Keystone logo
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

pengenalan

Nilai

Kualiti, ketulenan, hormat, hospitaliti dan keselamatan makanan

A daya penggerak budaya yang menghantar nilai-nilai

Tujuan ICIF, Institut Makanan dan Wain di Kawasan Itali, adalah untuk mengelaskan, melindungi dan mempromosikan imej masakan Itali, kecemerlangan hasil tempatan dan budaya makanan dan wain serantau, dengan menyebarluaskan pengetahuan di kalangan profesional di seluruh dunia menekankan nilai Masakan Itali sebenar dan produk makanan yang sangat baik yang membezakannya adalah salah satu objektif utama ICIF dalam usaha untuk menggalakkan "Dibuat di Itali".

Hidup, hospitaliti dan kesahihan

ICIF sentiasa mengambil nilai-nilai makanan Itali dan wain, hospitaliti Itali dan lifesyle di seluruh dunia dengan mengambil bahagian dalam acara-acara dan inititatives, kedua-dua di Itali dan di luar negara. Promosi Masakan Itali dan produk makanan Itali berkualiti tinggi berlaku melalui latihan chef muda di ibu pejabat Itali di Istana Costigliole d'Asti, di Institut Cina di Shanghai, di institusi Sao Paulo dan Flores da Cunha di Brazil , dan melalui kerjasama dengan Sekolah dan Universiti of Gastronomy di pelbagai negara di seluruh dunia.

Aktiviti utama

Training Masak-memasak, promosi "Made di Itali", acara utama dan memerangi pemalsuan

Latihan

Training untuk muda Itali dan tukang masak asing untuk memperoleh pengkhususan profesional mengenai Masakan Itali Wilayah; sukatan pelajaran juga termasuk latihan mengenai keselamatan makanan dan polisi lestari dalam pengurusan rantaian makanan.

Promosi 'Made in Italy'

Promosi masakan Itali dan produk Itali berkualiti tinggi di luar negara, melalui penganjuran kursus latihan dan penyebaran maklumat mengenai "Dibuat di Itali" dan pelaksanaannya oleh chef profesional dan pengusaha restoran di seluruh dunia.

Promosi makanan dan wain produk Itali di luar negara dalam pameran dan acara Antarabangsa. Pertubuhan makanan dan wain untuk mencari intipati Itali Wilayah Cuisine dan Kebudayaan, produk berkualiti tinggi dan budaya yang kaya daripada Itali Kawasan.

Peristiwa-peristiwa besar

ICIF adalah di barisan hadapan acara antarabangsa di mana suara yang berwibawa dalam perniagaan restoran diperlukan, menyediakan kepakaran bagi inisiatif yang mempromosikan makanan dan budaya Itali.

Memerangi pemalsuan

Mereka memanggilnya "Itali berbunyi", Tiruan atau pemalsuan produk makanan Itali di luar negara. Produk makanan palsu mempunyai campuran nama, logo, imej Itali dan slogan jelas dikaitkan dengan negara kita.

Selain matlamat pendidikannya, ICIF ditubuhkan dengan tujuan untuk mengelaskan, melindungi dan mempromosikan imej masakan Itali dan produk kecemerlangan luar negara, melindungi produksi artisan, mempertahankan pengguna daripada pencemaran dan pemalsuan dan dengan menyebarkan pengetahuan dan teknik di kalangan chef profesional dan pengusaha restoran di seluruh dunia.

Lokasi

  • Piazza Vittorio Emanuele II, 10 Costigliole d'Asti, 14055, Turin

  • Piazza Vittorio Emanuele II, 10 Costigliole d’Asti (AT), 14055, Italy Online

Soalan