Bersekutu Sains dalam Pengurusan Seni Kulinari
Mt. San Antonio College
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Los Angeles, Amerika Syarikat
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
2 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
USD 362 / per credit
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
pengenalan
Program ini menyediakan pelajar untuk peluang kerjaya di restoran, katering, hotel, taman tema dan perniagaan perkhidmatan makanan lain. Pelajar mendapat latihan praktikal dalam penggunaan peralatan komersial dan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang seni masakan, seperti: kemahiran pisau, pengeluaran makanan, persembahan, pembangunan menu, kawalan bahagian, kawalan kos, perancangan menu, dan pemakanan . Pelajar yang berjaya melengkapkan keperluan untuk ijazah ini juga akan mendapat Pensijilan Pengurus Perlindungan Makanan.
Galeri
Kemasukan
Kurikulum
Kursus yang Diperlukan
- CUL 101 Asas Memasak Profesional, 3 Unit
- CUL 102 Memasak Profesional I, 3 Unit
- CUL 103 Memasak Profesional II, 3 Unit
- CUL 104 Garde Manger, 3 Unit
- CUL 105 Baking dan Pastri I, 3 Unit
- CUL 111 Meneroka Minuman, 3 Unit
- HRM 52 Keselamatan dan Sanitasi Makanan, 2 Unit
- Penyeliaan Hospitaliti HRM 56, 3 Unit
- Kawalan Kos Hospitaliti HRM 57, 3 Unit
- Perancangan Menu HRM 61, 3 Unit
Operasi Restoran (Mesti diambil bersama)
- CUL 91 Pengalaman Kerja Masakan, 5 Unit
- CUL 114 Pengurusan Perkhidmatan Bilik Makan, 3 Unit
- CUL 115 Operasi Restoran, 3 Unit
Pilihan yang Diperlukan: 3 Unit
Pilih salah satu dari yang berikut:
- CUL 106 Pembakar dan Pastri II
- CUL 107 Masakan Dunia
- CUL 108 Memasak untuk Diet Khas
- CUL 109 Sembelih & Charcuterie
- CUL 110 Makanan Jalanan
- CUL 112 Kelestarian dalam Seni Kulinari
- HRM 62 Perancangan Acara dan Katering
- HRM 72 Pembelian dan Perolehan Hospitaliti
Jumlah Unit: 43
Hasil Program
Hasil Pembelajaran Pelajar
*Hasil Pembelajaran Pelajar merangkumi kemahiran umum, pengetahuan, atau aplikasi yang dijangka ditunjukkan oleh pelajar selepas menamatkan kursus atau program pengajian. Fakulti disiplin yang bertanggungjawab untuk kursus atau program membangunkan hasil ini, serta mengukur atau menilai pelajar untuk menentukan sama ada keputusan itu dipenuhi. Matlamat menilai Hasil Pembelajaran Pelajar adalah untuk membantu menambah baik kursus, kurikulum, kejayaan pelajar dan/atau arahan kami. Hasil Pembelajaran Pelajar peringkat kursus tidak perlu menyeluruh, ia boleh menumpukan pada aspek tertentu kursus, dan pengukuran penilaian ini tidak semestinya sebahagian daripada gred pelajar dalam kursus. Ingat, Hasil Pembelajaran Pelajar tidak semestinya mewakili semua bahan dan objektif yang perlu dipelajari dalam sesuatu kursus.