Keystone logo
Mediterranea University of Reggio Calabria

Mediterranea University of Reggio Calabria

Mediterranea University of Reggio Calabria

pengenalan

Terletak di tengah-tengah Mediterranean, UNIVERSITI menyediakan pelbagai pengetahuan yang dibina di atas setiap aspek kawasan ini: batu loncatan yang sesuai untuk mereka yang ingin belajar di Reggio dan membina masa depan mereka sendiri di bandar dengan nafas metropolitan, menarik untuk keindahan.

Ditubuhkan pada tahun 1982, Università Mediterranea telah menyelesaikan penyusunan semula dibayangkan oleh pembaharuan dan kini dibentangkan dengan enam jabatan dalam bidang pertanian, seni bina dan undang-undang kejuruteraan, enam puluh makmal dan tawaran pendidikan yang diperbaharui.

Ia boleh didapati kepada pelajar kawasan baru yang khusus kepada perkhidmatan pentadbiran, tanpa wayar percuma, biasiswa, Residence baru untuk meningkatkan kapasiti bawaan luar tapak dan pelajar asing, bengkel teater dan 200 biasiswa Erasmus belajar di luar negara.

Dengan kalendar penuh acara kebudayaan sepanjang tahun ini, Università Mediterranea menggabungkan komitmen untuk penyelidikan dan pengajaran. Konsert, bengkel dan aktiviti dengan kerjasama persatuan-persatuan pelajar diletakkan dalam bahagian-bahagian yang dikhaskan untuk memaklumkan tapak web Universiti.

Dari Web juga pas tawaran utama perkhidmatan untuk pelajar: pendaftaran, cukai dan kerjaya kolej adalah di PC anda. Dan untuk menjaga diri anda dimaklumkan oleh Università Mediterranea surat berita biasa, e-mel peribadi dan halaman di Facebook dan Twitter. Perhatian yang besar kepada orientasi pra dan pasca siswazah yang diuruskan oleh UniOrienta dengan perkhidmatan kaunseling, latihan dan mesyuarat dengan sekolah-sekolah.

Lokasi

  • Reggio Calabria

    Salita Melissari, 89124, Reggio Calabria

Program

Soalan