Keystone logo
Golden Gate University

Golden Gate University

Golden Gate University

pengenalan

Untuk tahun kedua berturut-turut, Washington Monthly menduduki Sekolah Golden Gate University America # 1 untuk Orang Dewasa Pelajar dalam Panduan Tahunan dan Peringkat Sekolah.

Profesional Pendidikan Sejak 1901

Selama lebih dari 110 tahun, Golden Gate University (GGU) bukan untung telah membantu pelajar mencapai tujuan profesional mereka dengan memberikan pendidikan sarjana dan siswazah dalam bidang Perakaunan, Undang-undang, Percukaian, Perniagaan, dan bidang yang berkaitan.

GGU adalah universiti bukan keuntungan swasta tertua keempat California, yang mendaftarkan 3,000 pelajar dan mewakili lebih daripada 68,000 alumni. Kampus universiti terletak di pusat bandar San Francisco. Sebagai tambahan kepada kelas malam dan hujung minggu, kebanyakan kursus dan ijazah ditawarkan sepenuhnya dalam talian.

Misi

Golden Gate University mempersiapkan individu untuk memimpin dan berkhidmat dengan menyediakan program pendidikan berasaskan praktik yang berkualiti tinggi dalam bidang Perakaunan, Undang-Undang, Percukaian, Perniagaan, dan profesion yang berkaitan - sebagai institusi nirlaba - dalam persekitaran pembelajaran yang inovatif dan mencabar yang merangkumi profesional etika dan kepelbagaian.

Sejarah

Golden Gate University mengesan asal-usulnya untuk siri syarahan malam yang bermula oleh San Francisco YMCA semasa tergesa-gesa emas California pada awal tahun 1850-an. Walaupun begitu, kuliah memberi tumpuan kepada isu-isu praktikal hari ini seperti pengujian emas dan bahasa Inggeris. Program ijazah pertama yang menganjurkan universiti bermula pada tahun 1901, dengan pembentukan sekolah undang-undang malam pertama California. Dengan menawarkan kelas pada waktu malam, Golden Gate membuat kajian undang-undang untuk orang biasa. Empat pelajar terdiri daripada kelas lulus pertama sekolah undang-undang. Hari ini, Golden Gate University terus sebagai perintis pendidikan dewasa dalam perniagaan dan pengurusan, perakaunan, perpajakan, dan undang-undang. Seperti biasa, GGU memberi penekanan kepada pembelajaran yang diajar oleh para profesional yang berlatih di lapangan.

Lokasi

  • 536 Mission Street San Francisco, CA 94105, 94105-2968, San Francisco

Soalan