Keystone logo
Henry Ford College

Henry Ford College

Henry Ford College

pengenalan

wrjg

Ford College Henry (HFC) ialah awam kolej dua tahun bertempat di Dearborn, Michigan. Yang College, Yang ditubuhkan pada 1938, Yang diiktiraf oleh North Central Persatuan Kolej dan Sekolah dan Suruhanjaya Michigan Akreditasi College. Sekolah ini pada asalnya dinamakan Kolej Junior Fordson apabila ia dibuka pada tahun 1938. Kemudian, College pakai nama Dearborn Kolej Junior pada tahun 1946. Ia menjadi Kolej Komuniti Henry Ford pada tahun 1952, dinamakan selepas Trade School Ford Henry yang ditutup dan asetnya telah dipindahkan kepada Lembaga Pengarah Public Schools Dearborn Pelajaran. Pada bulan Mei 2014, Kolej dinamakan semula Henry Ford College.

HFC adalah khusus untuk menyediakan pelajar untuk dunia yang pesat berubah dan tempat kerja dengan menawarkan program lebih dari 120 ijazah bersekutu, kerjaya dan pemindahan universiti. Selain itu, Kolej menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains Pengajian Kulinari dan Hospitaliti, serta 3 + 1 program dengan rakan kongsi universiti. HFC juga pakar dalam disesuaikan latihan pembangunan tenaga kerja untuk perniagaan dan industri. Kolej yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi. Sejak ditubuhkan pada tahun 1938, HFC telah menjadi pintu masuk bagi beribu-ribu pelajar yang mencari berpatutan, berkualiti tinggi pendidikan lepas menengah.

HFC menawarkan kelas pada dua kampus terletak di Dearborn. HFC'S Kampus Induk terletak di sudut barat daya Ford Road dan Evergreen, utara kampus University of Michigan-Dearborn. Kampus East terpancar di HFCPusat 's Michigan Technical Education (M-TEC) dan pembinaan Nursing state-of-the-art. Campus East terletak di Schaefer Road di utara Rotunda.

Lokasi

  • Detroit

    5101 Evergreen Rd. Dearborn, MI 48128, Detroit

    Soalan