi. Ia menyatukan nama-nama terhebat dalam sektor berkenaan dengan cabaran pembaharuan dalam industri perhotelan dan kreativiti masakan.

Seorang pembawa standard seni hospitaliti Perancis dan ahli Majlis Pelancongan Antara Jabatan, Jawatankuasa Strategik Atout France dan Persidangan Kecemerlangan dalam Pelancongan, sekolah ini menarik pelajar dari seluruh dunia setiap tahun.

Misi

Latih Pelakon Pembaharuan dalam Gastronomi dan Hospitaliti

 • Menawarkan kursus latihan yang mantap, komprehensif dan diiktiraf untuk semua profesion dalam pengurusan gastronomi dan hospitaliti, untuk menyediakan penyelesaian yang disesuaikan yang memenuhi keperluan sektor
 • Mengiringi transformasi dalam menghadapi corak penggunaan baharu, pendigitalan, perkembangan teknikal dan kawal selia, dan amalan pengurusan baharu.
 • Menyumbang kepada kejayaan keusahawanan profesional dalam industri katering dan hospitaliti, serta mereka yang ingin menyempurnakan kemahiran mereka atau menukar kerjaya.

Pupuk Cita-cita

 • Hantarkan cita rasa kecemerlangan kepada pelajar dan perantis kami di samping kepakaran unik kami yang menggabungkan tradisi dan inovasi
 • Pupuk pengajaran dan pemikiran yang merangsang ketegasan, rasa ingin tahu, keberanian, dan keinginan untuk berinovasi
 • Kenal pasti dan galakkan bakat supaya setiap orang menerima pengalaman pembelajaran yang kaya dan memberi inspirasi, secara individu dan kolektif, untuk membolehkan mereka mendapat keyakinan terhadap kebolehan mereka dan membuat pilihan terbaik untuk kerjaya mereka.

Pertahankan dan Kongsi Warisan Budaya kita

Sebarkan kemahiran masakan dan hospitaliti Perancis, yang merupakan sebahagian daripada warisan budaya kami, untuk memberi inspirasi kepada pilihan vokasional baharu dan melahirkan bakat baharu.

Nilai

FERRANDI Paris menawarkan Kursus dan Sokongan Unik

Setiap graduan kami adalah calon yang diingini untuk syarikat: dari segi teknikal tidak cacat, bertanggungjawab, boleh bekerja dalam satu pasukan dan melaksanakan cadangan baharu, kreatif dan berimpak tinggi.

Pengajaran Kami Berstruktur sekitar 6 Nilai Utama:

 • Standard Tinggi untuk Menjana Cita-cita
 • Kreativiti untuk mencabar kod, memimpin inisiatif dan menonjol
 • Kemurahan hati untuk meningkatkan keyakinan, pendorong kejayaan
 • Keserasian untuk menggalakkan pertukaran dan semangat berpasukan
 • Tanggungjawab untuk menyahut cabaran pembangunan mampan dalam profesion kita
 • Integriti semua keuntungan dilaburkan semula dalam melatih pelajar dan perantis selaras dengan misi bersejarah kami untuk berkhidmat kepada orang ramai

Kecemerlangan, dalam semua bidang dan pada setiap Masa

 • Di istana, hotel gaya hidup, restoran bintang Michelin, bistronomi dan perkhidmatan makanan
 • Dalam masakan dan penginapan berkualiti tinggi
 • Dalam menghormati manusia dan alam sekitar

Sekolah yang Terbuka kepada Kepelbagaian

Kami mengalu-alukan pelajar muda dari pelbagai latar belakang dari seluruh dunia, menawarkan kelayakan dalam masakan, pengurusan hospitaliti, perkhidmatan, dan seni meja, serta menerima profesional yang bertujuan untuk menyempurnakan kemahiran mereka atau menukar kerjaya.

Apa yang penting ialah semangat anda untuk profesion yang menuntut yang kami sediakan latihan, rasa ingin tahu anda, dan ketabahan anda.

Perangkaan

 • Pelajar antarabangsa:

  8%

 • 0
 • Nisbah pelajar kepada fakulti:

  12 kepada 1

Ciri-ciri Kampus

Kampus Paris

Destinasi utama untuk pelancong perniagaan dan percutian di seluruh dunia, Paris ialah rumah bersejarah FERRANDI Paris , di tengah-tengah wilayah Île-de-France, dengan hampir 2,500 hotel terperingkat dan 2,300 restoran.

Di tengah-tengah daerah Montparnasse dan Saint-Germain-des-Prés

25000 meter persegi bilik darjah dan makmal di Kampus bersejarah Ferrandi
Kampus yang terletak di tengah-tengah Paris, berhampiran tempat paling terkenal; restoran, dan monumen
Program yang direka oleh profesional dalam masakan Perancis & pastri dan pedagogi

Kampus Dijon

Dijon, ibu kota wilayah Burgundy-Franche-Comté di tengah-timur Perancis, ialah destinasi budaya yang paling cemerlang. Diiktiraf secara rasmi sebagai "Bandar Seni dan Sejarah", ia mempunyai kawasan perlindungan seluas 97 hektar.

FERRANDI Paris , kampus Dijon, sebuah bangunan yang unik dan moden di tengah-tengah bandar

Terletak di Burgundy, betul-betul bersebelahan dengan pusat bandar terkenal Dijon dan 1 km dari ladang anggur, kampus serba baharu kami adalah sebahagian daripada Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin baharu.

Kampus Saint-Gratien

Di pintu masuk ke Lembah Montmorency dan sebelas kilometer di utara Paris, Saint-Gratien terletak berhampiran dengan kawasan aktiviti ekonomi tinggi.

Kampus Saint-Gratien, 5,000 m² Peralatan Teknikal Terkini

Dibina pada tahun 2014 oleh CCI Paris Ile de France, kampus Saint-Gratien mempunyai keluasan permukaan 5,000 m² dan dilengkapi dengan kemudahan teknikal yang terkini. Bangunan ini adalah sebahagian daripada pendekatan Kualiti Alam Sekitar Tinggi (HEQ), dengan label Bangunan Tenaga Rendah.

  Kemasukan

  FERRANDI Paris menawarkan beberapa program yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dalam Pengurusan Hospitaliti dan Seni Kulinari untuk pelajar antarabangsa.

  Langkah 1 – Permohonan Dalam Talian

  Sila isikan permohonan di bahagian 'mohon di sini' laman web kami yang boleh diakses dengan mengklik di sini:

  • Salinan ijazah tertinggi yang diperolehi
  • Salinan pasport
  • Curriculum vitae
  • Surat motivasi
  • Surat rujukan (jika berkenaan)
  • Salinan mana-mana sijil atau ijazah masakan yang diperolehi (jika berkenaan)
  • Bukti Pembayaran untuk Yuran Permohonan (jika berkenaan)
  • Bukti Kefasihan Bahasa Inggeris (pilihan tetapi disyorkan)

  Sila ambil perhatian bahawa untuk mengikuti Program Antarabangsa dalam Seni Kulinari di FERRANDI Paris , anda perlu berumur sekurang-kurangnya 18 tahun pada masa program anda bermula.

  Dokumen mesti diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris oleh penterjemah rasmi. Salinan diterima, bagaimanapun, dokumen asal mungkin diminta.

  Selepas anda menyerahkan permohonan anda, anda akan menerima e-mel pengesahan dan fail anda akan disemak oleh pasukan Kemasukan kami.

  Langkah 2 – Temuduga Pemilihan (bergantung kepada program)

  Calon yang layak untuk Program Intensif dan Profesional Lanjutan dijemput untuk Temuduga Pemilihan Dalam Talian selama 20 hingga 30 minit dengan Pegawai Kemasukan.
  Matlamat mesyuarat ini adalah untuk memahami dengan lebih baik latar belakang calon, matlamat kerjaya dan motivasi untuk menyertai FERRANDI Paris .
  Sila ambil perhatian bahawa calon Program Lanjutan juga ditanya soalan teknikal mengenai bidang program yang mereka mohon (Pastri Perancis atau Masakan Perancis) semasa temu duga. Ini penting kerana program ini ditujukan kepada profesional berpengalaman yang sudah menguasai teknik asas.

  Langkah 3 – Juri Kemasukan

  Kami mengadakan Juri Kemasukan setiap minggu. Lembaga Kemasukan akan bermesyuarat untuk menyemak permohonan anda secara terperinci, serta maklum balas daripada Temuduga Pemilihan anda. Kami akan mempertimbangkan semua aspek rasmi permohonan anda, termasuk latar belakang akademik anda, pengalaman profesional, dan pendedahan antarabangsa, serta surat motivasi dan, jika berkenaan, surat cadangan.

  Langkah 4 – Keputusan Kemasukan

  Keputusan diambil hampir setiap minggu dan calon dimaklumkan dalam masa 48 jam selepas Juri Kemasukan. Wakil Kemasukan kami akan memberitahu anda tentang keputusan anda melalui surat rasmi melalui e-mel. Jika keputusan positif, sebagai tambahan kepada surat kemasukan rasmi, calon juga menerima dokumen dengan langkah seterusnya untuk pendaftaran mereka.

  Keperluan Visa

  Pelajar EU

  Warganegara EU dan warga Liechtenstein, Norway, Iceland, Sweden, dan Switzerland tidak memerlukan visa.

  Pelajar bukan EU

  Rakyat semua negara lain mesti memohon Visa Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (Visa Pelajar Menginap Lama) selama 12 bulan di konsulat atau kedutaan Perancis atau biro Kampus Perancis. Ini juga akan membolehkan anda bekerja di Perancis.

  Nota PENTING

  • Anda tidak boleh tinggal di Perancis dengan VISA kediaman yang dikeluarkan untuk negara EU yang lain
  • Jika anda mempunyai VISA (pelajar atau lain-lain) yang sah di negara EU yang lain, ini tidak akan meliputi penginapan anda di Perancis; anda perlu memohon VLS-TS untuk Perancis

  (Anda mempunyai visa yang sah selama 6 hingga 12 bulan yang perlu anda sahkan apabila anda tiba di Perancis. )

  • Jika anda kini tinggal di negara di mana anda tidak mempunyai kewarganegaraan rasmi, anda mungkin tidak boleh memohon visa anda dari negara ini, anda mesti kembali ke negara kewarganegaraan anda untuk memfailkan permohonan
  • Jika anda adalah pasangan yang menemani atau mempunyai apa-apa jenis status lain di Perancis, sila pastikan anda menyemak dengan FERRANDI dan/atau dengan pihak berkuasa Perancis yang terdekat dengan anda tentang kelayakan anda untuk mengikuti pengajian dan melakukan latihan dalam syarikat.
  • Peserta yang memerlukan visa dijemput untuk menghubungi Konsulat Perancis atau Biro Kampus Perancis yang terdekat dengan mereka secepat mungkin untuk mengetahui keperluan permohonan. Keperluan dan masa pemprosesan berbeza dari satu negara ke negara lain jadi pastikan anda mengurus perkara ini tepat pada masanya.
  • Anda perlu menunjukkan sijil pendaftaran ("Pengesahan" yang disertakan dalam paket kemasukan anda, serta dokumentasi lain mengenai ID anda, keadaan kewangan, dll. Anda mungkin memerlukan dokumentasi lain daripada FERRANDI (contohnya resit untuk pembayaran deposit) – jika ini berlaku, sila maklumkan kepada kami dan kami dengan senang hati akan memberikannya.

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

  • Dijon

   Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

  Soalan