Keystone logo
© K-State College of Education
Kansas State University

Kansas State University

Kansas State University

pengenalan

Sebagai persediaan guru terbesar di negeri ini, Kolej Pendidikan di Kansas State University telah menunjukkan keupayaan untuk bertindak balas terhadap keperluan pasaran global dengan menawarkan gabungan ijazah awal dan lanjutan yang menyediakan individu dari semua kawasan geografi, sosio-ekonomi. latar belakang, dan budaya untuk diajar. Dengan pengalaman bertahun-tahun bekerja dengan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia, fakulti yang berkelayakan tinggi dengan pengalaman Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) akan menyediakan penutur asli Sepanyol, Cina, Jepun, Perancis dan Jerman untuk mendapatkan lesen guru. Pelajar boleh mengharapkan untuk keluar dari program dengan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam bilik darjah dan seterusnya. Sijil Siswazah Pengajaran & Pembelajaran (TELRN) kami ialah tempat yang bagus untuk penukar kerjaya untuk memulakan laluan mereka menjadi guru Bahasa Dunia.

Program ini melengkapkan individu dengan amalan pengajaran dan teori yang diperlukan untuk mengajar pelajar Amerika di Amerika Syarikat. Dengan hanya satu semester lagi kerja kursus selepas tamat sijil, calon yang berminat boleh menamatkan Ijazah Sarjana Kurikulum dan Arahan dengan penumpuan Bahasa Moden Dunia. Ph.D. dalam Kurikulum & Arahan bertujuan untuk graduan lanjutan yang ingin memberi tumpuan kepada penyelidikan pendidikan di peringkat tempatan, kebangsaan atau antarabangsa.

Sertai kami dan menjadi sebahagian daripada momentum global K-State yang menarik dalam bidang pendidikan guru Bahasa Dunia!

Visi, Misi dan Rangka Kerja Konseptual

Visi kami:

"Mempersiapkan pendidik untuk menjadi pembuat keputusan yang berpengetahuan, beretika, peduli terhadap dunia yang pelbagai dan berubah."

Misi kami dipenuhi melalui:

 • penyampaian pengajaran teladan kepada pelajar di peringkat sarjana dan siswazah;
 • pengeluaran, penafsiran, dan penyebaran penyelidikan dan biasiswa yang berguna dan berguna;
 • kepimpinan, kolaborasi, dan perkhidmatan dalam profesion;
 • dan promosi, pemahaman, dan perayaan kepelbagaian.

Akreditasi

Kolej kami menerima akreditasi sebagai cara utama untuk memastikan profesion bahawa kami memenuhi piawaian tertingginya.

 • Jabatan Pendidikan Kansas (KSDE)
 • Akreditasi Majlis Kebangsaan Pendidikan Guru (NCATE/CAEP)
 • Majlis Akreditasi Kaunseling dan Program Pendidikan Berkaitan (CACREP)
 • Majlis Akreditasi Persediaan Pendidik (CAEP)

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Manhattan

   006 Bluemont Hall 1114 Mid-Campus Dr. North, Manhattan, 66506, Manhattan

   Soalan