Keystone logo
Mediterranean College, Athens

Mediterranean College, Athens

Mediterranean College, Athens

pengenalan

Kami cemerlang kerana ...

Kami adalah penyedia pendidikan tinggi yang terkemuka sejak tahun 1977 Sebagai kolej swasta pertama yang ditubuhkan di Greece pada tahun 1977, kami bangga dengan inisiatif perintis kami yang telah membentuk pendidikan swasta yang lebih tinggi di Greece.

Kami berparas dengan Universiti Inggeris yang berwibawa Kami mengekalkan kerjasama strategik dengan Universiti Inggeris yang sangat dihormati, yang memberikan kelebihan kompetitif kepada graduan kami dalam pembangunan kerjaya mereka.

Bagi kami, setiap pelajar adalah unik Kami telah membangunkan sistem dan perkhidmatan berpusatkan pelajar yang bertujuan untuk menyokong pelajar individu dan membawa kepada pencapaian akademik yang tinggi.

Kami melabur di dalam kakitangan kami Kami menggunakan sistem pemilihan dan penilaian kakitangan yang canggih dan pelan pembangunan kakitangan tahunan berstruktur untuk memberikan janji kami untuk "Kecemerlangan Pendidikan".

Kami memberi tumpuan kepada Keprihatinan Pelajar kami "Skim Khidmat Pekerjaan MC" memberikan kelebihan kepada para pelajar kami dalam mengejar kerjaya mereka.

Kami menawarkan pelbagai peluang untuk pembangunan Melalui aktiviti akademik, budaya, sukan dan sosial yang pelbagai, kami menyumbang kepada pembangunan profesional dan peribadi para pelajar kami.

Kami menjanjikan kehidupan pelajar yang kaya dengan aktiviti sukarelawan dan Kelab Pelajar kami

Sejarah kita

Kolej Mediterranean adalah Kolej Anglophone bebas yang pertama ditemui di Greece, pada tahun 1977. Sejak itu, ia terus beroperasi menurut piawaian negara dengan tradisi lama dalam pendidikan tinggi, seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom. Mediterranean adalah kolej pertama di Greece (pada tahun 1992) untuk "francais" program ijazah dari British State University.

Hari ini, dengan perkongsian dengan universiti terkemuka di UK dan badan pemberi anugerah, Kolej Mediterranean menawarkan portfolio luas kursus sarjana, pascasiswazah dan Pembangunan Profesional Berterusan (CPD) yang luas. Pelajar mempunyai pilihan mendaftar untuk program yang disampaikan pada mod sepenuh masa atau separuh masa / fleksibel dan diajar dalam bahasa Inggeris atau Greek.

Apabila berjaya menyelesaikan kursus, pelajar diberikan ijazah dan kelayakan yang dikeluarkan oleh badan-badan yang menganjurkan Universiti. Mediterranean adalah sebuah Kolej yang dilesenkan dan diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Hellenic dan darjahnya diiktiraf di peringkat antarabangsa dan bersamaan dengan yang diberikan oleh Universiti Negeri Yunani. Ijazah juga diiktiraf oleh UK NARIC.

Kolej itu mematuhi beberapa tanda aras yang berkualiti: Ia diakreditasi oleh Majlis Akreditasi British (BAC), sebagai institusi yang menyediakan pendidikan tinggi dan disemak oleh Agensi Jaminan Kualiti UK (QAA), sebuah organisasi yang memantau piawaian kualiti Universiti UK. Pada masa ini, Mediterranean College mengendalikan dua buah kampus di Athens dan Thessaloniki, yang terletak di tengah-tengah bandaraya dengan mudah diakses dengan segala cara pengangkutan awam.

Dalam persekitaran pembelajaran kontemporari, Kolej ini menawarkan kursus dalam 7 Sekolah Akademik: Sekolah Perniagaan, Sekolah Pelancongan

Kolej ini juga telah melaksanakan inisiatif utama, termasuk pembangunan Skim Keusahawanan yang holistik yang meningkatkan kebolehpasaran pelajar, dengan kerjasama rangkaian rakan kongsi industri yang luas.

Sebagai sebuah kolej yang berpusat pada pelajar, Mediterranean membuat setiap percubaan untuk membangunkan kekuatan dan keupayaan dalam setiap pelajar dengan menawarkan perkhidmatan sokongan, seperti Tutor Peribadi, Kaunseling, Sokongan Pembelajaran dan Perkhidmatan Kerjaya, Bendahari

Misi kita

Pada abad ke-21, Kolej Mediterranean - dengan kerjasama universiti di luar negara yang berwibawa - telah berkembang ke institusi pengajian tinggi dengan peranan utama di Greece, dalam bidang pengajian Ekonomi, Perniagaan, Pengkomputeran, Sains Sosial, Pelancongan, Profesion Kesihatan dan Kejuruteraan. Program akademik berkualiti tinggi Kolej ditawarkan dalam persekitaran pendidikan di mana kualiti selalu sesuai dengan keperluan pelajar.

Untuk merealisasikan misi untuk kecemerlangan akademik, kejayaan pelajar, inovasi akademik dan teknologi serta sumbangan sosial , Kolej ini berfungsi dengan profesional yang berdedikasi dan kakitangan akademik berkaliber tinggi, dibezakan untuk pengajaran, sokongan pelajar, pencapaian penyelidikan dan profesional.

Berstruktur pada asas dan prinsip pepejal, Kolej Mediterranean bertujuan untuk melaksanakan misinya dan menjadi pusat pembelajaran antarabangsa yang terkenal di Yunani . Matlamat khusus kami adalah untuk:

 • Sediakan pelajar kami dengan persediaan yang teliti dalam bidang pilihan mereka, untuk menyokong kemasukan mereka ke dalam pasaran kerja.

 • Sokong pelajar kami dan buat persekitaran pembelajaran yang akan "mencabar" dan disiplin mereka, dengan itu mempromosikan etika, tanggungjawab dan integriti.

 • Bantu pelajar kami mengembangkan kemahiran yang boleh dipindahmilik, seperti pemikiran kritis, kreativiti, analisis dan keupayaan sintesis, kemahiran komunikasi yang mereka dapat menerapkan dalam setiap konteks profesional, akademik atau sosial.

 • Meningkatkan kebolehpasaran pelajar dalam setiap cara yang mungkin dan secara aktif menyumbang untuk memperoleh pengalaman industri dan pekerjaan.

 • Sediakan pelajar kami untuk memimpin kedudukan dalam ekonomi negara dan antarabangsa, dengan menawarkan pengalaman akademik yang luas dan berbeza-beza.

 • Sediakan kakitangan akademik kami dengan peluang pembangunan, dengan memperkayakan asas pengetahuan dan kemahiran mengajar untuk manfaat pelajar kami.

 • Sentiasa menilai dan membangunkan program dan perkhidmatan kami, untuk menjaga kesedaran penglihatan kami.

 • Jadikan Kolej boleh diakses oleh semua pelajar yang memiliki kelayakan akademik yang sesuai, dengan menawarkan pola penghantaran yang fleksibel dan biasiswa akademik / sosial.

 • Meningkatkan status antarabangsa kami dengan menarik pelajar dan kakitangan antarabangsa.

 • Memperluaskan hubungan akademik dan penyelidikan kami dengan institusi pendidikan kebangsaan dan antarabangsa serta akademik reputasi antarabangsa.

 • Mengambil bahagian dalam kehidupan sosial komuniti kita, dengan memupuk aktiviti budaya dan ilmiah.

Lokasi

 • 2-4 Egnatia St., 54626, Thessaloniki

 • Pellinis 8 & 107 Patision Ave, 11251, Athens

Soalan