Keystone logo
HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

pengenalan

Qatar: Memacu Masa Depan

Qatar adalah salah satu ekonomi yang paling pesat berkembang di dunia dan dengan demikian merupakan destinasi perniagaan yang sangat menarik.

Pertumbuhan ekonomi Qatar didasarkan pada industri petroleum dan gas asli. Namun, menurut Visi Nasional Qatar 2030, dasar ekonomi difokuskan pada pengembangan sektor bukan tenaga. Tujuannya adalah untuk mengubah ekonomi berasaskan karbon menjadi ekonomi maju, kompetitif dan berasaskan pengetahuan.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris bergabung dengan Qatar Foundation pada bulan Jun 2010, membawa program Pendidikan Eksekutif dan aktiviti penyelidikan ke Doha dan wilayah tersebut. Ia adalah Rakan Eropah pertama di Kota Pendidikan.

Dalam konteks ini, HEC Paris menawarkan portfolio program pengurusan lengkap, termasuk MBA Eksekutif antarabangsa pertama Qatar (kedudukan # 1 di seluruh dunia oleh Financial Times pada tahun 2019), gelar Master Khusus dalam Pengurusan Unit Perniagaan Strategik , dan juga pengurusan bukan ijazah program untuk eksekutif, dalam bentuk Program Pendek Eksekutif. Salah satu penyedia program Pendidikan Eksekutif terkemuka dunia selama 8 tahun terakhir, HEC Paris juga menawarkan program yang dirancang khusus untuk syarikat individu.

Program dan aktiviti penyelidikan HEC Paris in Qatar membina daya saing korporat dalam ekonomi global dan sepenuhnya sesuai dengan Visi Nasional Qatar 2030 untuk menyokong transformasi Qatar menjadi ekonomi maju, kompetitif dan berasaskan pengetahuan.

Berkongsi Pengetahuan Akademik Kami

HEC Paris telah mengendalikan Pejabat Penyelidikan di Qatar selama beberapa tahun. Ini meningkatkan sumbangan HEC Paris untuk ekonomi berasaskan pengetahuan di Qatar dan memperkayakan program pengembangan kepemimpinan kami. Pejabat Penyelidikan mencipta wawasan dan penyelesaian terkini dalam bidang kepemimpinan, pengurusan, dan pembelajaran orang dewasa. Kami mengatur acara kepemimpinan pemikiran dan menerbitkan buku, artikel, kajian kes tempatan dan kandungan multimedia lain untuk membantu peserta kursus kami dalam perjalanan pembelajaran mereka. Kami melakukan penyelidikan yang teliti dan terapan di Qatar dengan pakar dan organisasi tempatan kami. Kami sama-sama bekerjasama dengan fakulti dan rakan penyelidikan kami dari seluruh dunia untuk bersama-sama membuat jawapan terhadap cabaran hari ini dan esok. Dengan itu, kami memastikan penyelidikan kami setiap saat selaras dengan keperluan dan tuntutan Visi Nasional Qatar, Prinsip-prinsip Kompak Global PBB Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME), dan Matlamat Pembangunan Berkelanjutan (SDGs). Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi Prof Wolfgang Amann di [email protected].

Kemudahan

Premis canggih di Menara Tornado 52 tingkat yang memenangi anugerah yang terletak di West Bay - pusat perniagaan Doha.

Kemudahan ini menyediakan tempat yang selesa dan mudah diakses untuk program HEC Paris sambil menawarkan pemandangan bandar yang menakjubkan.

Perkongsian

Ditubuhkan pada tahun 1995 dengan keputusan Yang Mulia Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Bapa Emir, Yayasan Qatar adalah sebuah organisasi swasta, bukan untung.

Misi Yayasan Qatar adalah untuk memupuk pemimpin Qatar di masa depan. Sebagai contoh dan dengan berkongsi pengalamannya, Yayasan juga menyumbang kepada pembangunan manusia secara nasional, serantau, dan antarabangsa. Dalam semua kegiatannya, Yayasan mempromosikan budaya unggul di Qatar dan terus berperanan dalam menyokong masyarakat yang inovatif dan terbuka yang bercita-cita untuk mengembangkan kemampuan manusia, sosial, dan kemakmuran ekonomi yang mampan untuk ekonomi berasaskan pengetahuan.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Doha

    Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825 , , Doha

    Program

      Soalan