Keystone logo
© K-State College of Education
Kansas State University

Kansas State University

Kansas State University

pengenalan

Sebagai persediaan guru terbesar di negeri ini, Kolej Pendidikan di Kansas State University telah menunjukkan keupayaan untuk bertindak balas terhadap keperluan pasaran global dengan menawarkan gabungan ijazah awal dan lanjutan yang menyediakan individu dari semua kawasan geografi, sosio-ekonomi. latar belakang, dan budaya untuk diajar. Dengan pengalaman bertahun-tahun bekerja dengan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia, fakulti yang berkelayakan tinggi dengan pengalaman Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) akan menyediakan penutur asli Sepanyol, Cina, Jepun, Perancis dan Jerman untuk mendapatkan lesen guru. Pelajar boleh mengharapkan untuk keluar dari program dengan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam bilik darjah dan seterusnya. Sijil Siswazah Pengajaran & Pembelajaran (TELRN) kami ialah tempat yang bagus untuk penukar kerjaya untuk memulakan laluan mereka menjadi guru Bahasa Dunia.

Program ini melengkapkan individu dengan amalan pengajaran dan teori yang diperlukan untuk mengajar pelajar Amerika di Amerika Syarikat. Dengan hanya satu semester lagi kerja kursus selepas tamat sijil, calon yang berminat boleh menamatkan Ijazah Sarjana Kurikulum dan Arahan dengan penumpuan Bahasa Moden Dunia. Ph.D. dalam Kurikulum & Arahan bertujuan untuk graduan lanjutan yang ingin memberi tumpuan kepada penyelidikan pendidikan di peringkat tempatan, kebangsaan atau antarabangsa.

Sertai kami dan menjadi sebahagian daripada momentum global K-State yang menarik dalam bidang pendidikan guru Bahasa Dunia!

Visi, Misi dan Rangka Kerja Konseptual

Visi kami:

"Mempersiapkan pendidik untuk menjadi pembuat keputusan yang berpengetahuan, beretika, peduli terhadap dunia yang pelbagai dan berubah."

Misi kami dipenuhi melalui:

 • penyampaian pengajaran teladan kepada pelajar di peringkat sarjana dan siswazah;
 • pengeluaran, penafsiran, dan penyebaran penyelidikan dan biasiswa yang berguna dan berguna;
 • kepimpinan, kolaborasi, dan perkhidmatan dalam profesion;
 • dan promosi, pemahaman, dan perayaan kepelbagaian.

Akreditasi

Kolej kami menerima akreditasi sebagai cara utama untuk memastikan profesion bahawa kami memenuhi piawaian tertingginya.

 • Jabatan Pendidikan Kansas (KSDE)
 • Akreditasi Majlis Kebangsaan Pendidikan Guru (NCATE/CAEP)
 • Majlis Akreditasi Kaunseling dan Program Pendidikan Berkaitan (CACREP)
 • Majlis Akreditasi Persediaan Pendidik (CAEP)

Ciri-ciri Kampus

Kansas State University ialah sistem empat kampus yang menghargai setiap kepingan teka-teki. Setiap kampus mempunyai kekuatan dan sambungan tersendiri yang sesuai dengan sempurna dalam payung universiti kita. Ketahui lebih lanjut tentang setiap kampus unik kami di bawah.

Manhattan

Kampus utama K-State terletak di "The Little Apple," dan berkembang maju dalam suasana bandar kolej yang meriah.

Kampus Manhattan merangkumi lebih dari 2,320 ekar, termasuk kemudahan pertanian dan penyelidikan.

Manhattan mempunyai populasi lebih daripada 56,000 dan menikmati hubungan yang hebat dengan keluarga K-State.

Kampus ini terletak bersebelahan dengan Fort Riley, sebuah pangkalan tentera yang besar, dan bekerjasama dalam banyak projek yang berfokus pada ketenteraan.

Kemudahan Bio dan Agro-Pertahanan Nasional Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS sedang dibina berdekatan dengan kampus.

Olathe

Terletak di dalam Taman Biosains Kansas, kampus Olathe menyediakan portal langsung yang menghubungkan keupayaan penyelidikan universiti yang berkuasa ke kawasan Greater Kansas City dan seterusnya.

Kampus K-State terbaharu, Olathe dibuka pada tahun 2011.

K-State Olathe menumpukan pada mengembangkan pertumbuhan pendidikan dan ekonomi di rantau ini, terutamanya untuk profesional yang bekerja di kawasan metro. Kampus ini memudahkan banyak perkongsian antara penyelidik dan syarikat, membangunkan teknologi untuk keperluan industri di seluruh dunia.

K-State Olathe juga meluaskan kepakarannya kepada pemimpin K-12 melalui pengaturcaraan pendidikan dalam kesihatan haiwan, keselamatan makanan dan keselamatan makanan.

Salina

Persekitaran pembelajaran profesional ini dibina berdasarkan teori, penyelidikan, dan aplikasi industri, semuanya dalam suasana kampus kecil yang terletak di Salina, Kansas.

Kampus Salina terkenal dengan program penerbangan bertaraf dunianya. Pusat Kehidupan Pelajar yang canggih dibuka pada tahun 2009 dan termasuk gelanggang bola keranjang bersaiz penuh serta pelbagai kawasan larian dan kecergasan.

Kampus ini merupakan salah satu daripada universiti pertama dan beberapa universiti di negara ini yang menawarkan ijazah sarjana muda dalam sistem pesawat tanpa pemandu dan pembelajaran mesin dan sistem autonomi. Salina, sebuah bandar dengan hampir 48,000, menawarkan akses kepada lebih 600 ekar kawasan taman dan Festival Sungai Smoky Hill tahunan.

Global

K-State Global Campus menyampaikan peluang pendidikan universiti kepada pelajar yang ingin belajar dalam talian atau jauh.

Kampus Global adalah rumah kepada K-State Online, yang menawarkan lebih daripada 100 program kredit dalam talian, termasuk program sarjana muda, sarjana, kedoktoran, sijil dan minor.

Bermula pada tahun 1966, apabila fakulti mengembara ke seluruh negeri Kansas untuk mengajar kelas, K-State Online kini menjangkau pelajar di semua 50 negeri dan 41 negara. Kampus Global K-State juga menawarkan latihan dan program bukan kredit secara bersemuka dan dalam talian yang menghasilkan pensijilan, pengakuan tamat atau jam pendidikan berterusan dalam pelbagai bidang.

Lebih daripada 3,000 pelajar menyelesaikan program bukan kredit dalam talian melalui Kampus Global pada tahun 2020.

  Kemasukan

  Sertai komuniti pembuat perbezaan, penyelesai masalah, pemimpi lewat malam dan penghibur awal pagi. Jadilah penukar permainan seterusnya. Jadilah Wildcat seterusnya.

  Cara memohon

  • Semak keperluan kemasukan, serahkan permohonan anda, dan ambil langkah seterusnya ke arah ijazah anda.
  • Beritahu kami perkara yang anda minati dan serta-merta mengakses ringkasan yang boleh dimuat turun tentang semua perkara K-State.
  • Daripada acara di kampus kepada lawatan satu lawan satu yang diperibadikan, kami bersedia untuk melancarkan permaidani ungu untuk anda.

  Dokumen Permohonan

  Lengkapkan semua bahagian yang diperlukan dan muat naik dokumen atau media ke aplikasi dalam talian anda seperti yang diminta. Jangan serahkan dokumen melalui e-mel atau mel ke sekolah siswazah (melainkan anda menerima permintaan).

  Anggaran Kos Kehadiran untuk Pelajar Antarabangsa

  Maklumat anggaran kos menunjukkan anggaran minimum dana semasa yang perlu ditunjukkan oleh pemohon antarabangsa yang mereka miliki untuk menerima dokumen yang diperlukan untuk perjalanan dan kemasukan. Dana mungkin milik anda, disediakan oleh penaja, atau daripada biasiswa, atau gabungan daripada ini. Lihat di bawah untuk mendapatkan maklumat tentang Afidavit yang diperlukan untuk mendokumenkan dana anda.

  Afidavit Sokongan Kewangan

  Setiap permohonan mesti menunjukkan sumber sokongan kewangan. Dokumentasi sokongan kewangan hendaklah disertakan dengan borang Affidavit of Financial Support yang mengesahkan bahawa sokongan kewangan tersedia untuk pelajar semasa menghadiri Kansas State University . Penaja mesti menandatangani afidavit kewangan; tandatangan elektronik tidak diterima.

  Dokumentasi ini diperlukan untuk mengeluarkan I-20 atau DS-2019 dan tidak mempunyai kaitan dengan keputusan kemasukan.

  Pemohon mungkin tidak perlu mengemukakan afidavit borang sokongan kewangan jika mereka memenuhi kriteria berikut:

  • Pemegang visa H1 bekerja sepenuh masa, tidak merancang untuk menukar jenis visa
  • H4 bergantung kepada pemegang visa H1, tidak merancang untuk menukar jenis visa
  • Pemegang visa pelajar F1/J1 mendaftar sepenuh masa di institusi AS yang lain dan tidak akan meminta I-20 atau DS-2019 daripada Kansas State University sekarang atau pada masa hadapan.
  • Menetap di negara lain di luar AS dan tidak memerlukan visa pelajar (memohon untuk pembelajaran dalam talian/jarak jauh)
  • Memegang I-20 atau DS2019 di K-State dan sedang memohon program sijil sempena program Sarjana atau Kedoktoran semasa mereka di K-State

  Bayaran permohonan

  Anda mesti membayar yuran permohonan untuk menghantar permohonan anda.

  Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

  Jika bahasa ibunda anda bukan bahasa Inggeris, Sekolah Siswazah memerlukan setiap pemohon untuk memberikan skor ujian yang memuaskan untuk TOEFL, IELTS atau PTE.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Kolej Pendidikan komited untuk menyokong kejayaan akademik dan profesional pelajar kami.

  Pejabat Bantuan Kewangan Pelajar

  Sila hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang proses bantuan kewangan, pinjaman pelajar, biasiswa, geran, pekerjaan, faedah veteran dan penangguhan tuisyen. Sila ambil perhatian tarikh permohonan keutamaan biasiswa K-State untuk pelajar baharu dan pelajar pindahan masa depan.

  Kedudukan

  Antara Yang Terbaik

  Apabila anda menawarkan pengalaman pelajar yang luar biasa lengkap dengan pelbagai pilihan akademik, peluang penyelidikan langsung dan aktiviti ekstrakurikuler yang memupuk persahabatan, penglibatan dan komuniti, anda pasti akan mendapat perhatian di peringkat serantau dan nasional. Kami berbangga dengan reputasi kami untuk kecemerlangan, dan keluarga K-State kolektif sentiasa menjalankan peranannya untuk memastikan reputasi kami menjadi kenyataan.

  Kedudukan kebangsaan

  Kajian Princeton: Kolej Terbaik
  Princeton Review meletakkan Kansas State University dalam pelbagai kategori dalam laporan "The Best 389 Colleges: 2024 Edition".

  • No 1 untuk pelajar yang mesra
  • No. 1 untuk hubungan berpakaian bandar terbaik
  • No 2 untuk pelajar yang paling gembira
  • No. 4 untuk kualiti hidup yang terbaik
  • No. 5 untuk perkhidmatan sokongan dan kaunseling pelajar terbaik
  • No. 5 untuk kemudahan olahraga terbaik
  • No 6 untuk pelajar yang menyukai kolej ini
  • No 6 untuk perkhidmatan kesihatan terbaik
  • No 8 untuk asrama kolej terbaik
  • No. 9 untuk perkhidmatan kerjaya terbaik
  • No 9 untuk makanan kampus terbaik
  • No 9 untuk bandar kolej mendapat markah tinggi
  • No. 15 untuk kerajaan pelajar yang paling aktif Kajian Princeton: Kolej Nilai Terbaik

  Princeton Review meletakkan K-State dalam pelbagai kategori dalam laporan "Kolej Nilai Terbaik untuk 2023".

  • No. 2 untuk rangkaian alumni terbaik
  • No 2 untuk latihan amali
  • No. 10 untuk memberi kesan
  • Majalah Wang
  • Salah satu Kolej Terbaik Majalah Wang. (2023)
  • Kedudukan Kolej
  • 10 bandar kolej terbaik di negara ini. (2022) Kedudukan serantau SmartAsset
  • Nilai universiti tertinggi di negeri Kansas (2022) Majalah Universiti
  • Universiti No. 1 di Kansas (2022)

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Manhattan

   006 Bluemont Hall 1114 Mid-Campus Dr. North, Manhattan, 66506, Manhattan

  Soalan