Keystone logo
© Uni.
Isuru

Isuru

Isuru

pengenalan

Isuru : Isuru INSTITUT PERANCANGAN DAN RENOVASI URBAN


The Isuru , yang melatih para perancang bandar sejak 1947, menganjurkan sejak 2012 sebagai Master dalam Perancangan Bandar dan Perancangan Wilayah (120 ects).

Latihan ini bertujuan untuk pemegang diploma pendidikan tinggi (diploma peralihan, tuan) dan profesional (pendidikan berterusan).

The Isuru mengalu-alukan pelajar dari semua disiplin (lanskap, sosiologi, seni bina, alam sekitar, sains sosial dan ekonomi, seni plastik, undang-undang, dan sebagainya).

Fakulti terdiri daripada pengamal dan guru aktif di universiti dan pendidikan tinggi, semua rangkaian digabungkan.

Tuan itu tersebar selama tiga tahun, dengan kursus yang diberikan pada waktu petang dari 18h ke 21h, yang membolehkan penjalanan kegiatan profesional atau kelanjutan kajian lain selari.


maklumat

Institut Perancangan dan Pengubahsuaian Perguruan Tinggi adalah institusi promosi sosial yang merupakan sebahagian daripada institusi Saint-Luc di Brussels dan menganjurkan ijazah Sarjana dalam perancangan bandar. The Isuru diasaskan pada tahun 1947 oleh Henri Gillis, jurutera-jurutera dan Gaston Bardet, perancang bandar, dalam konteks pembinaan semula. Pengasas ini mempunyai profesion perancang bandar dan pengajarannya pendekatan humanis, pelbagai disiplin dan berakar dalam amalan yang masih hari ini menjadi asas nilai institusi.

Isuru bekerjasama dengan institusi perancangan bandar lain di Belgium (UCL, ULB) dan luar negara termasuk Institut perancangan dan perancangan bandar Universiti Lille 2.

Isuru secara aktif mengambil bahagian dalam rangkaian latihan dalam perancangan bandar: APERAU (Persatuan untuk Promosi Pendidikan dan Penyelidikan Perancangan dan Perancangan Bandar) dan AESOP (Persatuan Sekolah Perancangan Eropah).

Isuru juga mengekalkan hubungan rapat dengan persekitaran profesional agar dapat selaras dengan jangkaan profesion. Oleh itu, Isuru mengambil bahagian dalam sesi brainstorming Dewan Perancang Bandar Belgium, Majlis Perancang Majlis Eropah dan ALUMNISU, persatuan yang menyatukan "alumni" (alumni, Isuru @ gmail.com).

Lokasi

  • Saint-Gilles

    Rue d'Irlande, 57, 1060, Saint-Gilles

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan