Keystone logo
© The University of Fredericton
Laurentide Aviation

Laurentide Aviation

Laurentide Aviation

pengenalan

Aviation Laurentide mula-mula mendapat dari tanah pada tahun 1946, apabila pengasas Jack Scholefield siap kerjaya ketenteraan dengan RCAF matlamat asal beliau: untuk menyediakan latihan penerbangan profesional yang terbaik di Kanada. syarikat yang ditubuhkan reputasi yang sangat baik awal, dua puluh tahun pertama di Lapangan Terbang Cartierville, dan sejak tahun 1970 di lapangan terbang hanya 15 minit barat Airport Dorval peribadinya sendiri. Kami adalah Kanada sekolah latihan penerbangan komersial tertua, Membantu 150 hingga 200 juruterbang mendapatkan lesen mereka setiap tahun. Kekuatan kami terletak pada latihan lanjutan: Semasa 50 tahun yang lalu lebih 600 graduan kami telah berpindah ke dalam kerjaya dengan Air Canada, dan lain-lain Carriers Antarabangsa utama. armada kami 7 pesawat termasuk satu Grumman Cougar pesawat pelbagai enjin dilengkapi untuk latihan alat canggih. Latihan asas dan bangunan masa dijalankan dalam dua kerusi kita Cessna 152 dan empat kerusi Cessna 172 jurulatih. simulator ATC-810 kami juga boleh didapati untuk latihan Instrument.

Kita masih perniagaan keluarga yang dimiliki dan dikendalikan oleh Terry McConnon dan berbangga dengan perkhidmatan peribadi kami. kakitangan kami terus dilakukan, berpengetahuan dan menyediakan perkhidmatan yang mesra kelas pertama, dengan jaminan bahawa tidak akan ada menunggu untuk berlepas.

Kami tetap komited untuk menyediakan latihan penerbangan yang paling profesional di Kanada. Syarikat penerbangan utama di Amerika Syarikat telah mengupah lebih daripada 15,000 pemandu pada tahun-tahun sebelumnya. Jadi, apa yang anda harapkan untuk bermula?

Photos101

diskaun:

  • Pekerja Bombardier Aerospace yang merupakan ahli-ahli Canadain Aeroclub mendapat diskaun 5% ke atas sewa pesawat
  • Diskaun 5% ke atas masa terbang ditawarkan dengan deposit sebanyak $ 3000.
  • Diskaun 7% pada masa terbang ditawarkan dengan deposit sebanyak $ 6000.

Mengapa Laurentide Aviation?

salji

AIRPORT TIDAK DIKAWAL

Terbang di lapangan terbang sibuk bermakna menghabiskan lebih banyak masa dan wang untuk taxiing tanah dan menunggu untuk pelepasan. Laurentide Aviation terletak di lapangan terbang yang tidak terkawal yang tenang membolehkan pelajar untuk mendapatkan di udara dan masuk ke bidang amalan dengan cepat.

Laurentide Aviation terletak berhampiran tiga lapangan terbang Canadian utama, menawarkan pengalaman di ruang udara dikawal.

LOCATION

Laurentide Aviation terletak hanya 30 minit dari bandar, 15-20 minit dari Pulau Barat, boleh diakses oleh kedua-dua lebuh raya 20 dan 40.

Dengan lebuh raya 30 yang baru dibangunkan kita hanya pemanduan yang singkat dari Pantai Selatan.

FLEET DIVERSE

armada kami tujuh pesawat Cessna enjin tunggal menawarkan konsisten dan boleh dipercayai kepada pelajar. Kami juga menawarkan Grumman Cougar untuk latihan pelbagai enjin.

MAINTENANCE

dalaman Aircraft Maintenance Engineers kami melaksanakan terkemuka pemeriksaan tetap akan standard di luar mandat.

BERPENGALAMAN

Laurentide Aviation telah ditubuhkan pada tahun 1946 dan secara konsisten mencapai markah yang tinggi dengan Pengangkutan Kanada.

BILIK DARJAH PROFESSIONAL

kelas besar kami, dilengkapi dengan semua alat bantuan visual yang diperlukan dan bahan-bahan adalah persekitaran yang sempurna untuk latihan juruterbang profesional.

PENGAJAR DIVERSE

Kami menawarkan arahan dwibahasa disesuaikan untuk memenuhi mana-mana gaya pembelajaran.

Lokasi

  • Saint-Féréol

    870 Chemin Les Cèdres, J7T 1N3, Saint-Féréol

    Soalan