Keystone logo
Alliance Manchester Business School - South America Centre

Alliance Manchester Business School - South America Centre

Alliance Manchester Business School - South America Centre

pengenalan

Manchester Business School telah ditubuhkan pada tahun 1965 dan merupakan salah satu sekolah perniagaan pertama di UK. Pada 2015, kami meraikan ulang tahun ke-50 kami.

Kami menjadi sekolah perniagaan dan pengurusan yang terbesar di UK pada tahun 2004 apabila kita bergabung dengan The Victoria University of School Manchester Perakaunan dan Kewangan, Pusat Pengajian UMIST Pengurusan dan Program dalam Penyelidikan Sains dan Teknologi.

Kami adalah sebuah sekolah perniagaan perkhidmatan penuh, menyediakan pendidikan industri berfokuskan kepada mahasiswa, pelajar siswazah dan eksekutif di seluruh dunia.

Original Berfikir Gunaan adalah di tengah-tengah apa yang kita lakukan - buka teori ke dalam amalan di semua aktiviti kami, melalui program-program kami, perundingan dan penyelidikan.

Kami memaklumkan, memberi inspirasi dan melibatkan diri dengan komuniti perniagaan melalui aktiviti-aktiviti penglibatan korporat kami dan kami berusaha untuk menyokong masyarakat melalui agenda tanggungjawab sosial kami.

Kedudukan dan akreditasi

Alliance Manchester Business School terus menerima beberapa kedudukan dan akreditasi dari pelbagai papan pemberian - bukan sahaja di UK tetapi dari seluruh dunia.

kedudukan

2016 Financial Times kajian pangkat 7 kami MBA di UK, 14 di Eropah dan ke-38 di dunia. Menurut FT, pelajar MBA boleh menjangkakan 96% gaji meningkat tiga tahun selepas tamat pengajian. Alliance MBS juga ditempatkan di 12 di dunia untuk kemajuan kerjaya. Kita kedudukan ke-6 di dunia, di luar Amerika Syarikat, mengikut tajuk perniagaan Forbes. The Forbes kegunaan Kedudukan pulangan pelaburan (ROI) sebagai langkah utama, digabungkan dengan maklumbalas yang diperoleh dari masyarakat alumni global Alliance MBS. Kami menduduki tempat 2nd di UK untuk kuasa penyelidikan, dan 4 bagi kedalaman dan keluasan penyelidikan (REF 2014). Bloomberg Business Week kedudukan Alliance MBS di ke-19 di dunia dan ke-9 dalam kaji selidik alumni.

Akreditasi

Alliance MBS adalah sebahagian daripada kumpulan kecil dan terpilih daripada institusi di seluruh dunia yang diiktiraf oleh ketiga-tiga badan utama - AACSB International, AMBA dan EQUIS.

Lokasi

Di mana sahaja anda berada, kepakaran kami tidak pernah jauh. Kami adalah satu-satunya sekolah perniagaan UK dengan kehadiran di enam hab global. Semua pusat-pusat kami mempunyai hubungan yang kukuh dengan komuniti perniagaan tempatan dan kami juga mempunyai rangkaian global lebih 50,000 alumni, tersebar di seluruh 169 negara.

Lokasi

 • São Paulo

  Av. das Nações Unidas 12495 - Brooklin (FGV Berrini) 04578000, São Paulo, Brasil, , São Paulo

  • Manchester

   Alliance Manchester Business School Booth Street East , M13 9SS, Manchester

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan