Keystone logo
Hawaii Tokai International College

Hawaii Tokai International College

Hawaii Tokai International College

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1992 sebagai kolej seni liberal dua tahun Hawaii Tokai International College , Hawaii Tokai International College (HTIC) terletak di bandar Kapolei. HTIC, yang diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Kolej Komuniti dan Junior di Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC), adalah satu-satunya kampus Amerika di Sistem Pendidikan Universiti Tokai Jepun. HTIC mencerminkan falsafah pendidikan gabungan pengasas TES, Dr Shigeyoshi Matsumae, dan Dr Richard Kosaki, Canselor Universiti Emeritus dari Hawaii, bekas profesor dan pengasas Sistem Kolej Komuniti UH. Kedua-dua lelaki berkongsi kepercayaan kuat dalam pendidikan aktif di mana pelajar bukan sahaja memperoleh pengetahuan, tetapi juga mengembangkan pemikiran kritis, kemahiran komunikasi, dan keikhlasan intelektual untuk menjadi pelajar seumur hidup.

Sebagai seorang saintis, Dr. Matsumae percaya bahawa pendidikan seni liberal yang kuat akan menyumbang kepada kesedaran moral dan sosial yang diperlukan untuk dunia yang semakin berteknologi maju. Pengalaman beliau dalam Perang Dunia II membawa beliau juga percaya bahawa pendidikan yang berorientasikan di peringkat antarabangsa adalah laluan terbaik untuk memelihara kedamaian dunia. Oleh itu, Sistem Pendidikan Universiti Tokai (TES) adalah rangkaian pendidikan dan penyelidikan yang luas di seluruh Jepun, dengan kemudahan yang terdapat di Denmark dan Austria. Lokasi geografi yang unik di Hawaii dan persekitaran multikultural yang kaya telah menjadikannya tempat yang sesuai untuk kampus Amerika TES.

Oleh itu, HTIC mencontohkan dan mencerminkan keyakinan Dr. Matsumae. Walaupun Jepun dimiliki, HTIC adalah kolej junior seni liberal Amerika yang diiktiraf. Dalam penubuhan HTIC, Dr Kosaki menarik misi Tokai perdamaian dunia dan menetapkan matlamat Kolej sebagai badan pelajar antarabangsa yang akan belajar dan hidup bersama dalam komuniti pembelajaran.


Penyertaan Komuniti

Semua pelajar di HTIC digalakkan untuk mengambil bahagian dalam komuniti tempatan dan selama ini sukarela di pusat komuniti, sekolah, kemudahan jagaan harian, pasar petani, pembersihan pantai dan acara-acara seperti Festival Filem Antarabangsa Hawaii, Great Aloha Run dan Honolulu Marathon. Peluang untuk pemerhatian dan penyertaan secara langsung dalam komuniti perniagaan dan kerajaan tempatan juga wujud.

Sebagai tambahan kepada program pendidikan HTIC, kolej ini mengambil bahagian dalam kehidupan masyarakat dengan berkongsi kemudahannya dengan kumpulan yang ingin mengadakan bengkel, seminar, persidangan, dan latihan.

Sebagai Hawaii bergerak lebih jauh ke abad ke-21, institusi-institusi seperti HTIC akan memainkan peranan penting untuk mewujudkan jambatan antarabangsa yang diperlukan untuk semua yang berusaha untuk menyuarakan artikulasi dan budaya dari "kampung global." Sama seperti HTIC adalah muda, bertenaga dan komited untuk menyediakan pelajar dengan jambatan ini untuk memperbaiki kehidupan mereka, HTIC didedikasikan untuk mempromosikan pertukaran idea di kalangan sarjana, penyelidik, kerajaan, dan pemimpin perniagaan dalam pelbagai topik dan isu. Dengan melakukan itu, HTIC berharap dapat terus menjadi sebahagian aktif masyarakat Oahu Barat, menyumbang banyak cara positif kepada dinamisme dan pertumbuhannya - seperti halnya Hawaii multikultural telah menyediakan pelajar dan pengunjung antarabangsa HTIC tempat untuk mengalami semangat hangat Aloha.


Hasil Pembelajaran Institusi

Hasil Pembelajaran Institusi HTIC berasaskan misi untuk memupuk pelajar menjadi warga global yang produktif. Hasil pembelajaran ini adalah sebahagian daripada kursus, program, perkhidmatan, dan aktiviti Kolej. Semua kursus yang ditawarkan di HTIC menggabungkan, sesuai, hasil pembelajaran ini.

(Selain itu, kelas-kelas terpilih diberi setiap kelas sebagai kelas "intensif" dan menekankan ketiga-tiga hasil tertentu: menulis, komunikasi lisan, dan / atau pembelajaran kooperatif.)


Kemahiran Berkomunikasi Berkesan

Pelajar membaca secara analitikal, mendengar cerdas, dan berkomunikasi dengan jelas, berkesan, dan kreatif dalam bentuk bertulis dan lisan dengan cara yang sesuai dengan penonton, situasi, dan konteks.

Bidang kemahiran, pengetahuan, dan nilai yang merangkumi Hasil Pembelajaran Kelembagaan ini di mana pelajar mesti mencapai adalah:

 • Lisan
 • Ditulis
 • Pemahaman bacaan
 • Kemahiran Intelek dan Praktikal


Kemahiran Intelek dan Praktikal

Pelajar menunjukkan kemahiran intelektual dan praktikal dalam konteks dan bidang yang berbeza, menafsirkan dan menawarkan penyelesaian yang berasas kepada masalah yang dihadapi di dalam bilik darjah dan seterusnya.

Pelajar melakukan analisis kuantitatif dan saintifik dan menilai penalaran, tuntutan, atau maklumat. Pelajar juga mempamerkan kreativiti dan penghargaan terhadap seni.

Bidang kemahiran, pengetahuan, dan nilai yang merangkumi Hasil Pembelajaran Kelembagaan ini di mana pelajar mesti mencapai adalah:

 • Pemikiran kritikal
 • Penaakulan Kuantitatif
 • Kreativiti
 • Maklumat dan Teknologi Literasi
 • Penghargaan Estetik
 • Kewarganegaraan Global


Kewarganegaraan Global

Pelajar menunjukkan rasa kesedaran di luar diri yang merangkumi penghayatan kepelbagaian dan pelbagai bahasa. Pelajar juga mengamalkan kerjasama, tingkah laku beretika, dan perilaku lain yang menyumbang kepada pemahaman global dan kedamaian dunia.

Bidang kemahiran, pengetahuan, dan nilai yang merangkumi Hasil Pembelajaran Kelembagaan ini di mana pelajar mesti mencapai adalah:

 • Persefahaman silang budaya
 • Penaakulan Etika
 • Kemahiran bahasa kedua
 • Pembelajaran Koperasi
 • Memahami Isu Perdamaian Dunia


Jadual

HTIC menawarkan empat istilah akademik setiap tahun. Pelajar baru boleh memilih untuk memulakan pengajian mereka pada permulaan mana-mana empat syarat 10 minggu kami: Kejatuhan (September / Oktober), Musim Sejuk (Januari), Musim Bunga (April) atau Musim Panas (Jun / Julai)

Lokasi

 • Kapolei

  Farrington Highway,91-971, 96707, Kapolei

Soalan