Keystone logo

Häme University of Applied Sciences (HAMK)

A logo

pengenalan

Selamat datang ke HAMK

Häme University of Applied Sciences (HAMK) ialah sebuah institusi antarabangsa, aktif dan moden yang terletak di selatan Finland. Sejarah panjang kami sejak tahun 1840 telah membolehkan kami menjadi universiti moden yang berdaya saing dengan kualiti pengajaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. HAMK mempunyai tujuh kampus yang terletak di dalam dan sekitar bandar tepi tasik yang indah di Hämeenlinna di selatan Finland yang mempunyai rangkaian pengangkutan yang baik ke seluruh negara. Semua kampus kami dilengkapi dengan teknologi terkini untuk memastikan pelajar kami mencapai potensi penuh mereka dan menikmati masa mereka di HAMK . Kami menawarkan 9 Program Ijazah Sarjana Muda dan dua Sarjana dalam Bahasa Inggeris, dengan tumpuan untuk meningkatkan kemahiran komprehensif untuk kebolehpasaran, inovasi dan keusahawanan. Anda boleh membentuk program ijazah anda agar sesuai dengan aspirasi masa depan anda dengan subjek rentas disiplin.

Universiti Antarabangsa

Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia. Kami mempunyai lebih 600 pelajar antarabangsa dari lebih 60 negara untuk memperkayakan persekitaran antarabangsa HAMK . Kami menawarkan persekitaran global di mana pelajar menghadapi perspektif budaya yang berbeza dan mendapat hubungan antarabangsa yang dihargai oleh majikan di seluruh dunia.

Pengajian bersama HAMK

HAMK menawarkan 11 program ijazah dalam bidang kejuruteraan, perniagaan, IT, reka bentuk, pertanian dan perhutanan. Dengan pelbagai peluang untuk mengkhusus dalam bidang pilihan mereka, pelajar benar-benar boleh memanfaatkan kekuatan dan aspirasi masa depan mereka sepenuhnya. Semua pengajian di HAMK menggabungkan teori, amalan dan hubungan kehidupan kerja. Pada akhir pengajian mereka, graduan telah memperoleh bukan sahaja pengetahuan, tetapi kemahiran dan pemahaman tentang kehidupan bekerja dalam industri mereka dan mendapat beberapa kenalan penting untuk pekerjaan masa depan. Semasa pengajian, pelajar menyelesaikan projek untuk syarikat dan dapat mempraktikkan kemahiran mereka seperti yang akan mereka lakukan apabila mereka bekerja. Kajian berorientasikan amali ini, yang terkenal di universiti sains gunaan, memberi manfaat kepada pelajar dan industri. HAMK juga mempunyai 4 unit penyelidikan, yang bekerjasama rapat dengan pelajar antarabangsa kami dalam pelbagai projek dan tugasan.

Sistem Kualiti HAMK

Sistem kualiti institusi pengajian tinggi Finland diaudit secara sistematik oleh Pusat Penilaian Pendidikan Finland. Berdasarkan penilaian pasukan audit HAMK merupakan institusi pengajian tinggi pertama di Finland yang menerima tahap “cemerlang” untuk pendidikan bidang penilaian.

Pastikan anda mengikuti kami di Snapchat serta Instagram, Facebook dan TikToK

Instagram: HAMK_UAS, #hamkstoriesinternational

Facebook: Universiti Sains Gunaan Häme

TikTok: hamk_uas

Lokasi

  • Visamäentie 35, 13101, Hämeenlinna

  • Kaartokatu 2, 11100, Riihimäki

  • Tietotie 1, 37630, Valkeakoski

  • Wahreninkatu 11, 30100, Forssa

  • Mustialantie 105, 31310 Mustiala, Finland, 31310, Mustiala

  • Saarelantie 1, 16970, Evo

Soalan