Keystone logo
© Asian Institute of Hospitality Management
GeniusQuest Film Academy

GeniusQuest Film Academy

GeniusQuest Film Academy

pengenalan

GeniusQuest TM Film Academy

GeniusQuest TM Film Academy menawarkan kursus diploma dan sijil di kampus yang direka khusus untuk mempercepatkan kerjaya anda dalam media digital dan hiburan. Kami menawarkan persekitaran inspirasi dan tenaga yang tinggi di mana anda akan dibimbing oleh para profesional industri dan bekerjasama dengan rakan sebaya. Anda akan mendapat pengalaman industri dunia nyata, memainkan pelbagai peranan dan membina sambungan profesional yang bermakna. Anda akan belajar dengan melakukan dan mengubah kreativiti anda menjadi kemahiran praktikal melalui projek portfolio berasaskan industri yang akan mempamerkan kerja anda kepada majikan masa depan. Di GeniusQuest TM Film Academy, anda akan mengalami salah satu komuniti pendidikan paling unik di Asia Tenggara dengan para pengajar dan rakan sebaya yang berkongsi semangat anda. Kami adalah pilihan nombor satu untuk pembuat filem yang bercita-cita untuk mengkaji filem di Asia Tenggara.

Kursus Flagship kami

 • TQUK Tahap 5 Diploma Pengeluaran Media - Pengurusan Filmmaking (RQF)

16 Bulan, Sepenuh Masa

 • TQUK Tahap 4 Diploma Pengeluaran Media - Pengurusan Filmmaking (RQF)

6 Bulan, Sepenuh Masa

Di GeniusQuest TM Film Academy, anda akan mempelajari proses penciptaan Creative Revolution TM kami yang menjadikan kreativiti dan keamatan menjadi kemahiran praktikal yang dikehendaki oleh dunia kompetitif industri media digital.

Anda akan mengarahkan, membuat filem dan mengedit dalam persekitaran tenaga yang tinggi, menyediakan karier yang menarik dalam pembuatan filem, di bawah bimbingan profesional industri dan fakulti yang menyokong, yang memahami apa yang diperlukan untuk berjaya.

Kenapa Pilih Akademi Filem GENIUSQUEST TM

Berikut adalah 10 sebab utama mengapa pembuat filem esok memilih GeniusQuest TM Film Academy:

 • Pembimbing filem yang dihormati di peringkat antarabangsa
 • Kursus ditawarkan sepenuhnya atau didominasi dalam bahasa Inggeris
 • Diploma sepenuh masa dan kelayakan sijil yang bernilai lebih dari 100 negara
 • Peralatan pengeluaran profesional, kemudahan pasca produksi, studio dalaman dan teater pemeriksaan
 • Pendidikan film berkaitan, praktikal dan bernilai untuk wang
 • Peletakan pekerjaan industri dan latihan untuk pelajar yang tinggi
 • Persekitaran belajar bersama, mesra dan inklusif
 • Tumpu kepada kerja berpasukan dan kemahiran orang untuk pembuat filem yang boleh disesuaikan dan kreatif
 • Bakat individu dan kreativiti dipupuk
 • Lokasi kampus unik yang menawarkan latar belakang yang luar biasa dan konteks yang bersemangat untuk projek filem pelajar

Fokuskan pada Cerita Bercerita

Di GeniusQuest TM Film Academy, pakar dalam pembuatan filem dokumentari untuk mengambil kesempatan daripada peningkatan peluang yang dibentangkan oleh media digital dan platform yang berkembang untuk bercerita. Dalam era ini yang dicirikan oleh media sosial, rangkaian penstriman dan peralatan pembuatan filem yang boleh diakses, cara baru yang inovatif cerdik bukan fiksyen muncul di persimpangan dokumentari dan penglibatan awam. Penubuhan setiap Kampus Akademi Filem GeniusQuest TM menawarkan pelajar konteks kebudayaan dan sosial yang unik untuk mewakili isu dan perspektif tempatan sambil mengekalkan suara kreatif dan editorial bebas mereka.

Pusat Kelulusan TQUK

GeniusQuest TM adalah pusat TQUK yang diluluskan untuk program Tahap 4 dan Tahap 5 dalam pengurusan pembuatan filem.

TQUK adalah Pertubuhan Penganugerahan yang paling pesat berkembang di United Kingdom (AO), yang diiktiraf oleh Pejabat Kelayakan Kualifikasi dan Pemeriksaan (Ofqual) di England dan Kerajaan Welsh. Sebagai organisasi pemberian Ofqual yang dikawal selia, semua kelayakan TQUK dijamin untuk memenuhi piawaian yang tinggi. TQUK mengambil langkah untuk memastikan semua pusat yang menawarkan kelayakan TQUK disediakan dengan sokongan yang mereka perlukan untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelajar mereka.

Kelayakan TQUK diiktiraf di lebih dari 100 buah negara di seluruh dunia, membuka pintu kepada peluang pendidikan dan peluang pekerjaan serantau dan global bagi graduan program diploma GeniusQuest TM .

Kursus seterusnya Mulai September 2020

Cita-cita kerjaya. Janji keluarga. Pemenuhan peribadi. Apa yang anda tunggu? Ketahui lebih lanjut mengenai pengalaman pendidikan kami yang menarik dan kursus tangan. Dapatkan hari ini untuk menerima maklumat mengenai GeniusQuest TM Film Academy dan bagaimana anda boleh belajar filem di Asia Tenggara.

128317_photo-1440404653325-ab127d49abc1.jpeg

Noom Peerapong / Unsplash

Ketahui Filem di Akademi Filem GeniusQuest TM di Thailand

Mengenai Ko Samui, Thailand

Hutan dengan hutan tropika, dipenuhi dengan pokok palma yang dibarisi dengan pasir emas, yang dikelilingi oleh pellucid, air aquamarine, Ko Samui merupakan destinasi pulau kedua yang paling popular di Thailand.

Terletak di Teluk Thailand, ia adalah kira-kira 700 km selatan Bangkok dan 80 km dari pantai selatan Thailand. Pulau ketiga terbesar di Thailand, ia adalah yang terbesar di kepulauan lebih daripada 80 pulau yang termasuk Taman Laut Nasional Ang Thong, sebuah syurga berkayak dan perjalanan sehari dari Ko Samui.

Hanya cukup kecil untuk dikelilingi dalam setengah hari di atas motosikal atau kereta, permata pulau ini bagaimanapun memaparkan pelbagai jenis pantai dan aktiviti-aktiviti yang tidak mungkin mengalami segala-galanya dalam sehari. Pantai Chaweng, Lamai, Taling Ngam dan Natien adalah bandar-bandar pantai yang sibuk dengan resort hebat, restoran terkenal di dunia, dan hiburan bertaraf dunia. Aktiviti-aktiviti di sekitar Ko Samui termasuk arahan yoga, latihan Muay Thai, menyelam skuba, golf dan kursus memasak. Walaupun ada beberapa pantai yang lebih tenang yang sesuai untuk bersantai, terutama yang mempunyai beberapa resort peranginan lima terbaik di dunia, dan beberapa yang menawan pesona dunia lama - seperti Bo Phut yang mempunyai ciri-ciri yang diubah, rumah kedai Cina lama - Ko Samui adalah tempat yang meriah dan menarik yang telah membangunkan syurga pulau tersendiri sambil mengekalkan kecantikan semulajadi

Lapangan Terbang Antarabangsa Samui, salah satu daripada yang paling indah dan terbaik di dunia yang direka sesuai dengan persekitaran semula jadi yang cantik, diselenggarakan oleh penerbangan tetap dari Bangkok, Kuala Lumpur, Singapura, Hong Kong serta sejumlah bandar di China.

Belajar Filmmaking dengan GeniusQuest TM di Ko Samui - Pengalaman Paradisiacal

Dengan pantai putih, laut yang jelas, air terjun, sudut pandang yang menakjubkan, perbandaran yang meriah, dan kuil-kuil yang indah, Ko Samui benar-benar merupakan syurga pembuatan filem yang benar-benar. Dari tarikan lagi kepada pelajar adalah penginapan yang berpatutan dan kos yang rendah.

GeniusQuest TM Film Academy terletak di tengah-tengah pulau di Bo Phut. Melalui perkongsian dengan perniagaan tempatan, khususnya, sektor pelancongan dan perhotelan, kami dapat memberi peluang kepada pelajar untuk membuat filem mempamerkan keindahan alam semula jadi Ko Samui, sejarah, cerita rakyat, dan budaya.

GeniusQuest TM menawarkan pelajar rumah dan antarabangsa program sepenuh masa berikut di Kampus Ko Samui:

 • TQUK Tahap 5 Diploma Pengeluaran Media - Pengurusan Filmmaking (RQF)
 • TQUK Tahap 4 Diploma Pengeluaran Media - Pengurusan Filmmaking (RQF)

Lokasi

 • Ko Samui

  Ko Samui, Thailand

  Soalan