Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

pengenalan

Universiti Psychoanalytic Antarabangsa (IPU) Berlin adalah universiti swasta yang diiktiraf oleh negara yang diakui oleh Majlis Sains dan Kemanusiaan Jerman, Wissenschaftsrat, yang dimiliki dan diuruskan oleh entiti undang-undang wakil bukan keuntungan, Yayasan untuk Menggalakkan Psikoanalisis Universiti. Ia menggabungkan piawaian saintifik yang mencukupi dengan kursus psikologi pengajian praktikal (kursus BA dan MA), serta kursus kajian dalam terapi psikosis, kajian budaya psikologi, kepimpinan dan perundingan, yang bertujuan untuk diambil selari secara sambilan untuk bekerja. Kampus universiti terletak terus di Sungai Spree di daerah Berlin-Mitte.

Dengan permulaan kuliah di IPU pada tahun 2009, jurang telah ditutup yang telah timbul dalam arah aliran sains dan alam semulajadi dari kursus pengajian psikologi akademik. Kursus kajian di IPU menyampaikan psikoanalisis sebagai sains yang memetakan manusia sebagai makhluk biologi, sosial dan budaya dan bertujuan untuk memahami individu terhadap latar belakang sejarah peribadi mereka dan di bawah pengaruh ketidaksadaran. Semua kursus pengajian di IPU adalah penyelidikan dan aplikasi yang berorientasikan dan menyediakan hubungan rapat dengan amalan klinikal dan pedagogi dari semester pengajian pertama.

Pernyataan Misi IPU

IPU memudahkan pengajian, kajian lanjutan, dan pendidikan lanjutan, serta penyelidikan asas psikoanalisis, dan mengamati pemahaman transdisiplin ilmu sains dalam bidang pengajaran dan penyelidikannya.

Dalam dialog dengan ilmu-ilmu lain, ia menyumbang kepada perkembangan psikoanalisis yang lebih lanjut sebagai teori sains dan teori sosial yang digunakan.

Ia menyampaikan psikoanalisis sebagai sains yang memetakan manusia sebagai makhluk biologi, sosial dan budaya dan bertujuan untuk memahami individu itu terhadap latar belakang sejarah peribadi mereka dan di bawah pengaruh ketidaksadaran.

Para saintis yang menyampaikan ceramah dan penyelidikan di IPU telah mendapat banyak pengalaman dalam praktik, pengajaran dan penyelidikan. Mereka menikmati pembelajaran dan keadaan kerja yang sangat baik dengan sumber-sumber yang diperlukan di atasnya.

Analisis, perbincangan, dan pembangunan bersama - di peringkat antara disiplin dan di luar batasan mana-mana kumpulan status - mewakili kriteria yang menentukan kerja saintifik dan organisasi di IPU.

IPU membina rangkaian dan mewujudkan pengaturan koperasi dengan rakan-rakan negara dan antarabangsa dalam sains, latihan, dan amalan, yang menggalakkan pengayaan bersama dari segi kandungan dan persepsi positif di kalangan orang awam.

IPU memupuk sikap reflektif (diri) dalam pengajaran, penyelidikan dan tahap aplikasi, hubungan rapat antara aplikasi dan penyelidikan, serta dialog antara disiplin dan antarabangsa. Ia menyumbang kepada penjagaan kesihatan penduduk keseluruhan.

Lokasi

  • Stromstr. 1, 10555, Berlin

Soalan