Keystone logo
Marianopolis College Sains: Sains Tulen dan Gunaan; Sains Kesihatan
Marianopolis College

Sains: Sains Tulen dan Gunaan; Sains Kesihatan

Westmount, Kanada

0 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Program Sains di Marianopolis adalah program pra-universiti selama dua tahun yang menawarkan dua pilihan: Sains Kesihatan dan Sains Tulen dan Gunaan. Masing-masing mengarah ke dipléme d'études collégiales atau DEC. Kedua-duanya berbeza dengan Sains yang anda ketahui dari sekolah menengah: anda mendapat maklumat yang lebih mendalam dengan kursus anda dan lebih banyak pengalaman langsung, lebih banyak masa makmal, dan lebih banyak peluang untuk meneroka minat anda.

A Disember Sains Kesihatan di Marianopolis adalah yang terbaik Pathway untuk program berkaitan kesihatan universiti, seperti pergigian, pemakanan, perubatan, dan mikrobiologi. A Disember di Tulen dan Sains Gunaan adalah yang terbaik Pathway untuk program universiti dalam bidang kejuruteraan, Sains Komputer, atau dalam bidang sains tulen kimia, matematik, dan fizik.

Sama ada anda memilih Kesihatan atau Murni dan Terapan, sebagai pelajar Sains, anda akan mempunyai banyak pilihan universiti dan kemudian di tempat kerja.

Sebagai pelajar Marianopolis Murni dan Gunaan, anda dapat mengikuti kursus yang diperkaya, memilih dari pelbagai pilihan, dari Elektronik Digital hingga Persamaan Pembezaan hingga Lukisan Teknikal, dan menggunakan mesin yang canggih seperti lebih daripada selusin teleskop Kolej. Dan jika Sains Komputer adalah perkara anda, anda boleh mengikuti lima kursus selama empat semester di Marianopolis!

Sekiranya anda memutuskan bahawa Sains Kesihatan lebih sesuai dengan keinginan anda, sangat mudah untuk bertukar.

Sains Kesihatan di Marianopolis memberi anda kelebihan besar dengan memiliki teman sebaya, profesor pakar, dan banyak peluang untuk melengkapkan pendidikan anda di dalam dan di luar kelas.

Gunakan Amersham Imager canggih yang membolehkan anda memvisualisasikan DNA, RNA, dan protein menggunakan kaedah pendarfluor, chemiluminescent dan colorimetric di makmal biologi. Hasilkan spektrum inframerah pelbagai sampel dengan spektrometer inframerah transformasi Fourier di makmal kimia. Ikuti kursus yang diperkaya, menghadiri seminar, memilih dari banyak pilihan elektif, dari Genetik Molekul hingga Fisiologi Manusia. Dan jika anda belum pasti aliran mana yang sesuai untuk anda, beralih ke Pure and Applied adalah mudah.

Mengenai Sekolah

Soalan