Keystone logo
IADE

IADE

IADE

pengenalan

IADE adalah makmal kreativiti, bakat, dan kepemimpinan yang diakui oleh masyarakat secara keseluruhan. Ini telah mendorong para pelajar untuk menguji bakat mereka sendiri, untuk percaya pada diri mereka sendiri, menjadikan mereka yang terbaik dari yang terbaik, dalam kehidupan peribadi mereka, atau dalam integrasi profesional mereka di masa depan.

IADE hari ini adalah rujukan dalam mengajar Kreativiti. Ia juga merupakan salah satu sekolah Reka bentuk terbaik di Eropah dan perintis dalam Pemasaran, Pengiklanan, dan Fotografi.

Ditubuhkan pada tahun 1969, di Lisbon, ia telah menjadi perintis dalam mengajar Reka bentuk di Portugal. Pada masa ini, ia adalah institusi yang melatih kebanyakan pelajar dalam bidang ini, dengan kadar kebolehpasaran sebanyak 97 peratus.

Pada tahun 2012, ia mendapat status Institut Universiti, satu tajuk yang membolehkan penciptaan program Doktor moden dalam Reka bentuk, yang memberi tumpuan terutama kepada kreativiti dan pengantarabangsaan.

Antara 2015 dan 2019, IADE merupakan sebahagian daripada Laureate International Universities, kumpulan pendidikan tinggi global yang terbesar.

Sejak 2016, IADE telah menjadi sebahagian daripada Universidade Europeia, mengukuhkan kedudukannya sebagai sekolah kreatif di Eropah.

Pada masa ini, IADE menganjurkan Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, Kedoktoran serta Pasca Siswazah dalam bidang yang berkaitan dengan kreativiti: Reka bentuk, Seni dan Komunikasi, Pemasaran, Pengiklanan, dan Fotografi.

Pengiktirafan

2017 - Bagi tahun ketiga, IADE ditonjolkan sebagai salah satu daripada 50 sekolah Reka Bentuk teratas di Eropah dalam ranking Domus.

2016 - IADE sekali lagi dipaparkan sebagai salah satu daripada 50 sekolah Reka Bentuk teratas di Eropah dalam ranking Domus.

2015 - IADE ditonjolkan sebagai salah satu daripada 50 Sekolah Reka bentuk teratas di Eropah dalam ranking Domus 'Majalah Itali.

2014 - IADE telah dianugerahkan DS Label oleh Suruhanjaya Eropah.

DS Label adalah meterai kualiti yang mengiktiraf dan membezakan kecemerlangan dan amalan terbaik institusi pengajian tinggi berkenaan dengan pelaksanaan Tambahan Diploma.

IADE Lisboa 101" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50755_IADE_Lisboa_101.jpg" alt="IADE Lisboa 101" />

© IADE - Faculdade de Design, Tecnologia e Comunicação

Universidade Europeia

Universidade Europeia terkenal kerana kemampuannya untuk berinovasi dan untuk model akademiknya yang berbeza yang didasarkan pada prinsip kualiti, pengantarabangsaan, dan jarak dekat dengan perniagaan dan pasaran buruh.

Penyediaan para pelajarnya bertujuan untuk menjadikan mereka Profesional Global masa depan, melengkapkan mereka dengan semua alat yang mereka perlukan untuk mencapai kejayaan profesional di mana saja di dunia.

Universidade Europeia menganugerahkan Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor Falsafah akademik, dan juga menawarkan kursus Pasca Siswazah dalam pelbagai bidang seperti Perniagaan, Undang-Undang, Psikologi, Sumber Manusia, Pemasaran, Komunikasi, Sukan, Sains Komputer dan Teknologi, dan ia menonjol sebagai penubuhan pengajian tinggi di Hospitaliti dan Pengurusan Pelancongan.

Misi

Buat profesional global.
Menyumbang kepada pengembangan masyarakat global dengan mempersiapkan pelajar, mempromosikan sikap keusahawanan, berdasarkan prinsip tanggungjawab sosial, pengantarabangsaan, kecemerlangan dalam penyelidikan, dan kerja.

Visi

Menjadi penanda aras antarabangsa Universiti dan penubuhan pilihan untuk pelajar dan pekerja.

IADE Lisboa 102" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50756_IADE_Lisboa_102.jpg" alt="IADE Lisboa 102" />

© IADE - Faculdade de Design, Tecnologia e Comunicação

Kampus

Buka 24 jam sehari, 365 hari setahun.

Kampus Santos mempunyai lokasi yang istimewa di pusat bandar Lisbon dengan pemandangan Sungai Tagus yang indah, menawarkan para pelajarnya sebuah persekitaran yang bertujuan untuk meningkatkan kreativiti mereka.

  • Bidang kajian dan ruang komunal yang bertujuan untuk merangsang kerja berpasukan dan memupuk integrasi universiti
    Bilik Kelas | Perpustakaan | Bilik Kajian | Lounge
  • Perkhidmatan yang bertujuan memudahkan kehidupan harian pelajar
    Sudut Makanan | Pusat Salin | Perkhidmatan Pelajar | Kampus Maya | WiFi percuma
  • 15 Makmal dengan peralatan teknologi yang membolehkan pelaksanaan model pengajaran yang inovatif
    MediaLab Studio | Studio Permainan / Kilang Projek | Makmal Fotografi | Makmal 3D | Makmal Digital | Makmal Kejuruteraan | Makmal IT

Lokasi

  • Av. Dom Carlos | 4, 1200-649, Lisbon

Soalan