Keystone logo
Hollywood Institute of Beauty Careers Sijil untuk ELECTROLOGIST
Hollywood Institute of Beauty Careers

Sijil untuk ELECTROLOGIST

Hollywood, Amerika Syarikat

0 Hours

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Kurikulum program Elektrologi dirancang untuk memberi para pelajar persiapan tahap kemasukan untuk bekerja di Elektrologi. Ahli elektrologi mengeluarkan rambut yang tidak diingini secara kekal dari wajah dan badan pelanggan dan pesakit mereka melalui elektrolisis. Elektrolisis adalah kaedah HANYA yang diluluskan oleh FDA untuk rawatan penyingkiran rambut kekal dan bukannya prosedur sementara seperti penyingkiran rambut laser.

Kedua-dua lelaki dan wanita mempunyai minat yang semakin meningkat untuk menghilangkan rambut dari badan mereka secara berkesan. Menghilangkan rambut adalah bahagian penting dalam perawatan kulit dan kecantikan yang berkesan. Terdapat permintaan yang tinggi untuk produk dan kaedah penyingkiran rambut yang benar-benar berfungsi untuk pelbagai bidang badan, termasuk:

Kaki dan Lengan

Kawasan bikini

Ketiak

Rambut muka

Pelajar kami memperoleh pengalaman langsung melalui aplikasi klinikal teknik elektrolisis melalui kaedah penyingkiran rambut terkemuka di industri berikut:

Galvanik: Proses kimia yang menghilangkan sel pertumbuhan rambut melalui tindak balas kimia. Modaliti galvanik biasanya digunakan dengan elektrolisis galvanik berganda (sehingga 16).

Thermolysis: Menggunakan haba untuk memusnahkan sel pertumbuhan rambut di dalam folikel. Thermolysis boleh menggunakan kaedah flash dengan arus intensiti tinggi untuk waktu yang lebih sedikit atau arus intensiti yang lebih rendah untuk masa yang lebih lama.

Blend (Galvanic and Thermolysis): Diadun untuk menggunakan tindak balas haba dan kimia untuk memusnahkan sel pertumbuhan rambut.

Pembuangan dan Pengurangan Rambut Berasaskan Laser dan Cahaya: Penyingkiran rambut dengan laser memberikan sinar cahaya yang kuat ke folikel rambut untuk menghilangkan rambut yang tidak diingini. Laser berkesan melambatkan pertumbuhan rambut. Ia tidak menjamin penyingkiran rambut kekal.

PELUANG KERJAYA:

Anda akan mempunyai banyak pilihan ketika mencari pekerjaan di bidang ini!

Biro Statistik Tenaga Kerja merangkumi pakar elektrologi dan pakar penyingkiran rambut laser dalam kategori "Pakar Penjagaan Kulit" mereka. BLS (2015) menjangkakan bahawa permintaan pekerjaan di bidang perawatan kulit akan meningkat 40% hingga tahun 2022, dengan kemungkinan sekitar 17,700 pekerjaan ditambahkan ke lapangan.

Ini jauh lebih cepat daripada rata-rata untuk pekerjaan lain dan lebih cepat daripada pekerjaan pekerja penampilan diri yang lain. Sekiranya anda mempertimbangkan kerjaya dalam perdagangan kecantikan, ahli elektrologi dan bidang lain yang berkaitan dengan penjagaan kulit menjadi panas sekarang.

Peluang kerjaya ahli elektrologi merangkumi:

Salun dan Spa

Pusat Kesihatan dan Kesihatan

Pusat Pembuangan Rambut

Ahli dermatologi, pakar bedah plastik, dan pejabat perubatan lain di bawah pengawasan doktor

Menjadi pemula diri adalah penting bagi Ahli Elektrologi yang ingin memiliki perniagaan sendiri. Ramai Ahli Elektrologi memilih untuk bekerja secara bebas dan memulakan syarikat mereka sendiri. Sekiranya demikian, anda harus mempunyai semangat keusahawanan untuk memulakan dan mengekalkan perniagaan anda semasa ia berkembang.

Sekiranya anda ingin memiliki karier dalam bidang permintaan tinggi di mana anda akan dilihat sebagai profesional yang disegani sambil membantu orang merasa lebih baik tentang diri mereka setiap kali mereka melihat cermin, program Elektrologi kami sangat sesuai untuk anda. Sekiranya anda mahukan pekerjaan yang menawarkan waktu yang fleksibel atau ingin memiliki perniagaan sendiri, kami mungkin dapat membantu anda mencapai matlamat anda.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Bersekutu dalam Sains Gunaan dalam Kecantikan dan Kesejahteraan
    • Mesa, Amerika Syarikat