Keystone logo
Hong Kong Design Institute

Hong Kong Design Institute

Hong Kong Design Institute

pengenalan

Hong Kong Design Institute ( HKDI ) adalah institusi reka bentuk terkemuka di bawah Kumpulan VTC. Ini menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk memupuk pengetahuan dan profesionalisme, memupuk bakat-bakat yang muncul yang mendasari industri kreatif di Hong Kong.

Dengan pengalaman bertahun-tahun dalam pendidikan reka bentuk, HKDI mengumpulkan kekuatan jabatan reka bentuknya - Senibina, Reka Bentuk Interior dan Produk, Reka Bentuk Komunikasi, Media Digital dan Reka Bentuk Fesyen dan Imej - untuk menyediakan lebih dari 20 program reka bentuk. Sangat fleksibel dalam artikulasi dan pendidikan lanjutan, HKDI menawarkan pelajar ijazah universiti tiga tahun Pathway dari Diploma Tinggi hingga ijazah Sarjana Muda satu tahun yang ditawarkan oleh universiti terkemuka di UK.

HKDI mengadopsi pendekatan "fikir-dan-lakukan" melalui kurikulum kontemporari dan kolaborasi aktif dengan rakan akademik dan industri tempatan dan antarabangsa. Pelajar diberi peluang untuk memperoleh pengalaman langsung dan mengambil bahagian dalam program pertukaran global untuk mengembangkan cakrawala mereka sambil meningkatkan pemikiran kreatif dan kepekaan sosial mereka.

Persekitaran Pembelajaran Dinamik

HKDI memulakan tahun akademik 2010/11 di kampus baru yang memenangi anugerah di Tiu Keng Leng. Kampus ini didedikasikan untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling dinamik untuk pendidikan reka bentuk yang berkualiti.

Program Berkualiti dan Sokongan Pelajar

Kurikulum kami dirancang dengan input dari pemimpin industri untuk memastikan kesesuaian dan responsinya terhadap perkembangan industri. HKDI program dijamin kualiti oleh Majlis Hong Kong untuk Akreditasi Kelayakan Akademik dan Vokasional.

Pelajar dan alumni kami diberi khidmat nasihat dan sokongan pembangunan kerjaya. Melalui pengaturan artikulasi dengan universiti luar negara yang terkenal, HKDI Lulusan Diploma Tinggi dapat mengikuti kursus Ijazah Top-up di dalam negara dan memperoleh kelayakan ijazah dalam satu atau dua tahun.

Kreativiti dalam Bertindak

HKDI merangkumi aktiviti untuk memupuk pemikiran kreatif dan kemahiran membuat keputusan, kepekaan budaya dan perspektif global. HKDI didasarkan pada pendekatan "berfikir-dan-lakukan" yang akan membolehkan anda mengembangkan minat untuk merancang sambil menyampaikan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya.

Pilihan untuk Berjaya

Reka bentuk boleh memberi anda kerjaya yang bermanfaat dan memuaskan. Kami berharap dapat menjadikan anda sebagai ahli keluarga HKDI .

Lokasi

  • Hong Kong

    Hong Kong Design Institute 3 King Ling Road, Tseung Kwan O, New Territories, , Hong Kong

    Soalan