Keystone logo
Prince Mohammad Bin Salman College

Prince Mohammad Bin Salman College

Prince Mohammad Bin Salman College

pengenalan

MBSC bertujuan untuk membangunkan satu generasi baru pemimpin transformatif yang berfikir secara kreatif dan bertindak dengan berani. Kerajaan memerlukan lebih banyak pencipta kerja dan bukan hanya pengguna pekerjaan. MBSC direka untuk mengisi kekosongan ini dengan mewujudkan Usahawan Semua jenis (EAK®).

Prince Mohammad Salman College Bin (MBSC) Perniagaan dan Keusahawanan adalah swasta, institusi pendidikan tinggi bagi kedua-dua lelaki dan wanita. Ia telah ditubuhkan melalui kerjasama antarabangsa antara Emaar The Economic City, Babson Global (sebuah anak syarikat milik penuh Babson College, USA), Lockheed Martin di bawah naungan Program Offset ekonomi di Kerajaan Arab Saudi dan asas MISK itu.

MBSC

MBSC akan menampilkan pendekatan unik Babson College terhadap pendidikan keusahawanan yang tidak bergantung kepada pasif mendengar kuliah dengan tumpuan diberi kepada hands-on pengalaman pembelajaran yang praktikal dan pragmatik. Kurikulum ini menggunakan satu set kursus pengalaman tandatangan yang memerlukan pelajar untuk memohon pembelajaran mereka kepada masalah dunia sebenar atau memulakan usaha sosial atau perniagaan baru. Ini jenis pembelajaran projek berasaskan akan disokong oleh rangkaian mentor dan penasihat. Perkembangan individu akan terus di luar kelas melalui set sengaja dicipta pengalaman ko-kurikulum yang akan mengukuhkan dan membina kemahiran kepimpinan keusahawanan pelajar. MBSC akan mempunyai budaya yang mencerminkan yang terbaik daripada tradisi akademik di semua institusi bertaraf dunia pengajian tinggi yang mercu termasuk menghormati kepelbagaian pandangan, profesionalisme, integriti dan komitmen yang berterusan ke arah kecemerlangan di dalam dan di luar bilik darjah.

MBSC akan menyediakan pendidikan bertaraf dunia yang memenuhi piawaian antarabangsa dari kanan di sini di Arab Saudi.

MBSC telah menjalankan carian global untuk mengupah fakulti yang kedua-duanya guru berbakat dan penyelidik terkemuka. Semua fakulti pengasas telah dilatih di Babson College. Fakulti pengasas akan disokong oleh sekumpulan fakulti melawat dibezakan daripada Babson dan lain-lain kolej dan universiti-universiti bertaraf dunia. MBSC komited untuk mematuhi piawaian global yang berkualiti mengikut piawaian kedua-dua tempatan (NCAA) dan akreditasi global dari badan-badan seperti NEASC dan AACSB berikut. Babson College akan terus memberi bantuan dan sokongan kepada MBSC untuk sepuluh tahun akan datang dalam perjalanannya ke arah kecemerlangan.

VISI KAMI

Untuk menjadi institusi yang cemerlang pengajian tinggi yang akan membuka potensi keusahawanan di Arab Saudi untuk mencipta pekerjaan pada masa depan dan menyumbang kepada ekonomi pengetahuan Arab Saudi. Ini dicapai dengan menjadi elit, institusi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang mentakrifkan semula pendidikan di Arab Saudi dan rantau ini. Ia akan menjadi hidup, makmal yang mencipta dan melancarkan generasi akan datang pemimpin transformatif pembelajaran.

MISI KITA

Misi College adalah untuk mendidik pemimpin keusahawanan yang boleh mengiktiraf dan peluang bentuk. Graduan Kolej akan mampu menghasilkan nilai ekonomi dan sosial di mana sahaja mereka bekerja - sebagai pekerja dalam perniagaan besar atau kecil; sebagai pemimpin kerajaan, sosial, atau organisasi dermawan; sebagai pengasas perniagaan baru; atau sebagai pemimpin perusahaan milik keluarga dan dikendalikan.

MBSC

CAMPUS & KEMUDAHAN

Kampus ini telah direka oleh HDR Inc. salah satu Top 100 Global Design Firma di dunia untuk mewujudkan persekitaran yang menggalakkan penyampaian kurikulum unik Babson Global, mempunyai ruang untuk aktiviti ko-kurikulum dan mencerminkan komitmen MBSC untuk budaya kecemerlangan. Bersama-sama kita berharap untuk memberi inspirasi kreativiti dan kerjasama dan membantu pelajar mencapai potensi penuh mereka.

Lokasi

  • Jeddah

    7082-BayLaSun-Juman St. Unit No. 1 King Abdullah Economic City 23964-2522 Kingdom of Saudi Arabia, , Jeddah

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan