Keystone logo
Institute For Peace And Dialogue (IPD) Program Penyelidik Pelawat
Institute For Peace And Dialogue (IPD)

Program Penyelidik Pelawat

Basel, Switzerland

Request duration

Inggeris

Request pace

Request application deadline

Feb 2024

Request tuition fees

diadun

pengenalan

Matlamat utama Program Penyelidik Pelawat 3-12 Bulan adalah untuk meningkatkan atau menyegarkan kemahiran penyelidikan akademik dan organisasi para peserta dan mempersiapkan mereka untuk kehidupan pendidikan atau profesional masa depan yang lebih baik. Berpartisipasi sebagai penyelidik pelawat dapat membantu anda mengembangkan idea perniagaan atau cadangan projek atau kertas penyelidikan anda melalui pengawasan, perundingan, bimbingan, dan kajian asas mingguan. Program VRP adalah pilihan terbaik untuk mengukuhkan pengetahuan penyelidik untuk memohon Ph.D. program dengan kemahiran penyelidikan baru atau untuk bergabung dengan pelbagai institusi sebagai penyelidik profesional atau pakar (Organisasi pelbagai negara, INGO, Parlimen, Pusat Penyelidikan, Institusi Think Tank, Universiti, dan tempat kerja yang berkaitan) atau untuk menjadi pelatih / pensyarah profesional.

Bergantung pada keinginan penyelidik, penyertaan dalam program VRP dan bekerja dengan Penyelia adalah mungkin di Kampus atau dalam talian.

Sehingga hari ini IPD menjadi tuan rumah para penyelidik dari Nigeria, Costa Rica, Switzerland, USA, Cameroon, Thailand, Portugal, Rwanda, China, Nepal, Canada, Mexica, Kyrgyzstan, dan Columbia. Sila lihat di bawah beberapa cadangan projek bertulis dan kertas penyelidikan Penyelidik Pelawat IPD.

Mengenai Sekolah

Soalan