Keystone logo
Marianopolis College Muzik dan Sains Sosial
Marianopolis College

Muzik dan Sains Sosial

Westmount, Kanada

0 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Sains Sosial dan Muzik adalah program kepekatan dua tahun pra-universiti tiga tahun di mana pelajar memperoleh dua diploma CEGEP: satu dalam Muzik dan satu dalam Sains Sosial. Pelajar mengambil kursus dari komponen Pendidikan Umum pada setiap enam semester, dari program Muzik dan program Sains Sosial.

Double DECs direka untuk pelajar yang: ingin melanjutkan pelajaran muzik mereka tetapi ingin memperluas pengetahuan dan pengalaman mereka dalam bidang lain; tahu mereka mahu melanjutkan satu bidang di universiti tetapi ingin terus belajar dalam pelbagai bidang; belum pasti bidang mana yang harus dilanjutkan di universiti tetapi ingin memastikan pilihan mereka terbuka dengan menyelesaikan dua diploma.

Program Muzik dan Double DEC kami unik di Quebec berkat kerjasama kami dengan Schulich School of Music of McGill University yang berprestij.

Kepekatan dua kali ganda dalam Sains Sosial dan Muzik mempersiapkan anda untuk belajar dalam bidang Muzik dan Sains Sosial, termasuk Pentadbiran, Antropologi, Ekonomi, Geografi, Sejarah, Sains Politik, Psikologi, Sosiologi, Seni Umum, Pendidikan, Undang-undang Kerja Sosial, antara lain.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Associate of Arts dalam Pengajian Ibadah
    • Nashville, Amerika Syarikat