Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Manhattan College

Manhattan College

Manhattan College

pengenalan

Manhattan College ditubuhkan pada tahun 1853 oleh Brothers of the Christian Schools, suatu perintah pengajaran Katolik yang dimulakan oleh Saint John Baptist de La Salle. Misi Lasallian memacu tumpuan kami terhadap pendidikan berkualiti untuk semua dan perkhidmatan kepada jiran kita yang memerlukan. Kampus kami yang indah terletak di The Bronx, perjalanan kereta bawah tanah 35 minit dari pusat Manhattan.

Pada permulaan

Lokasi ke-131 dan Broadway

Pada bulan Mei 1853, lima Christian Brothers memindahkan sekolah Canal Street kecil mereka ke tempat yang kemudian dikenali sebagai Manhattanville, sebuah bahagian di New York City di 131st Street dan Broadway. Saudara-saudara adalah pembawa tradisi pendidikan yang bermula pada abad ke-17 Perancis dengan Saint John Baptist de La Salle, Penaung Saint Guru. Tradisi Lasallian mencipta sistem sekolah jenis baru dan meningkatkan pekerjaan mengajar sekolah - memperlakukannya sebagai profesion dan pekerjaan. Saudara-saudara diseru untuk melampaui ingatan untuk “menyentuh hati” para pelajar. Mata pelajaran praktikal diajarkan yang akan membawa kepada peranan yang berguna dalam masyarakat; agama diajar untuk memberikan komitmen terhadap etika Kristian.

Bergerak dari Manhattan ke Riverdale

pembinaan segi empat

Ketika sekolah berkembang, tempat baru diperlukan. Batu asas "New Manhattan" diletakkan pada tahun 1922 di kejiranan Riverdale di Bronx, lokasinya sekarang. Penambahan bangunan baru dan kediaman pelajar memperbesar dan meningkatkan kampus dengan ketara. Dari laman web ini, College menawarkan akses ke peluang budaya, pendidikan, perniagaan dan hiburan di New York City, serta persekitaran kampus kediaman yang serba lengkap.

abad ke-20

makmal sains pada tahun 1950-an

Mengikuti Perang Dunia II dan sepanjang pertengahan abad, Manhattan College terus berkembang dan maju menambah sekolah dan program ijazah baru. Kampus ini menempatkan Kolej dan sekolah persediaan untuk pelajar sekolah menengah. Pada tahun 1973, Manhattan College menjadi coeducational dan menerima pelajar sarjana wanita pertamanya. Selama beberapa dekad akan datang, badan pelajar berubah dari komuter majoriti menjadi kolej kediaman majoriti dengan pembukaan menara dewan kediaman baru.

Lokasi

  • The Bronx

    Manhattan College Parkway,4513, 10471, The Bronx

    Program

    Soalan