Keystone logo
LISAA Paris

LISAA Paris

LISAA Paris

pengenalan

LISAA School of Design ialah Grande Ecole pada skala manusia. Ditubuhkan pada tahun 1986 oleh Michel Glize, hari ini LISAA adalah rujukan dalam dunia pendidikan seni digunakan.

Mempunyai seni bina yang dikaji, Michel Glize mahu mencipta satu bengkel untuk pelajar bersedia untuk peperiksaan yang kompetitif bagi kemasukan ke sekolah seni Grande Ecole. Oleh itu, beliau menubuhkan Atelier de Sèvres pada tahun 1979. Berikutan kejayaan ini, dia pergi untuk LISAA mendapati, pada asalnya yang menawarkan kursus dalam reka bentuk ruang dan reka bentuk fesyen. Pada masa ini, hanya terdapat empat buah sekolah di Paris yang menawarkan kursus reka bentuk.

LISAA pantas menjadi rujukan dalam bidang ini. Dengan pengajaran berorientasikan ke arah teknologi baru, pasukan stabil tenaga pengajar dan perhatian khusus yang dibayar kepada sisipan profesional pelajar, sekolah ini berkembang dengan cepat, menarik profesional diiktiraf (dengan personaliti seperti Sonia Rykiel menyertai sebagai hakim dalam peperiksaan viva) dan cawangan baru yang diasaskan di luar Paris: "LISAA membuka sekolah-sekolah di Paris, Rennes, Nantes dan Strasbourg dan baru-baru ini di New Delhi dan Bangalore di India. Di tengah-tengah bengkel kecil pada skala manusia, di sekolah-sekolah di pusat bandar, para pelajar memperoleh pengetahuan dan teknik yang membolehkan mereka untuk mengintegrasikan dunia profesional. "Hari ini LISAA adalah sebuah institusi yang diiktiraf bukan sahaja di persekitaran yang profesional tetapi juga oleh Kementerian Perancis Kebudayaan dan Komunikasi. Dengan 2200 pelajar, tersebar di tujuh tapak yang berbeza, LISAA adalah salah sebuah sekolah reka bentuk Perancis terbesar. rangkaian antarabangsanya merupakan rujukan untuk perniagaan. Lebih daripada 200 penempatan kerja dan tawaran kerja pergi ke dalam talian setiap bulan.

Ditubuhkan pada tahun 1986, LISAA hari ini salah sebuah sekolah reka bentuk terbesar di Perancis. Sekolah ini menyediakan pelajar dengan peluang untuk meluahkan bakat reka bentuk mereka dalam bidang fesyen, seni bina dalaman, reka bentuk, reka bentuk grafik, permainan video atau animasi.

MENYEDIAKAN PELAJAR DENGAN KELAYAKAN YANG DIIKTIRAF

LISAA adalah salah satu daripada beberapa institusi pendidikan lanjutan swasta yang akan diiktiraf oleh Kementerian Kebudayaan Perancis dan Komunikasi. Kursus-kursus yang diajar di LISAA meliputi semua bidang dalam kerjaya rekaan dan disahkan oleh diploma negeri (BTS) dan kelayakan yang disenaraikan dalam Daftar Perancis Professional Sijil (RNCP) (tahap II / Bac + 3/4 tahun pendidikan lanjut)

TAWARAN CUTTING EDGE-PENGAJARAN

Kakitangan kami bukan sahaja guru tetapi juga profesional aktif. Yayasan ini dalam realiti pasaran dan perkembangan yang berterusan amalan dan trend membolehkan LISAA untuk mencapai kadar kejayaan yang jauh lebih tinggi daripada purata negara, terutamanya bagi kelayakan BTS.

MEMBENTUK PROFESIONAL disesuaikan dengan JOB MARKET

Pengajaran di LISAA adalah berasaskan interaksi berterusan antara pelajar, guru dan profesional, ditambah dengan bengkel, viva peperiksaan dan penempatan kerja. LISAA adalah salah satu sekolah yang paling dihargai oleh perekrut, yang hadir pada akhir tahun peperiksaan viva untuk mendapatkan bakat masa depan. Akibatnya, enam bulan selepas menamatkan pengajian, 82% daripada alumni LISAA mendapati guna tenaga dalam sektor di mana mereka menjalankan kajian mereka.

Menjahit SOKONGAN PELAJAR SETIAP

LISAA memberi tumpuan kepada pelajaran dalam format bengkel-gaya pengajaran di mana pertukaran dan perbincangan berada di pusat pengajian. Sepanjang pengajian di LISAA, setiap manfaat pelajar dari sokongan tutor individu. Pengarah Pengajian dan guru-guru sentiasa bersedia untuk mendengar kepada pelajar mereka. Mereka menjalankan mesyuarat satu-sama-satu dan penilaian peribadi untuk membolehkan setiap pelajar akan berkembang dengan cara yang terbaik dan pada rentak mereka sendiri.

Berkhasiat THE ALUMNI RANGKAIAN

Sekolah ini mengekalkan hubungan dengan graduan yang mereka itu adalah hubungan yang paling aktif dalam rangkaian profesional LISAA ini. pengalaman mereka membantu untuk melatih graduan menjadi semakin pernah disesuaikan dengan pasaran kerja dan juga membolehkan para graduan untuk mencari peluang pekerjaan.

PEMBUKAAN PELUANG WORLDWIDE

reputasi LISAA ini dibina di atas pertukaran dengan dunia luar. Ditubuhkan pada Paris dan Perancis serantau, LISAA juga telah membuka sekolah-sekolah di peringkat antarabangsa.

Kemasukan ke LISAA Paris untuk pelajar antarabangsa bergantung kepada persembahan portfolio kerja peribadi dan temu bual muka-ke-muka. keupayaan seni dan teknikal setiap pelajar dinilai, di samping itu, di atas semua, untuk rasa ingin tahu mereka, pengetahuan seni, motivasi dan kesesuaian berhubung khusus disiplin dalam seni gunaan.

Lokasi

  • Paris Fashion 13 rue Vauquelin, 75005 , Paris

  • Paris Interior Architecture & Design 8 square Henri Delormel , 75014, Paris

  • Paris Graphic Design 62 boulevard Arago, 75013, Paris

  • Paris Animation & Video Games 7 rue Armand Moisant , 75015, Paris

Soalan