Keystone logo
Institute For Technology And Resources Management in the Tropics and Subtropics

Institute For Technology And Resources Management in the Tropics and Subtropics

Institute For Technology And Resources Management in the Tropics and Subtropics

pengenalan

ITT_Campus

New demografi, tekanan ekonomi dan iklim kepada adanya bekalan yang selamat dan mampan makanan, air dan tenaga memerlukan strategi baru untuk menguruskan sumber-sumber semula jadi berharga. Dalam usaha untuk menghadapi cabaran global ini, permintaan untuk pakar-pakar yang boleh menganalisis sistem manusia-alam sekitar kompleks dan membangunkan penyelesaian sesuai yang semakin meningkat. kawasan tropika dan subtropika mewakili kes khas kerana mereka sering mempunyai cabaran tambahan dan mempamerkan persekitaran yang sangat tidak stabil.

Institut Teknologi dan Pengurusan Sumber di kawasan tropika dan subtropika (ITT) di TH Köln (Universiti Sains Gunaan) bertujuan untuk membolehkan orang ramai dari pelbagai latar belakang teknikal dan budaya untuk lebih baik menyelesaikan isu-isu yang kompleks yang berkaitan dengan masalah alam sekitar dengan pendekatan antara disiplin dan antara budaya di siswazah dan peringkat pascasiswazah. Menuntut di ITT tidak hanya bermakna mencapai ijazah sarjana, tetapi melampaui tumpangan profesional dan peribadi seseorang. Melalui latihan manifold dan kaedah moden pengajaran dan pembelajaran, kita sedar konsep pembelajaran sepanjang hayat dan meletakkan pelajar di tengah-tengah usaha pendidikan kita.

Kami percaya bahawa alumni kami adalah satu bahagian penting dalam rangkaian global saintis dan profesional. Kami bekerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan serantau, kebangsaan dan antarabangsa dalam bidang pengurusan sumber, pembangunan kerjasama dan pendidikan tinggi di samping menyediakan pengajaran, penyelidikan dan pembangunan kapasiti di seluruh dunia.

ITT Network

Network_map

Masa depan melalui kerjasama

ITT membina rangkaian rakan kongsi luas dan aktif yang terdiri daripada universiti, institusi penyelidikan, orang ramai dan sektor swasta sejak penubuhannya pada tahun 1978. Rangkaian ini termasuk kira-kira 30 rakan universiti dan pelbagai institusi pembangunan dan kerjasama di seluruh dunia, sekali gus menyediakan peluang yang ideal untuk bertukar-tukar pengetahuan dan bekerja dalam projek penyelidikan bersama. Di samping itu, banyak syarikat kecil dan sederhana (PKS) yang terlibat dalam projek-projek ITT memberi kita kelebihan yang kuat dari segi penyelidikan gunaan. Rangkaian Alumni berkembang kini terdiri daripada lebih 700 (sejak 1984) profesional yang menamatkan kerjaya mereka di ITT dan kini profesional yang berjaya bekerja pada soalan pengurusan sumber semula jadi.

ITT rangkaian antarabangsa telah mengalami pembangunan utama dengan asas CNRD (Pusat Sumber Alam dan Pembangunan). CNRD disokong oleh DAAD dan Kementerian bagi Kerjasama Ekonomi dan Pembangunan (BMZ). CNRD merupakan pusat pengetahuan dan rangkaian mengenai isu menilai dan mengurus pangkalan sumber semula jadi sebagai syarat untuk pembangunan lestari. Titik tengah rangkaian tersebut berada dalam Cologne, di mana aktiviti-aktiviti dengan semua rakan di seluruh dunia diselaraskan. CNRD menghubungkan universiti di seluruh dunia menggalakkan pertukaran akademik dan kerjasama dalam bidang pengurusan sumber asli, khususnya yang berkaitan dengan air, Land, Ekosistem dan sumber tenaga boleh diperbaharui. Ia menggalakkan pendekatan antara disiplin kepada pengurusan sumber semula jadi yang berkaitan dengan Post 2015 Agenda dan Matlamat Sustainability dibayangkan (SDG).

Keahlian kepada rangkaian CNRD dibuka untuk mana-mana IPT yang menawarkan untuk menyumbang dengan ketara kepada mencapai matlamat CNRD. Untuk maklumat lanjut, sila layari: http://www.cnrd.info

cnrd

Keahlian

ITT adalah sebahagian daripada pakatan yang berikut:

 • Air Sains Alliance eV
 • Perkongsian Air Jerman (GWP)
 • Aqualon, Wupperveband
 • Deutsche Vereinigung für Wasserwirtschaft, Abwasser und Abfall eV (DWA)
 • Umweltcluster Bayern
 • Persatuan Program Pasca Siswazah dengan Relevan khas untuk Negara Membangun (AGEP)
 • RESURBE
 • Tinggi Pendidikan untuk Pembangunan Lestari (HESD)

Lokasi

 • Cologne

  ITT – Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics Betzdorfer Straße 2, 50679, Cologne

  Program

   Soalan