Keystone logo
Hadassah Academic College

Hadassah Academic College

Hadassah Academic College

pengenalan

Hadassah Academic College Jerusalem (HAC) ialah sebuah institusi pelbagai disiplin yang mempunyai badan pelajar yang pelbagai dari semua lapisan masyarakat dan agama, serta populasi pelajar antarabangsa yang semakin meningkat dari seluruh dunia. Sebagai sebuah kolej akademik yang unik di tengah-tengah Jerusalem, kami komited untuk mewujudkan peluang yang sama untuk semua pelajar kami, sambil menggalakkan penghormatan terhadap kepelbagaian. Ini termasuklah penekanan kepada persefahaman antara pelajar dan masyarakat setempat mereka.

Model akademik kami memberi tumpuan kepada melatih generasi baharu profesional yang berkelayakan sambil menekankan kecemerlangan dan inovasi dalam pengajaran, sains tepat dan usaha ilmiah. Kami menawarkan pelbagai jenis program ijazah sarjana muda dan siswazah dalam bahasa tempatan kami, serta semakin banyak program bahasa Inggeris dan antarabangsa termasuk kursus dan ijazah individu. Program antarabangsa ini termasuk pelbagai bengkel, kursus akademik dan teknikal. Sebagai tambahan kepada yang diajar oleh fakulti dalaman kami, kami kerap menjadi tuan rumah kepada pakar antarabangsa dalam bidang mereka sebagai pensyarah jemputan dalam kursus tersebut. Selain itu, kami bekerjasama dengan beberapa institusi pengajian tinggi antarabangsa dalam kursus bersama fakulti dan program pertukaran pelajar.

Dibuka untuk pendaftaran tahun ini, kolej kami menawarkan dua program antarabangsa hibrid atau dalam talian sepenuhnya:

 • Ijazah Sarjana penuh (Program Hibrid – Dalam talian dengan tempoh klinikal pekat 10 hari tahunan): Sarjana Optometri dan Sains Penglihatan, M.Optom*
 • Kursus individu (Sepenuhnya Dalam Talian): Pengimejan Digital dan Pemeliharaan Warisan Budaya Ketara

*Ijazah ini membolehkan pelajar dengan ijazah sarjana muda yang berkaitan dan pelesenan untuk mengambil kursus individu daripada kurikulumnya tanpa mendaftar untuk ijazah penuh. Kami menjemput anda untuk meneroka program antarabangsa kami dan berharap untuk mendengar daripada anda!

Ciri-ciri Kampus

  Kedudukan

  Hadassah Academic College telah disenaraikan di Israel, benua Eropah, dan dunia pada umumnya dalam pelbagai kategori.

  Kedudukan Negara

  Kedudukan jenis ini memberi tumpuan kepada bagaimana institut cemerlang dalam pelbagai pencapaian akademik. Hadassah Academic College adalah nombor 28 di negara Israel, Eropah.

  Kedudukan Impak

  Kedudukan jenis ini disusun berdasarkan bagaimana institut itu telah membawa kesan di Israel. Kesan ini memberi tumpuan kepada persembahan sosial, ekonomi dan politik di sekeliling komuniti. Hadassah Academic College berada di kedudukan nombor 15707 di dunia untuk impak yang dihasilkannya.

  Kedudukan Keterbukaan

  Hadassah Academic College berada di kedudukan nombor 6049 dalam operasi terbukanya. Kategori ini memberi tumpuan kepada bagaimana Hadassah Academic College menjalankan proses dan urusan akademiknya secara terbuka di Israel kepada dunia.

  Kedudukan Kecemerlangan

  Hadassah Academic College berada di kedudukan nombor 4370 tentang bagaimana ia cemerlang dalam pelbagai bidang. Ini termasuk pencapaian akademik, petikan, rujukan dan banyak lagi.

  Lokasi

  • Jerusalem

   37 Hanevi'im St., Jerusalem, Israel., 9101001, Jerusalem

  Program

   Soalan