Keystone logo

Kalo Organic Agricultural College

A logo

pengenalan

Kalø adalah satu-satunya Kolej Pertanian organik di Denmark dengan sekitar lapan puluh hingga seratus pelajar dan kira-kira dua puluh pekerja meminati pertanian organik.

Kalø Organic Agriculture College terletak di kawasan pedesaan di pinggir hutan dan dekat dengan laut, tiga kilometer dari Rønde, sebuah bandar bersaiz sederhana dengan semua kemudahan yang diperlukan, dan tiga puluh kilometer dari Aarhus, bandar kedua terbesar di Denmark .

Sekolah menekankan kemahiran praktikal, dan ladang sekolah adalah bahagian penting dalam pendidikan dan kehidupan seharian. Kemudahan pembelajaran praktikal merangkumi sekitar lima puluh hektar lahan pertanian yang ditanam secara organik untuk tanaman dan sayur-sayuran, rumah hijau, taman mesin, kemudahan untuk memelihara babi, domba, sapi perah, dan daging lembu.

Kami menawarkan asrama penuh untuk semua pelajar di sekolah ini. Menumpang termasuk tiga kali makan sehari dan kopi pagi dan petang percuma. Kami mempunyai dapur yang sangat baik yang menyediakan makanan organik kepada pelajar kami, juga menawarkan pilihan vegetarian dan vegan.

Lokasi

  • Skovridervej 3, Kalø 8410 Rønde, 8410, Rønde

Soalan