Keystone logo

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

A logo

pengenalan

Tentang kita

Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran diasaskan pada tahun 1991 sebagai fakulti pertama Universiti Masaryk yang ditubuhkan selepas Revolusi Velvet. Hari ini, fakulti menyediakan pendidikan ekonomi kepada hampir tiga ribu pelajar bukan sahaja dalam bahasa Czech, tetapi juga dalam bahasa Inggeris dan Perancis. Selain pendidikan berkualiti tinggi, fakulti memberi tumpuan kepada penyelidikan: saintis cemerlang yang berurusan dengan pelbagai topik pakar beroperasi di institut kami. Anda boleh mengetahui ke mana arah tuju fakulti dalam Pelan Strategik FEA MU.

Prestasi

Pengajaran berkualiti pertama. Graduan yang diidamkan. Penyelidikan peringkat atasan. Kerjasama antarabangsa. Artikel pakar dalam majalah. Ulasan tentang berita ekonomi. Kerjasama dengan rakan kongsi yang berpengetahuan. Kami bekerja pada pendikit penuh untuk pelajar kami.

Kecekapan

Sebagai ahli ekonomi, kami mencapai kecekapan melebihi standard dalam pengurusan sumber. Selain itu, kami disokong oleh rakan kongsi dalam mengatur latihan pelajar praktikal atau memberikan sumbangan kewangan untuk acara fakulti. Kita boleh membuat yang terbaik daripada keadaan yang buruk. Kita berjimat cermat, tetapi tidak menjejaskan kualiti pendidikan.

Perpaduan

Misi utama kami adalah untuk meningkatkan tahap pendidikan, tetapi kami mengambil berat tentang peningkatan kualiti hidup di rantau atau budaya juga. Kami menganjurkan dan mengambil bahagian dalam banyak acara untuk ahli fakulti dan orang awam. Kami berasa bertanggungjawab terhadap fakulti dan masyarakat.

Anugerah dan Sijil

Fakulti rakan kongsi AIESEC
Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran menerima anugerah Fakulti Rakan Kongsi 2017 daripada cawangan AIESEC yang terletak di Brno.

akreditasi EAPAA
Fakulti ini telah diakreditasi oleh persatuan antarabangsa berprestij EAPAA untuk program Ekonomi dan Pentadbiran Awam. Menurut Persatuan, program itu memenuhi keperluan antarabangsa, yang bergantung pada program pengajian yang memberi tumpuan kepada pentadbiran awam.

akreditasi ACCA
Fakulti telah memperoleh akreditasi ACCA yang berprestij. Pelajar boleh mendapatkan sijil BPR yang membuktikan pengetahuan teori dan praktikal yang mendalam tentang isu-isu pakar perakaunan dan kewangan.

Perangkaan

  • 14 000+ graduan yang berjaya sejak 1994
  • 2 995 pelajar sepenuh masa
  • 220 pekerja, termasuk 15 profesor dan 28 pensyarah kanan

    Lokasi

    • Masaryk university Faculty of Economics and Administration Lipová 41a , 602 00, Brno

    Soalan