Keystone logo
Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

pengenalan

Universiti Maastricht (UM) ialah universiti paling antarabangsa di Belanda dan, dengan 21,000 pelajar dan 4,000 pekerja, masih berkembang. Universiti ini menonjol dengan model pendidikan yang inovatif, watak antarabangsa dan pendekatan pelbagai disiplin untuk penyelidikan dan pendidikan.

Terima kasih kepada program penyelidikan dan pengajiannya yang berkualiti tinggi serta tumpuan yang kuat terhadap penglibatan sosial, UM telah membina reputasi yang kukuh dengan cepat. Hari ini ia dianggap sebagai salah satu universiti muda terbaik di dunia.

Sepuluh sebab untuk memilih Maastricht University

 1. Pendekatan peribadi dengan Pembelajaran Berasaskan Masalah
  Pelajar di UM belajar dalam kumpulan tutorial kecil, yang bermakna anda mengambil bahagian secara aktif dan memperoleh kemahiran penting untuk masa depan anda. Tutor biasanya mengenali anda dengan nama pertama dan sentiasa boleh diakses dan didekati.

 2. Program yang unik
  UM menawarkan beberapa program pengajian yang tidak boleh didapati di tempat lain di Belanda. Contohnya termasuk Sarjana Muda dalam Kesihatan Awam Eropah, Sarjana Forensik, Kriminologi dan Undang-undang dan Sarjana dalam Kesihatan Global.

 3. Kebanyakan universiti antarabangsa di Belanda
  Kebanyakan program kami juga ditawarkan dalam bahasa Inggeris, dan 55% pelajar kami dan hampir 45% kakitangan kami datang dari luar negara. Ini menjadikan UM universiti paling antarabangsa di Belanda.

 4. Penyelidikan
  Penyelidikan pelbagai disiplin kami, daripada mengembangkan tisu manusia kepada meneroka isu kemampanan, menyediakan tempat pembiakan yang subur yang memberi makan kepada pendidikan kami. Ahli akademik banyak terlibat dalam pengajaran, dan pelajar yang berminat mempunyai pelbagai pilihan untuk terlibat dalam penyelidikan sendiri.

 5. Antara universiti muda terbaik di dunia
  UM ialah universiti muda terbaik kelima di seluruh dunia, menurut edisi 2017 ranking pendidikan Tinggi Times untuk universiti muda. Dalam ranking lain juga, UM secara konsisten mencapai markah yang baik: pada 2017, UM menduduki tempat ke-15 dalam ranking QS untuk universiti yang berumur lebih muda daripada 50 tahun.

 6. Inovasi pendidikan
  Kami terus berusaha untuk menambah baik metodologi pendidikan kami di UM Edlab, yang turut menyokong tutor dan menyediakan program kecemerlangan untuk pelajar.

 7. Jantung Eropah
  Maastricht terletak di hujung paling selatan Belanda, di tengah-tengah Eropah. Hanya dalam masa beberapa jam, anda boleh berada di Brussels, Amsterdam, Paris atau London, dan beberapa lapangan terbang berada dalam jarak sejam memandu.

 8. Bandar Maastricht
  Daripada pawagam, teater dan ratusan kafe, bar dan restoran kepada pusat sukan serba baharu dan kemudahan pengajian terkini yang sedang dalam pembinaan di tapak Tapijn – Maastricht ialah sebuah bandar yang hidup dengan pusat bersejarah. Dan setiap tahun akademik bermula dengan minggu Inkom yang tidak dapat dilupakan.

 9. Program kepujian
  Bagi pelajar yang sukakan cabaran tambahan, kami menawarkan rangkaian program kepujian: Premium, MarBle dan Honours+.

 10. Mencari pekerjaan
  Penyelidikan oleh Pusat Penyelidikan UM untuk Pendidikan dan Pasaran Buruh (ROA) menunjukkan bahawa kira-kira 96% graduan bekerja dalam pekerjaan bergaji dalam masa beberapa tahun selepas tamat pengajian (kaji selidik siswazah Universiti Maastricht 2017).

Perangkaan

Fakta pantas

 • universiti termuda dan paling antarabangsa di Belanda
 • 21,000 pelajar, 4,000 kakitangan, 50,500 alumni
 • salah satu universiti muda terbaik di dunia (THE, QS)
 • satu-satunya universiti Belanda di Worldwide Universities Network (WUN) dan Young European Research Universities Network (YERUN)

  Lokasi

  • Maastricht

   Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

   Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan