Keystone logo
Italian Academy

Italian Academy

Italian Academy

pengenalan

Mengenai Italian Academy

Italian Academy menyediakan peluang akses kepada pelajar antarabangsa ke peringkat tertinggi pendidikan tinggi di Itali. Italian Academy menawarkan program Pathway universiti dan persediaan, serta pensijilan bahasa, dengan kerjasama Universiti Itali dan Akademi Seni Halus yang berprestij.

Kampus Italian Academy terletak di pusat bandar bersebelahan dengan muzium dan taman arkeologi, dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari pinggir laut dan pulau Ortygia. Pusat Kajian Neapolis ialah sebuah vila bersejarah yang mempunyai taman botani yang subur seluas lebih 2 ekar yang dipenuhi dengan pokok sitrus, flora Mediterranean, pokok palma berusia berabad-abad dan magnolia, serta banyak pokok dan tumbuhan eksotik yang lain. Pelajaran luar, makmal, bengkel, aktiviti kebudayaan seperti malam filem terbuka dan acara pertukaran bahasa sering diadakan dalam suasana yang mempesonakan ini: sebuah oasis yang damai di tengah-tengah Siracusa, tempat pelajar mendapati diri mereka dikelilingi oleh sejarah, alam semula jadi dan komuniti yang dinamik daripada pelajar antarabangsa. Pusat Kajian Ortigia terletak di dataran tengah Siracusa di pulau Ortigia. Pusat ini terletak di Palazzo Beneventano barok abad ke-12, dengan bilik darjah yang menghadap ke katedral Duomo yang terkenal di dunia.

Kelas diadakan di lokasi kampus Italian Academy dan di premis universiti rakan kongsi.

Syracuse, Sicily

Komuniti Hangat-Menyambut

Walaupun suasana bersahabat dan keramahan Itali yang mesra dihargai di seluruh dunia, pelajar antarabangsa yang tinggal di bandar kecil dan selamat di Syracuse sentiasa terkejut di tangan terbuka untuk mengalu-alukan mereka menerima daripada penduduk setempat, yang membantu mewujudkan suasana mesra dan selesa yang semua pelajar kami dengan senang hati mengingati.

Titik Permulaan Strategik untuk Meneroka Itali & Eropah

Syracuse juga merupakan pangkalan strategik bagi mereka yang ingin menikmati semua keindahan Sisilia, hanya batu yang membuang dari semua tarikan utama lain di pulau itu: Lembah Kuil dan Scala dei Turchi di Agrigento, Mt. Etna, gunung berapi tertinggi di Eropah, dan bandar puncak Taormina. Ia juga sangat mudah untuk sampai ke semua lokasi utama Itali: Lapangan Terbang Fontanarossa berdekatan menghubungkan Syracuse dengan semua bandar utama (Rom, Florence, Venice, Milan, Naples), setiap hari dan dengan penerbangan murah.

Ibukota Dunia Mediterranean Purba

Syracuse (Siracusa dalam bahasa Itali), yang disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO, adalah harta karun yang terletak di pantai tenggara pulau Itali di Sicily. Selama lebih dari 3 milenia, ia telah mengumpulkan banyak seni dan seni bina yang berharga, yang menjadi saksi kepada peradaban banyak peradaban yang mulia.

Komuniti Selamat dan Menyambut Baik, Bandar yang Ceria dan Dinamik

Hari ini bandar Syracuse adalah sebuah bandar yang mesra dan mesra dengan banyak yang ditawarkan kepada jiwa-jiwa dan budaya peminat yang sama: seseorang boleh memilih meneroka labirin jalan sempit pusat bersejarah, berjalan-jalan di sekitar istana abad pertengahan yang menghadap ke pelabuhan semulajadi atau meneroka pantai yang murni dan rizab laut yang mengelilingi bandar.

Buat Rakan dengan Pelajar Tempatan

Italian Academy kerap menganjurkan acara pertukaran budaya untuk membolehkan pelajar antarabangsa bertemu dan berkawan dengan pelajar tempatan. Mudah di bandar seperti Syracuse untuk menjalin hubungan yang berpanjangan dan membina persahabatan dengan rakan sebaya Itali. Kami mengakui bahawa melibatkan diri dengan penduduk tempatan memainkan peranan penting dalam membangunkan keyakinan dalam bahasa pertuturan.

Dapatkan Sentuh!

Pasukan penasihat pelajar kami gembira dapat membantu anda setiap langkah: dari pendaftaran dan permohonan visa untuk persiapan berlepas, orientasi dan penyelesaian ke bandar dan rumah baru anda.

Pintu Anda ke Pendidikan Tinggi di Itali

Lokasi

  • Syracuse

    Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

    Soalan