Keystone logo
George Brown College Diploma Lanjutan Teknologi Sistem Komputer
George Brown College

Diploma Lanjutan Teknologi Sistem Komputer

Toronto, Kanada

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

CAD 18,350 / per year *

Di kampus

* tuisyen domestik | $15,190 untuk tuisyen antarabangsa. Semua yuran tertakluk kepada perubahan, tanpa notis

pengenalan

Tuntutan KepimpinanAkademi Rangkaian Cisco kami telah memenangi status Rakan Kongsi Utama selama dua tahun berturut-turut atas sumbangan kami kepada kejayaan pelajar dan pengajar. Kami menyokong lebih 35 Akademi Rangkaian Cisco lain di Amerika Utara dan merupakan salah satu daripada beberapa akademi yang mempunyai status Jurulatih Pengajar.

Program Teknologi Sistem Komputer direka bentuk dengan input yang meluas daripada industri dan menawarkan dua pengkhususan pilihan pada tahun ketiganya. Pengkhususan Rangkaian memfokuskan pada keselamatan rangkaian, voice-over-IP (VoIP) dan LAN wayarles. Pengkhususan Sistem memberi tumpuan kepada pentadbiran pelayan mel, sistem pengurusan kandungan (Kerjasama), pentadbiran pangkalan data dan keselamatan komputer. Kedua-dua pengkhususan termasuk kursus teras mengenai virtualisasi infrastruktur (melalui Akademi IT VMWare) dan pengkomputeran awan, bersama-sama dengan amalan terbaik dalam Teknologi Maklumat.

Program Teknologi Sistem Komputer tiga tahun direka dengan input industri yang meluas dan menawarkan dua pengkhususan pilihan pada tahun ketiga:

  • Pengkhususan Rangkaian memfokuskan pada keselamatan rangkaian, voice-over-IP (VoIP) dan LAN wayarles.
  • Pengkhususan Sistem memberi tumpuan kepada pentadbiran pelayan mel, sistem pengurusan kandungan (Kerjasama), pentadbiran pangkalan data dan keselamatan komputer.

Kedua-dua pengkhususan termasuk kursus teras mengenai virtualisasi infrastruktur (melalui Akademi IT VMWare) dan pengkomputeran awan, bersama-sama dengan amalan terbaik dalam Teknologi Maklumat (IT).

George Brown College terus melabur dalam rangkaian terkini, wayarles, frekuensi radio, VoIP dan peralatan makmal keselamatan supaya semua pelajar mendapat pengalaman langsung dalam pemasangan dan konfigurasi peralatan daripada pejabat kecil sehinggalah ke perkakasan kelas perusahaan dan perisian. Pelaburan ini, bersama-sama dengan persekitaran pengajaran secara langsung, telah diiktiraf oleh Cisco apabila kolej itu ditetapkan sebagai Pusat Sokongan Kawasan dan Pusat Latihan Pengajar dan menjadi sebahagian daripada kumpulan Cisco Networking Academies yang sangat terpilih di Kanada.

Pada tahun ketiga program, pelajar akan terlibat, hands-on, dalam projek kehidupan sebenar atau kajian kes. Ini boleh diselesaikan secara bebas, bersama-sama dengan rakan kongsi industri, atau Pejabat Penyelidikan dan Inovasi George Brown, dan mungkin termasuk membangunkan cadangan dan bekerja dalam pasukan untuk merancang, menetapkan jadual dan mencapai matlamat khusus dalam bidang teknologi maklumat. Melalui beberapa projek ini, pelajar George Brown baru-baru ini telah membantu membangunkan penyelesaian IT untuk hospital, syarikat besar, dan penyedia perkhidmatan IT dan telekomunikasi utama, termasuk Bell Mobility, Rogers Communications, Cogeco Data Systems, dan banyak lagi syarikat terkenal di Greater Kawasan Toronto.

Program ini merangkumi semua kursus kurikulum Routing & Switching Cisco CCNA rasmi. Kurikulum ini juga menyediakan pelajar untuk menulis beberapa peperiksaan lain yang membawa kepada pensijilan industri, seperti Pentadbir Rangkaian Wayarles Bertauliah (CWNA) dan Cisco Certified CyberOps Associate.

Nota: Pelajar yang memulakan program pada bulan Januari (penggal musim sejuk) akan dikehendaki menghadiri kelas pada bulan-bulan musim panas (Mei hingga Ogos).

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Hasil Program

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan