Keystone logo
Montpellier Business School

Montpellier Business School

Montpellier Business School

pengenalan

Objektif prestasi global dan mampan, pada perkhidmatan organisasi, masyarakat, dan individu.

Montpellier Business School , Grande Ecole, adalah pewaris tradisi pengajaran yang panjang berdasarkan keperluan perniagaan dan pasaran. Ditubuhkan pada tahun 1897 oleh Dewan Perniagaan dan Industri Montpellier, sekolah itu telah berjaya menyempurnakan pengajaran khususnya dalam sains pengurusan untuk menyesuaikan kursusnya kepada perubahan yang berterusan dalam persekitaran ekonomi tempatan dan global.

Strategi institusi itu adalah "menjadi Sekolah Pengurusan Eropah yang terkemuka di Wilayah Occitanie, diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk nilai-nilai yang digalakkan, kecemerlangan akademiknya mengenai inovasi pengurusan dan keusahawanan dan keprihatinan terhadap tanggungjawab dan prestasi global, yang mencirikan operasi, pihak berkepentingan dan hasilnya ".

Untuk mencapai matlamat strategik prestasi global dan mampan ini, Montpellier Business School , yang menempatkan diri dalam bidang inovasi pengurusan dan keusahawanan berkat aktiviti-aktivitinya, telah menerapkan nilai teras etika, kepelbagaian, keterbukaan, tanggungjawab serta global persembahan, semua memberi inspirasi misi yang "untuk melatih, melalui program pendidikan tinggi, para pengurus yang diperkuat oleh kepelbagaian mereka, menyedari tanggungjawab global mereka, dapat memanfaatkan rasa inovasi dan budaya korporat dalam pelaksanaan kegiatan profesional mereka dan menyesuaikan diri dengan perubahan yang berterusan dalam persekitaran tempatan, kebangsaan dan antarabangsa ".

Kualiti strategi dan hasilnya diiktiraf di peringkat antarabangsa. Akreditasi antarabangsa triple (AACSB, AMBA, dan EQUIS), tempatnya di Peringkat Kewangan Terbaik dari program Master dalam Pengurusan terbaik di dunia serta kedudukannya dalam kedudukan Perancis membuktikan reputasi antarabangsa yang sangat baik.

Misi kita

Misi Montpellier Business School adalah "melatih, melalui program pendidikan tinggi, pengurus yang dikuatkan dengan kepelbagaian mereka, menyedari tanggungjawab global mereka dalam melaksanakan misi mereka dan dapat menyesuaikan diri dengan perubahan dalam persekitaran tempatan, nasional dan antarabangsa".

Nilai-nilai kami: komitmen pada akar setiap tindakan

Di Montpellier Business School , tiga keluarga utama nilai institusi membimbing setiap aspek fungsi dan pengajaran sekolah dan dicerminkan setiap hari dalam semua tindakan dan komitmennya:

Etika: keupayaan untuk melibatkan diri dalam pemikiran kritikal tentang peraturan kelakuan manusia, apa pun yang mereka mungkin; iaitu untuk terus mempertikaikan tindakan umum melalui tindakan tunggal untuk menentukan "perkara yang betul untuk dilakukan", berdasarkan nilai kejujuran, keadilan, dan integriti.

Keterbukaan dan kepelbagaian: keupayaan berurusan dengan kepelbagaian dalam semua bentuknya, sama ada secara sukarela atau secara sukarela, tanpa niat demagogik, dengan kecerdasan keterbukaan positif.

Tanggungjawab dan prestasi global: pencarian terus-menerus untuk kecekapan ekonomi, sosial dan persekitaran dalam tindakan seseorang, kesedaran tajam terhadap impak mereka terhadap semua pemegang kepentingan bersama dengan kesediaan untuk melaporkannya secara telus.

Pelaksanaan nilai-nilai ini diakui oleh label yang ketat:

 • EESPIG
 • Kepelbagaian
 • Kesaksamaan Profesional
 • United Nations Compact
 • Global Compact

Pendidikan kita

Inovasi di tengah-tengah program

Montpellier Business School mengasaskan penyelidikan dan pengajaran mengenai inovasi pengurusan dan keusahawanan serta tanggungjawab sosial korporat.

Kerja-kerja penyelidikan Fakulti Montpellier Business School , yang terdiri daripada banyak guru-penyelidik tetap, membantu memastikan pengajaran tetap terkini dalam bidang sains manajemen yang sentiasa berubah.

Kaedah pengajaran yang inovatif pula bertujuan untuk mengembangkan rasa tanggungjawab dan pemikiran kritis yang memupuk inovasi dan semangat keusahawanan pelajar.

Montpellier Business School juga komited untuk perkongsian yang mampan dalam bidang penyelidikan dan pendidikan.

Di kampus universiti di Montpellier

 • Ahli dari COMUE LR-U, Montpellier Business School adalah ahli makmal pengurusan «Montpellier Recherche en Management» yang menggabungkan lebih daripada 200 penyelidik dan memainkan peranan utama di peringkat kebangsaan dalam penyelidikan sains pengurusan.
 • Montpellier Business School , bersama dengan SupAgro dan University of Montpellier, juga merupakan ahli utama Labex Entreprendre, satu-satunya "Laboratorium Kecemerlangan" yang didedikasikan untuk keusahawanan di Perancis.

Tetapi juga di peringkat kebangsaan dan antarabangsa

 • Kerjasama yang sedia ada dengan lebih daripada 50 Universiti dan Sekolah Perniagaan di Perancis.
 • Kerjasama aktif dengan lebih daripada 25 negara (terutamanya di Eropah tetapi juga di Amerika Syarikat, Kanada, dan China).

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Montpellier

  2300, avenue des Moulins, 34185, Montpellier

Soalan