Keystone logo
Hudson County Community College

Hudson County Community College

Hudson County Community College

pengenalan

Tentang Hudson County Community College

Hudson County Community College ialah kolej komuniti bandar awam yang komprehensif yang komited untuk menawarkan program berkualiti tinggi yang berpatutan, boleh diakses dan berpusatkan komuniti. Pelajar di HCCC boleh mengikuti kursus di dua kampus, kedua-duanya terletak berdekatan dengan hab pengangkutan awam.

Kolej ini memberi perkhidmatan kepada penduduk dan perniagaan di Hudson County, salah satu kawasan paling padat penduduk dan kepelbagaian etnik di Amerika. Badan pelajar kami mencerminkan solekan Hudson County dengan lebih sedikit daripada 50% daripada warisan Hispanik, kira-kira 16% Afrika-Amerika, 11% Putih dan 8% Asia-Amerika/Penduduk Pulau Pasifik. Lebih daripada satu pertiga pelajar HCCC dilahirkan di luar Amerika Syarikat dan telah melaporkan hampir 105 negara berbeza sebagai tempat kelahiran mereka. Enam puluh peratus daripada badan pelajar Kolej adalah wanita.


Penggal Musim Gugur 2011 dibuka dengan pendaftaran yang memecahkan rekod lebih daripada 9,400 pelajar, 97% daripadanya sedang menuntut ijazah. Pelajar HCCC mengambil lebih banyak jam kredit setiap semester berbanding sebelum ini, dan dari segi kesetaraan sepenuh masa, Kolej kini berada di kedudukan sebagai kolej komuniti kelapan terbesar di New Jersey. Pada Mei 2011, Kolej ini mempunyai kelas tamat pengajian terbesar yang pernah ada — lebih daripada 1,000 pelajar!

142813_pexels-photo-3776852.jpeg

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, HCCC telah merekayasa pertumbuhan yang tidak pernah berlaku sebelum ini dalam penawaran kursusnya, menubuhkan program kaunseling pusat, menyusun semula aktiviti pelajar dan program kerajaan, dan mengembangkan bilangan dan kualiti kemudahannya. Sebagai tambahan kepada kelas siang dan malam, Kolej kini menyediakan pengajian tujuh hari seminggu dan tawaran kursus dalam taliannya telah direalisasikan sepenuhnya..

HCCC diiktiraf sepenuhnya oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi Persatuan Kolej dan Sekolah Negeri Tengah. Akreditasi lain termasuk Suruhanjaya Akreditasi Teknologi Lembaga Akreditasi Teknologi Kejuruteraan; Liga Kebangsaan untuk Suruhanjaya Akreditasi Kejururawatan; dan Jawatankuasa Akreditasi Penjagaan Pernafasan.

Hudson County Community College telah lama terkenal dengan Institut Seni Kulinarinya. Kurikulum CAI yang diiktiraf di peringkat kebangsaan yang memenangi anugerah ialah satu daripada dua program di rantau New York yang akan diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Persekutuan Masakan Amerika. Pelajar CAI boleh mengikuti pelbagai sijil satu semester hingga satu tahun serta ijazah bersekutu dua tahun. Perjanjian artikulasi dengan Universiti Fairleigh Dickinson membolehkan pelajar CAI memperoleh ijazah sarjana muda dan sarjana semasa masih belajar di premis Institut Seni Kulinari HCCC. CAI juga menyediakan program sijil dan AAS dalam Pengurusan Hospitaliti.

Bahagian Pendidikan Komuniti HCCC bekerjasama dengan CAI, dan dengan kerjasama beberapa kumpulan berasaskan komuniti tempatan, untuk menyediakan latihan, kesediaan pekerjaan/arahan kemahiran hidup, dan peperiksaan pensijilan untuk membantu wanita dan keluarga mereka mencapai sara diri. dan untuk menjalani kehidupan yang memuaskan dan produktif.

Pusat Perniagaan & Industri (CBI) Kolej berdedikasi untuk menyediakan komuniti Hudson County dengan tenaga kerja yang mahir dan berpendidikan yang akan membolehkan kawasan itu berkembang maju dan membangun serta menyampaikan kelas dan program pendidikan untuk memenuhi keperluan pembelajaran perniagaan, organisasi, dan individu.

Selain menawarkan salah satu program bantuan kewangan yang paling meluas, Yayasan Hudson County Community College menyediakan biasiswa untuk pelajar yang layak. Yayasan HCCC telah menganugerahkan biasiswa $1.25 juta kepada lebih 1,000 pelajar.

Terokai HCCC

Semasa anda mempertimbangkan Hudson County Community College (HCCC), dua perkataan akan terlintas di fikiran: kecemerlangan akademik. Menawarkan pendidikan berkualiti tinggi adalah keutamaan kami di HCCC. Walau bagaimanapun, dua perkataan lain juga akan diingati semasa anda meneroka HCCC: kemudahan dan keterjangkauan. Kampus Journal Square bandar kami yang indah (kampus utama kami) terletak di tengah-tengah Hudson County, kurang daripada 20 minit dari New York City dan Lapangan Terbang Antarabangsa Newark Liberty, dan mudah diakses melalui PATH, kereta api atau bas. Sebaik sahaja anda berada di kampus, anda akan melihat betapa mudahnya untuk bersiar-siar. Empat kampus satelit kami terletak secara strategik di seluruh Hudson County jadi tidak kira di mana anda berada, anda mempunyai akses ke kampus dan program kami.

Menghadiri Kolej mengikut jadual anda

Di HCCC, kami memudahkan anda memperoleh sijil atau ijazah anda dengan menawarkan lebih daripada 300 kursus kredit siang hari, petang dan hujung minggu serta kursus bukan kredit yang sesuai dengan jadual dan belanjawan anda. Saiz kelas kami kecil, dengan purata nisbah pelajar/guru 18:1 untuk jaminan perhatian individu. Jika sukar untuk anda datang ke kampus, kami juga menawarkan kursus ijazah dalam talian. Walau apa pun tuntutan gaya hidup anda, kami akan membantu anda menyediakan jadual yang sesuai mengikut garis masa anda, belanjawan anda dan kehidupan anda.

Paling penting, di HCCC, anda boleh memilih daripada lebih daripada 60 program ijazah dan sijil, termasuk program masakan dan kejururawatan utama kami. Ramai pelajar kami memilih untuk meneruskan pendidikan mereka selepas tamat pengajian dari HCCC; kedua-dua Universiti Fairleigh Dickinson dan Universiti New Jersey City menerima pemindahan pelajar HCCC ke program empat tahun dan ijazah Sarjana mereka, dan kedua-duanya menawarkan pakej biasiswa.

Keterjangkauan dan fleksibiliti

Kami tahu betapa mahalnya pendidikan kolej, tetapi kami fikir anda akan mendapati HCCC sebagai nilai terbaik untuk wang anda. Anda akan terkejut apabila mengetahui HCCC mempunyai tuisyen berpatutan di kawasan itu. Dan adakah anda tahu bahawa 80 peratus pelajar sepenuh masa kami menerima bantuan kewangan? Kaunselor berpengalaman kami bekerja dengan setiap pelajar secara individu, membantu mencari pakej bantuan kewangan, kerja sambilan dan biasiswa untuk mengurangkan kos menghadiri kolej. Kami juga menawarkan bantuan tuisyen khas dan/atau pengecualian untuk veteran dan penganggur. Kami ingin memastikan sesiapa yang ingin menghadiri HCCC tidak mampu untuk tidak menghadiri HCCC.

Sebaik sahaja anda meneroka HCCC, anda akan melihat bahawa ia jelas merupakan pilihan pertama untuk pendidikan anda.

Lokasi

 • Jersey City

  70 Sip Avenue, 07306, Jersey City

 • Union City

  4800 John F. Kennedy Boulevard, 07087, Union City

  • Union City

   Online, 07087, Union City

   Soalan