Keystone logo

Fundação Técnico-Educacional Souza Marques (FTESM)

A logo

pengenalan

Sejarah

Pendidikan Teknikal Yayasan Souza Marques ditubuhkan pada tahun 1966 hasil daripada impian dan kerja Profesor José de Souza Marques.

Sejak itu, melalui pertumbuhan dirancang, FTESM didarab aktivitinya dalam bidang pendidikan tinggi, proses yang berterusan untuk pemodenan kurikulum dan sistem pengajaran.

Dalam tempoh ini, FTESM telah membentuk dengan kualiti dan dedikasi beberapa generasi Brazil dan diletakkan di atas graduan pasaran buruh dan pasca siswazah kecekapan tertinggi dalam bidang Perubatan, Kejuruteraan, Kejururawatan, Pengurusan, Perakaunan, Biologi, Fizik, Kimia, huruf, Pengajaran dan Pendidikan Guru.

Oleh merit ini kerja-kerja pembaikan kekal, FTESM menyediakan pelajar, dan latar belakang akademik untuk kejayaan dalam aktiviti profesional mereka persediaan sosial terhadap perkembangan sepenuhnya tanggungjawab mereka sebagai warganegara.

Falsafah

Cabaran terbesar yang memilih misi Kolej SOUZA MARQUES adalah peningkatan berterusan dalam proses pengajaran-pembelajaran sebagai satu cara untuk pembentukan manusia dan intelektual, yang membolehkan pelajar-pelajar kita dapat menghadapi kerja intelektual dengan meningkatkan saiz pemikiran, kritikan, keadilan, perpaduan dan etika.

Bermimpi tentang esok membuka laluan, memanjangkan had dan melebihi yang sedia ada, membolehkan pengeluaran baru, yang perlu diwujudkan melalui pengurusan pengetahuan yang dibangunkan di institusi pendidikan tinggi.

Misi

"Untuk menggalakkan, melalui pendidikan, manusia kecemerlangan perbuatan par, pelajar-pelajar kita berkembang dalam pengetahuan, sikap, tabiat, kepercayaan dan kebolehan."

Lokasi

  • Rio de Janeiro

Soalan