Keystone logo
Hong Kong Institute of Vocational Education

Hong Kong Institute of Vocational Education

Hong Kong Institute of Vocational Education

pengenalan

Sebagai ahli Kumpulan VTC, Hong Kong Institute of Vocational Education (IVE) adalah penyedia pendidikan vokasional dan profesional terkemuka di Hong Kong, yang komited untuk memelihara profesional yang dihargai oleh industri. IVE telah berkembang seiring dengan perkembangan ekonomi Hong Kong, membangun tenaga kerja yang kompeten dan inovatif yang diperlukan dalam ekonomi pengetahuan.

Kemudahan yang Hebat

Untuk memperkayakan pengalaman belajar pelajar IVE, kemudahan standard industri disediakan untuk mensimulasikan persekitaran tempat kerja. Makmal dan pusat kami ditingkatkan secara berkala untuk mengikuti perkembangan industri terkini.

Kecemerlangan Pengajaran

Pasukan pengajaran kami yang berkelayakan tinggi mempunyai pengalaman industri yang kukuh. Dengan pendekatan unik "Think and Do", guru kami memberikan pengetahuan akademik yang seimbang dan pengetahuan praktikal yang diperlukan di tempat kerja sebenar yang penting untuk kejayaan profesional.

Dengan pelaksanaan program pengembangan staf, tenaga pengajar tetap mengikuti perkembangan industri. Pelajar dapat belajar dari guru mereka pengetahuan yang paling terkini dan dilengkapi dengan kecekapan untuk perkembangan masa depan mereka.

Rangkaian Industri yang Kukuh

IVE berusaha untuk menjalin perkongsian industri jangka panjang untuk menyokong perancangan kursus dan reka bentuk kurikulum kami. Sokongan industri juga berbentuk aktiviti pembelajaran interaktif, peluang untuk penempatan industri dan penempatan pekerjaan.

Masa Depan yang Menjanjikan

Pelajar kami secara konsisten menerima banyak anugerah dan biasiswa, kesaksian mengenai kecemerlangan akademik dan pencapaian cemerlang mereka. Lebih dari 300 biasiswa disediakan oleh syarikat, badan profesional dan peminat.

Ciri-ciri Kampus

Pelajar yang memasuki program IVE akan menemui kehidupan belajar yang memperkaya dan menyeronokkan. 9 kampus IVE kami mewujudkan persekitaran pembelajaran yang interaktif bagi para pelajar untuk memupuk semangat untuk belajar dan mengembangkan minat dan bakat mereka menerusi pelbagai aktiviti sukan dan kebudayaan.

Kampus-kampus IVE di seluruh wilayah dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan yang sangat penting untuk menyediakan pelajar untuk kehidupan kampus yang serba lengkap. Setiap kampus dibina dengan tujuan khas untuk pelajar yang mempunyai disiplin yang berbeza untuk mendapatkan pengetahuan dan kemahiran praktikal di kawasan pilihan mereka.

    Lokasi

    • Hong Kong

      VTC International Development Office 14/F, VTC Tower, 27 Wood Road, Wan Chai, , Hong Kong

      Soalan