Sijil dalam Pâtisserie dan Baking
Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Mariano Moreno, Argentina
Bahasa
Bahasa Sepanyol
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Feb 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Program ini merangkumi pengajaran teknik seperti penerangan doh pastri yang berbeza, krim pastri asas, pengeluaran kek asas, dan pengeluaran roti. Apabila pelajar semakin yakin, mereka membina kemahiran yang mereka kuasai di kelas sebelumnya untuk membuat hidangan kek dan pencuci mulut yang semakin kompleks dan akhirnya, menu pencuci mulut penuh.
Program ini dilengkapi dengan aspek kualitatif penyediaan makanan, termasuk sanitasi, pengenalan produk, pembelian, dan pengendalian kos. Institut ini menawarkan kursus berurutan yang komprehensif mengenai asas-asas seni pembuatan roti dan pastri yang diperlukan untuk memasuki industri ini dalam kemasukan ke peringkat pertengahan.
Pada semester kedua, pelajar akan melakukan magang, mengambil bahagian dalam operasi perkhidmatan makanan awam sebenar sebagai persediaan untuk kerjaya masa depan mereka. Laman web yang mungkin termasuk restoran Institut L´Ecole sendiri atau kemudahan pendidikan praktikum yang dikendalikan, hotel, restoran, kelab negara, resort, kasino, spa, dan penyedia perkhidmatan makanan.
Setelah menamatkan Sijil dalam Pâtisserie dan Baking, pelajar akan bersedia dan berkelayakan untuk memasuki industri perkhidmatan makanan atau untuk mengikuti Associate of Applied Science Degree in Pâtisserie and Baking, melanjutkan tujuan pendidikan dan peluang kerjaya mereka. Semua kredit yang diperoleh semasa program sijil akan dipindahkan ke tahap berikut.