Bersekutu dalam Sains Gunaan dalam Seni Kulinari
Henry Ford College
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Detroit, Amerika Syarikat
Bahasa
Inggeris
Format kajian
diadun, Di kampus
Tempoh
2 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
* 2021-2022 tuisyen akan diumumkan
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Associate in Applied Science in Culinary Arts membina peluang bagi pelajar untuk membina watak, kepimpinan, dan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk berjaya dalam industri perhotelan dan pelancongan global. Untuk ijazah empat tahun dalam Pengurusan Hospitaliti, teruskan di Ijazah Sarjana Muda Sains di Henry Ford College dalam bidang Seni Kulinari.
Hasil Pembelajaran Program
Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar sepatutnya dapat:
- Jalankan menu dari awal hingga selesai dengan mematuhi kategori ACF kategori F dan G untuk makanan panas dan sejuk yang boleh dimakan.
- Kaitkan operasi dan senario restoran kepada piawaian dan prosedur FDRP.
- Berdasarkan piawaian MLCC dan MRA, menilai kapan dan bagaimana bir, wain dan semangat disampaikan di dalam sebuah pertubuhan berlesen
- Berdasarkan piawaian NRA, tentukan cara mengendalikan pelbagai jenis makanan untuk mencegah penyakit bawaan makanan.
- Menggabungkan tingkah laku kerja profesional untuk melengkapkan latihan selama 300 jam.
- Aturkan contoh pelbagai segmen (Bukan Komersial, Penginapan, Sukan & Riadah, Restoran, Kasino) dan peluang pekerjaan di Industri Perhotelan.
Peluang kerjaya
Ditambah dengan pengalaman kerja tahap yang berbeza, pelajar yang menamatkan ijazah ini mungkin ingin mempertimbangkan kedudukan penyeliaan atau pengurusan peringkat masuk dalam bidang ini:
- Perkhidmatan Penuh Hotel
- Destinasi Resort dan Perjalanan
- Restoran Fine Dining
- Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan
- Makan Malam Kolej dan Universiti
- Kasino
- Pusat Persidangan
- Jualan Makanan dan Pemasaran
- Perkhidmatan Makanan Sekolah
- Katering
- Restoran Makan Bersih
- Sukan, Leisure, dan Perkhidmatan Acara
Akreditasi
Associate Seni Kuliner dalam Sains Gunaan diiktiraf oleh Komisi Akreditasi Yayasan Pendidikan Masakan Amerika (ACFEFAC) . Jabatan ini juga telah memperoleh Anugerah Program Contoh yang melambangkan piawaian pendidikan tertinggi yang diiktiraf oleh ACFEFAC. Anugerah ini dibentangkan kepada program yang telah membuktikan pematuhan yang konsisten dengan semua syarat akreditasi ACFEFAC, bersama dengan pengurusan program yang sangat baik. ACFEFAC diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pendidikan Tinggi (CHEA).
Tenaga pengajar mendapat latihan dan perakuan dari Institut Pendidikan Hotel & Penginapan Amerika, Yayasan Pendidikan Persatuan Restoran Nasional, Persekutuan Profesional Bilik Makan, dan Persekutuan Kuliner Amerika.
Keperluan Program Tambahan
Pakaian seragam koki rasmi HFC perlu dibeli sebelum memulakan kelas untuk kursus makmal kuliner - hubungi jabatan mengenai proses untuk memesan pakaian seragam. Lawati Jabatan Perhotelan di M-163 di bangunan Pusat Seni & Pelajar Kulinari, atau dalam talian di https://culinary.hfcc.edu/ untuk mendapatkan maklumat pesanan yang seragam.
Maklumat Tuisyen 2020-2021
Tuisyen Setiap Jam Kredit Di Daerah | Tingkat 100 & 200 $ 101.50 | Tingkat 300 & 400 $ 200 |
Di Luar Daerah | $ 177 | $ 265 |
Di luar Negeri | $ 257 | $ 350 |
Pelajar antarabangsa | $ 257 | $ 350 |